Asocieri culinare - Pui

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din carne de pui sunt vinurile albe cu corpolenta medie - mare, proaspete, dar si invechite moderat in butoaie de stejar, sau cu vinuri rose , din diferite soiuri de struguri, neinvechite.


Soiurile de struguri recomandate sunt: Chardonnay, Sauvignon blanc, Viognier, Feteasca Regala,  


Pont: In functie de sosurile pe care le gatiti pentru preparatele din carne de pui puteti asocia si vinuri rosii usoare, cu tanini redusi, de tip Pinot Noir.


Grilă Listă
  • Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Regnard - Pouilly Fuisse L’Ancien Prieure 2017 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Pouilly Fuisse L’Ancien Prieure 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Regnard - Pouilly Fuisse L’Ancien Prieure 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017


    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA


    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%


    VIN ALB SEC. Regnard este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase case de Burgundia, apreciată pentru calitatea şi originalitatea vinurilor albe. Domeniul pe care se cultivă soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, provine din parcelele cu acelaşi nume, cunoscute din 1755 sub numele de Clos de Pavillion.

     

     

    ASPECT: Vinul de culoare galben pai, cu reflexii verzui, rezultată din procesul de filtrare şi depozitare.

     

    MIROS: Buchetul acestui Pouilly Fuisse din 2017, denotă un compus extravagant de flori galbene, fructe, miere, iarbă prospăt cosită şi cedru.

     

    GUST: Gustul este proaspăt şi revigorant, graţie mineralelor extrase din solul calcaros, specific regiunii viticole din Burgundia.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive din peşte afumat, peşte prăjit, paste cu peşte, paste cu sos din legume, peşte sau scoici aburite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

    Preț normal: 196,35 RON

    Special Price 166,90 RON

    (-29,45 RON)
  • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM - MOLDOVA / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ALB SEC. Vinificația este realizată prin sortare inițială a strugurilor, urmată de o a doua sortare a bacelor de struguri după desciorchinare, macerație prefermentativvă timp de 4 ore, urmată de presare pneumatică fracționată pînă la 0,9 bari, limpezirea mustului la aceiași temperatură și fermentația la 12,5°C timp de aproximativ 2 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Fructat și floral.

     

    GUST: Un vin puternic structurat ce relevă un corp bine definit datorat echilibrului optim între tărie alcoolică și aciditate. Această Fetească dezvăluie un parfum intens, de fân proaspăt cosit, urmat de arome de supramaturare ce amintesc de faguri de miere și propolis.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm servirea ca aperitiv și asezonarea cu brânzeturi și salate de crudități.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

    38,48 RON
  • Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara a fost reconstruit castelul în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpăra de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această bucată de istorie, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Soiul Sauvignon Blanc se impune cu puritatea aromelor sale de flori de salcâm, flori de viță și alte feluri de flori albe, oferite doar de un vin monosoi, obținut prin metoda tradițională.

     

    GUST: Mirosul învită la o degustare temperată de aciditatea ridicată și aromele de citrice și flori. Se fac simțite, din nou, arome de flori (salcâm și caprifoi), cu note de prune și cireșe albe.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb din soi apreciat în toată lumea și potrivit alături de multe preparate cu pui, pește și fructe de mare, salate verzi, mâncăruri cu mazăre, fasole și ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj alb (FA+FR+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Colectie Nedeea cupaj alb (FA+FR+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj alb (FA+FR+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați, iar mustul este tras în cisterne de inox și ținut la temperatură controlată. În Crama Vinarte fiecare soi este vinificat separat. După această etapă este realizat cupajul, în care 20% din cantitatea de Fetească Albă a fost maturată 3 luni în barrique-uri de stejar cu capacitate redusă de 225 și 400 de litri.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Cele trei soiuri românești se unesc cu delicatețe și oferă un vin dominat de arome de mușcată, flori albe proaspete și flori uscate, toate într-un amestec cu iz mediteraneean.  

     

    GUST: La gust, aromele de flori sunt diminuate, apoi înlocuite de arome fructate din mere verzi, dulci, pere zemoase și boabe de strugure proaspăt zdrobite. Post gust lung și proaspăt. Cupajul alb din gama Nedeea amintește de modelul sortimentului de vin vechi, de calitate superioară, realizat în anumite regiuni ale țării. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Minunat alături de meniuri cu pește (păstrăv la grătar), fructe de mare, paste și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 9°C.

     

  • Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12%
    -15%

    Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome dulci din piersici zemoase, ananas și note de flori albe.

     

    GUST: Proaspăt și elegant prin aromele fructate, echilibrate, cu un final mătăsos și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitv. Perfect pentru mesele ușoare de vară, cu preparate rapide din pește și homar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 27,82 RON

    (-4,91 RON)
  • Crama Girboiu - Epicentrum - Aligote + Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Epicentrum - Aligote + Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Epicentrum - Aligote + Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare, necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.    

     

     

    ASPECT: Galben- pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Cupajul de Aligote și Muscat oferă parfumul fructelor de primăvară. Piersica, fructul pasiunii și o notă subtilă de ananas formează un trio simplu și clar pentru orice pasionat de vinuri.

     

    GUST: Savurat în zilele călduroase de vară, acest vin are o prospețime răcoritoare, oferită de aromele fructate și o notă vegetală asociată îndeosebi soiului Muscat. Un vin echilibrat, cu alcool dozat perfect și post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la prânz sau la cină alături de gustări cu brânză de capră stropită cu miere, tartine de pui cu guacamole și paste în sos alb cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Coacază, lămâie verde, note minerale, coacază roșie, grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, pui crocant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    34,30 RON
  • Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Chardonnay este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: O sticlă elegantă cu etichetă interesantă - o transpunere artistică a simbolului universal al evoluției, creată special pentru gama Special Reserve. În contrast cu eticheta este vinul de Chardonnay de culoare galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay, numit și regele soiurilor albe, și-a primit această denumire mulțumită aromelor fructate și florale. Chardonnay-ul din Dealu Mare împarte note de pepene galben și ananas copt, împletite cu note elegante de baric, care aduc amintesc de vanilie și busuioc.

     

    GUST: Moșia Tohani oferă un vin reușit: puțin onctuos, definit de note proaspete de fructate și blat de patiserie, proaspăt scos din cuptor. Intens și destul de consistent, acest Chardonnay, cu postgust decent, este un etalon al vinurilor albe produse în zona viticolă Dealu Mare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin tânăr din Lumea Veche este nedespărțit de meniurile cu brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

Grilă Listă