Asocieri culinare - Vita

Grilă Listă
  • Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14% Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    Un vin roşu aromat, cu note expresive de fructe de pădure, unde aromele de mure, prune şi cireşe se împletesc cu note mai incisive de piper. Vinul este rezultatul unui amestec reuşit de Syrah, Cabernet Sauvignon şi Merlot. Mediterra se evidenţiază prin complexitatea bogată a terroirului din Bolgheri, fiind un vin uşor de băut. Poate fi asociat cu diverse preparate din carne, mezeluri şi brânzeturi uşor maturate, in special Pecorino. Poate fi servit uşor răcit, alături de fructe de mare, cum ar fi Mullet în sos de roşii, peşte fiert şi cod în sare, în stil Livorno.

    Preț normal: 91,63 RON

    Special Price 77,89 RON

    (-13,74 RON)
  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Perioada comunistă, traversată cu greu, este urmată de o renaștere a vinurilor din Tohani. Începând cu anul 2000 zone viticole din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile, și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.   

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet clar, compus din arome fine de prună și afine, urmate de note îndrăznețe de cafea, lemn dulce, vanili și condimente.

     

    GUST: Feteasca Neagră este un soi înzestrat cu aromele bogate de prune uscate, fructe negre, în frunte cu vișine coapte și zemoase, condimente și ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru un ospăț cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

  • Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L

    Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU - MARE / MUNTENIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

    Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu – rubiniu cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului obținut în 2016 un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun.

     

    GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 24 de luni).

     

  • Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L
    -15%

    Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  VENETO  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA, MOLINARA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Ancium este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Corvinone, Rondinella şi Molinara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate până la 20 de zile. Cupajul urmează maturare în butoaie de stejar unde finalizează fermentaţia malolactică timp de maxim 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens

     

    MIROS: Buchet elegant, cu nuanțe de fructe roșii coapte, în special cireșe și ciocolată morello. Cupajul surprinde cu referințe picante și un finisaj delicios de ciocolată dulce-amară.

     

    GUST: Un cupaj tradiţional italian cu structură şi elegaţă remarcabilă, oferită de savoarea echilibrată, tanini moi şi alcool natural, bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust pentru mese gurmande cu carne rosie la grătar, cu sosuri uşor condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 314,16 RON

    Special Price 267,04 RON

    (-47,12 RON)
  • Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L

    Purcari - Freedom Blend rosu 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: BASTARDO, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Freedom Blend este un cupaj de trei soiuri cu origini în state din Lumea Veche, alăturate pentru a obține o expresie a libertății și a spiritului liber. Începând 2018, vinul este obținut prin vinificare modernă a trei soiuri: Bastardo (60%), un soi un soi originar din Portugalia, adus în Crimeea Ucraineană, Saperavi (35%) originar din Georgia și Rară Neagră (5%), un soi cu tradiție din terroir-ul Republicii Moldova.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Freedom Blend este un vin cu buchet curajos, format din aromele culese din vișine, mure și coacăze, însoțit cu sensibilitate de prune uscate, piper roșu, lemn umed și piele.

     

    GUST: Gustul este sofisticat, caracteristic unui cupaj din soiuri roșii, consistente de la primele picături. Aromele de fructe roșii se păstrează elegante și pe măsură ce se domolesc, oferă acea senzație catifelată în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, nelipsit la mesele cu aperitive, preparate pe bază de carne roșie, brânzeturi fermentate și deserturi cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Escudo Rojo, - Vin rosu (eticheta rosie) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13% Escudo Rojo, - Vin rosu (eticheta rosie) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -20%

    Escudo Rojo, - Vin rosu (eticheta rosie) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, SYRAH, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă nutrienţi necesari pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah şi Cabernet Franc, din cupajul Escudo Rojo, al anului 2017.

     

     

     

    ASPECT: Roşu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Aromele de fructele roşii şi negre, urmate de note de cafea prăjită şi condimente oferă acel buchet autentic al vinului roşu francez, reinterpretat de intensitatea şi prospeţimea producătorilor din teritoriile Lumii Noi.

