Asocieri culinare - Peste

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din peste sunt vinurile albe seci, usoare sau chiar si corpolente, proaspete sau usor baricate, cu o intensitate medie a gustului, sau vinurile rose usoare.


Soiurile de struguri recomandate sunt: Chardonnay neinvechit, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Sarba, Viognier, Cramposie selectionata, sau cupaje ale acestora


Pont: In asociere cu mancarurile din peste poti folosi cu succes si vinurile spumante, cava, prosecco sau chiar si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Tinazzi - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Tinazzi - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 64,26 RON

    Special Price 54,62 RON

    (-9,64 RON)
  • Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Viorica se remarcă prin aromele de miere polifloră, flori, fructe (piersică galbenă și pepene galben), alături de mai vechiul bordolez Pinot Grigio, cu parfum ușor floral.

     

    GUST: Cupajul rămâne dominat de soiul Viorica, proaspăt, floral, ușor acidulat, cu post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mâncăruri cu carne albă, pește, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion, la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Martini - Sparkling wine brut - 0.75L, Alc: 11.5% Martini - Sparkling wine brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    Martini - Sparkling wine brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO-FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, TREBBIANO, GARGANEGA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.

     

    În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

     

    ASPECT: Galben, ușor auriu, efervescent.

     

    MIROS: Proaspăt și floral. Cu note de fructe de livadă (piersici) și fructe exotice (ananas, banană).

     

    GUST: Floral și fructat cu aciditate ridicată. Corpolență medie și post gust cu note citrice și pepene galben.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este ingredientul perfect pentru cocktail-uri pe bază de vin spumant (Mimosa și Bellini), dar si "prietenul" perfect pentru o dupa amiază caldă de vară. Este recomandat ca aperitiv sau alături de gustări, amuse bouche, pe bază de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    52,36 RON
  • Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei. În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare.

     

    Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare. Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri de pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare de pământ cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Aromă intensă de pere proaspete și zemoase.

     

    GUST: La gust revin aromele de fructe la care s-a adăugat doar un praf de condimente. Un vin echilibrat, cu note din coajă de lămâie, drupe și lămâi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu prospețime aparte, potrivit la meniuri cu pește prăjit cu legume, fructe de mare cu sos ușor, sau sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Strugurii bio din soiul Sauvignon Blanc oferă pentru acest vin un parfum de piersică albă, soc, smochine și flori.

     

    GUST: Odată ce ajunge să cuprindă papilele gustative, acest vin își face simțită latura sălbatică prin prospețimea adusă de aromele vegetale din flori, codițe de viță, ardei verde și soc. Un vin cu aciditate echilibrată, ușor mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de mâncăruri pe bază de pește, orez, sparanghel la grătar și supe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 57,12 RON

    Special Price 48,55 RON

    (-8,57 RON)
  • Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) MAGNUM 2019 - 1.5L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) MAGNUM 2019 - 1.5L, Alc: 13%

    Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) MAGNUM 2019 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    111,27 RON
  • Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    Dassai produce sake în Japonia, în prefectura Yamaguchi, unde se află fabrica de fermentare și utilajele prin care se face decorticarea orezului. Orezul este adus de la ferme de orez din 9 prefecturi diferite, iar producția se face cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe, malț și o notă de condimente.

     

    GUST: Fabricat cu orez japonez decorticat în proporție de 45%, apa și koji (drojdie) de orez, Dassai 45 este fin, echilibrat cu o aromă ușor dulce din portocala, condimentat de nucșoară și cu note de malț rumenit.  Finish clar, curat, malț cald, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri din carne de porc, pește, sushi, sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    157,68 RON
  • Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13 %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Anul acesta am creat pentru tine un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, un rose deschis la culoare amintind de vinurile de Provence, cu arome proaspete de căpșune sălbatice și fragi.

     

    GUST: Rotund, cu aciditate echilibrată și bine integrată, având note de cireșe proaspete și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu mâncărurile pescărești de cherhana, ceafă de porc la cuptor cu prune afumate, tocăniță de pui cu ardei kapia, tartar de ton sau vițel, file de somon la grătar, salate, brânzeturi tinere asezonate cu merișoare uscate și caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    38,62 RON
  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc: Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    111,27 RON
  • Tarla 201 - Chardonnay Barrique 2018 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay Barrique 2018 - 0.75L

    Tarla 201 - Chardonnay Barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: La început se regăsesc note ușor florale, acompaniate de cele de pară și mere. Maturarea în barrique este evidențiată prin notele de pâine prăjită, vanilie și lemn, acest lucru face ca alcoolul să se integreze mult mai bine.

     

    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit cu brânză Cedar sau Gruyere, alături de scoici, somon afumat, crab, creveți, cât și carne de pui cu sos alb de smântână.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    75,27 RON
  • Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    38,62 RON
  • Tarla 201 - Chardonnay Barrique - 0.75L x 6 buc Tarla 201 - Chardonnay Barrique - 0.75L x 6 buc

    Tarla 201 - Chardonnay Barrique - 0.75L x 6 buc

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: La început se regăsesc note ușor florale, acompaniate de cele de pară și mere. Maturarea în barrique este evidențiată prin notele de pâine prăjită, vanilie și lemn, acest lucru face ca alcoolul să se integreze mult mai bine.

     

    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit cu brânză Cedar sau Gruyere, alături de scoici, somon afumat, crab, creveți, cât și carne de pui cu sos alb de smântână.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    451,61 RON
Grilă Listă