Asocieri culinare - Branzeturi

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu branzaturi poate fi clasificata in multe moduri tinand cont de tipul branzeturilor astfel:


- In asociere cu branzeturi moi de tip Brie sau Mascarpone recomandam vinurile albe cu arome puternice ( Chardonnay, Viognier, Semillon ), sau vinuri rosii usoare de tip Pinot Noir.


- Branzeturile de tarie medie tip Gorgonzola sau Roquefort recomandam sa le asociati cu vinuri rosii cu corp mediu -  Merlot, Cabernet Franc, Sangioveze, Feteasca Neagra, Negru de Dragasani..


- Iar branzeturile tari de tip Cheddar, sau Parmesan recomandam sa le asociati cu vinuri rosii, invechite in butoaie de stejar, cu tanini accentuati ( Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, cupaje de tip Bordeaux )

Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -23%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşuni), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de Cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar, cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită, cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 29,74 RON

    (-8,88 RON)
  • Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic, pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma readuce în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Galben cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Nasul este încântat de un parfum învigorător de citrice şi minerale. Fructele se fac simţite prin aromele de mere verzi şi pomelo, cu note de vanilie, obţinute după o maturare în baricuri confecţionate în cel ami tradiţional stil fancez.

     

    GUST: La gust are corp mediu, aciditate potrivită, alcool bine intregrat si finish untos, memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lăsaţi acest vin pe mesele cu pui, viţel în sos alb, sau sparanghel în unt şi va fi savurat cât aţi zice peşte - noi vă sugerăm un somon sălbatic, sau scoici în sos de vin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ REGALĂ, SAUVIGNON BLANC, MUSCAT OTTONEL, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat accente de Muscat, care se grăbesc să se pitească după un complex de note vanilate, flori proaspete de soc, praf de câmp, cozi uscate de trandafir, cireșe albe, corcodușe și flori de viță de vie.

     

    GUST: În gust revin multe dintre aromele fructate și notele vegetale, cu o textură puțin grasă. Mai mult, se dezvăluie pulpa de cireșe albe, fructe de pădure abia crescute și note florale de tei, salcâm și soc. O tentă de minerale și o aciditate medie adu un post gust lung, complex, diferit de alte vinuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin demn de mesele cu carne de curcan și găină de țară, gătite pe îndelete la cuptor, meniuri cu pește de baltă, brănzeturi semitari și deserturi cu fructe (piersici, caise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2018 - 0.75L De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2018 - 0.75L
    -15%

    De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ALB SEC. Famila Comte a produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori de vinuri franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut și calcar din perioada preistorică Kimmeridgian, din care vița de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-35 de ani, extrage o cantitate considerabilă de minerale și nutrienți.

     

    Ladoucette Pouilly-Fumé este un vin alb fermentat și maturat exclusiv în cisterne din oțel inoxidabil, în prezența drojdiei selecționate. Maturarea păstrează proaspete aromele fructate, florale / vegetale și dezvoltă profilul aromatic în stilul unic al vinurilor albe din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Coacerea strugurilor în ultimele zile însorite dinaintea recoltei a oferit vinului un parfum fin și complex de flori albe și fructe exotice.

     

    GUST: Vinul cuprinde simțurile direct și elegant cu arome fructate, cu structură mai densă și aciditate frumoasă, care prelungește aromele inițiale cu note de litchi și mango.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu porc, pește de mare la grătar sau la cuptor, scoici cu felii de lămâie, usturoi și unt, preparate vegetariene, condimentate și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).

     

    Preț normal: 192,40 RON

    Special Price 163,54 RON

    (-28,86 RON)
  • Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L
    -22%

    Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: La început se regăsesc note ușor florale, acompaniate de cele de pară și mere. Îmbătrânirea în barrique este evidențiată prin notele de pâine prăjită, vanilie și lemn, acest lucru face ca alcoolul să se integreze mult mai bine.

     

    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit cu brânză Cedar sau Gruyere, alături de scoici, somon afumat, crab, creveți, cât și carne de pui cu sos alb de smântână.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 58,71 RON

    (-16,56 RON)
  • LacertA - Blanc de Noir, alb 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%

    PRODUCATOR: LACERTA WINERY
    REGIUNE: DEALU MARE
    SOI STRUGURE: PINOT NOIR

    Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Pinot Noir, cu aroma de mere verzi, piersica si pepene galben si un gust vioi cu nuante de grapefruit si agrise.

    Temperatura optima de consum: 8-10 °C

    Recomandat cu:

    salate, peste slab, fructe de mare, sarmale
  • Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

     

    Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la comemorarea primului export de vin, realizat înca din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay, cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu accente verzui.

     

    MIROS: Intens şi complex, puternic afumat, completat cu arome de coajă de pâine prăjită, alune de pădure, coajă de bergamotă şi mentă. 

     

    GUST: Acest Chardonnay se prezintă asemenea vinurilor tradiţionale de calitate, produse în cele mai bune regiuni ale Europei: este onctuos, elegant şi catifelat. Textura şi aroma de verbena îi accentuează propeţimea şi seduc degustătorul cu finalul de citrice, lung şi plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spaniol bun, ce merită să aştepte o masă cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 208,13 RON

    Special Price 176,91 RON

    (-31,22 RON)
  • De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII--lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele două turnuri). Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

     

     

    ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificaţie şi maturare.

     

    MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.

     

    GUST: Degustarea începe cu paleta fructată fructată pentru a continua sublim cu gustul sec al unui Sauvignon Blanc. Această experienţă intensă, puţin influenţată de tanini, se păstrează până la ultima experienţa cu o vivacitate suprinzătoare, până la ultima picătură.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

     

    Preț normal: 89,01 RON

    Special Price 75,66 RON

    (-13,35 RON)
  • De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vin alb de culoare galben auriu cu nuanţe de verde. Aroma dezvoltă o gamă naturală de note subtile florale şi de plante verzi cum ar fi salcâm alb, ferigi, mentă şi urzici. Note de minerale şi de lămâie dau vinului o structura frumos echilibrată de o rotunjime fructuoasă, cu un final marcat de sugestii de fructe citrice.

    Preț normal: 154,46 RON

    Special Price 131,29 RON

    (-23,17 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018 Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
Grilă Listă