     

    GUST: Pe papile, vinul îşi păstrează caracterul complex, sugerat de buchet. Tanini deschid armonios calea către aromele de fructe roşii şi negre. Condimentele şi cafeaua aduc mai multă strălucire şi surprind simţurile până la final.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de gâscă, raţă, miel, porc, vită, alte preparate bogate în condimente, sau brânzeturi proaspete ori maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

    Preț normal: 65,45 RON

    Special Price 52,36 RON

    (-13,09 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2% Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC).

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis, intens.

     

    MIROS: Minima Moralia este un cupaj cu arome curajoase, ce se dezvăluie aproape imediat ca un parfum rar oferit de natură și îngrijite cu sensibilitate de cei care le au în grijă. Așa apar tonurile de smochine uscate, lemn și pământ. Urmează nuanțele de gemuri și fructe proaspete, tutun, piele fină, piperuri și condimente, ascunse în întunecimea de cerneală ce pare a fi o licoare misterioasă.

     

    GUST: La gust, aromele par să construiască profilul unui vin aflat la o vârstă de tranziție: acel moment în care vinul trece de la tinerețe la maturitate, cu fructe roșii și taninuri integrate perfect și echilibrate de o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rar, consistent, potrivit alături de meniuri tradiționale românești, cu carne de porc, vită sau oaie, puțin condimentate. Potrivit și alături de deserturi cu brânză, nuci sau fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -22%

    Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.


    ASPECT: Rosu rubiniu intens.
    MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
    GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 58,71 RON

    (-16,56 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino rosso 2012 - 0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino rosso 2012 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino rosso 2012 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: D.O.C.G. BRUNELLO DI MONTALCINO / TOSCANA / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC, 'nascut' la 80km in sud de Florenta, in Toscana, acest Brunello di Montalcino este 'mosit' 100% din soiul Sangiovese (cunoscut si sub denumirea de Nielluccio in Corsica). San Polo in Montalcino, o podgorie ce apartine de marele producator Allegrini, si a carui Brunello a fost in mod constant cotat foarte bine de criticii de vin (18/20 de Jancis Robinson pt. cel din 2004; 94 de puncte de catre Wine Spectator pt. 2010; pentru 2008, medalia de Argint de la Decanter World Wine Awards; pentru 2005 medalia de Argint la International Wine Challenge.), este unul din producatorii de marca din regiune.


    ASPECT: De o culoare opaca de un rosu caramiziu cu accente de brun.
    MIROS: Arome puternice sunt cele clasice, tipice soiului de: violete, fructe rosii de padure, arome lemnoase de stejar, scortisoara, vanilie, subtile de cafea si dominante de gem de fructe.
    GUST: Foarte complex, extrem de puternic si savuros cu o caracteristica 'carnoasa'. un vin ce se poate 'mesteca'. Confirma aromele identificate prin miros. De o mare corpolenta, are tanini bine integrati si este de o mare vascozitate. Persistenta gustul remanent este foarte lunga, un vin cu o mare capacitate de imbatranire la sticla.

    ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate elaborate din carne de vanat mediu si mare, din file de carne rosie (Waguy beef sau vita argentiniana) cu trufe negre sau albe, acoperite in sosuri vanatoresti pe baza de ciuperci salbatice sau din fructe de padure. La finalul mesei, poate fi servit langa branzeturi: Roquefort, Gorgonzola, Monchego Viejo, Asiago Stravecchio.

    TEMP. DE SERVIRE: 19-21º C (Se recomanda decantare cu circa 40 min. inainte de consum, intr-un decantor larg; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bordeaux)

    Preț normal: 276,20 RON

    Special Price 234,77 RON

    (-41,43 RON)
  • Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14% Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una din cramele familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile casei Tinazzi.  

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet fin de fructe negre, în special coacăze negre și zmeură.

     

    GUST: Un vin tradițional din soiul Negroamaro, crescut special pentru vinuri de calitate superioară, în regiunea viticolă Puglia din Italia. Elegant cu arome de fructe roșii, aciditate moderată și taninuri dulci. Corp fin cu post gust foarte aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu aperitive ușoare, carne de porc și vită, gătite la grătar sau la tigaie, paste italiene cu sos de tomate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE:15 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticla de 5 până la 10 ani).

     

    Preț normal: 45,82 RON

    Special Price 38,95 RON

    (-6,87 RON)
Grilă Listă