Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU-MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

     

    Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

     

    Clasic rose este un vin obținut, cum este cazul multor vinuri de acest fel, cu multă măiestrie și atenție. Oenologi cramei Budureasca au grijă să păstreze mustul în procese de producție specifice, pentru a obține cupajul de arome dorit, cât și acea culoare rose, apetisantă.

     

     

    ASPECT: Rose pal cu tonuri roșiatice.

     

    MIROS: Un rose croit pentru gusturile simple și plăcerea de a savura cu cel mai mic efort un vin tânăr, ce denotă încă o prospețime organoleptică construită în jurul amestecului de arome extrase din fructe coapte.

     

    GUST: Doar câteva minute petrecute în pahar dezvăluie povestea. Fructele sunt atot prezente: cireșe și zmeură echilibrate de alte fructe de vară. Doar o tentă de taninuri, acoperită imediat în post gust de o aciditate echilibrată, lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de asociat cu aperitive și mese ușoare cu mezeluri fine, uscate, și salate, feluri principale cu fructe de mare la tigaie. Bun și la gustările cu cipsuri, tortilla sau sendvișuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Rotenberg - Emeritus - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Rotenberg - Emeritus - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Rotenberg - Emeritus - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Cernelos cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Cu toate că oferă impresia unui monosoi proaspăt, în fapt, parfumul dezvăluie un cupaj din același soi, maturat atât cât să păstreze acel parfum vioi de fructe roșii într-o paletă de arome analoage (coapte, răscoapte și macerate).  

     

    GUST: Vișina este invitatul special al papilelor nerăbdătoare să încerce acest vin. Vișina coaptă, putredă și vișinata. Lemnul, vanilia și ciocolata, reușesc să completeze cu eleganță spectrul de arome al acestui Merlot. Final fructat, lemnos, cu tanini moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviți-l cu plăcere la mesele cu carne afumată, pește la grătar (ton, somon, pește-spadă) și brânzeturi maturate (Cheddar, Gouda), care îl scot în evidență la oride degustare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

  • Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.1% Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.1%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose-somon strălucitor.

     

    MIROS: Metaph este o cupaj curios, dar plăcut, din două soiuri roşii care excelează în fructuozitate, intensitate şi eleganţă, completată de un parfum vegetal exotic din planta de physalis.

     

    GUST: La gust facem cunoştiinţă cu aromele de fructe de pădure şi prune uscate, rocritoare, de intensitate medie. Post gust mediu, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose curajos ca un vin roşu robust şi la fel de potrivit al[turi de preparate consistente. Încercaţi-l alături de carne roşie vită, porc, miel, vânat, dar şi cu grătar de vită cu un sos de piper verde.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay Reserve este un vin clasic din soiul francez, vinificat tradițional, pentru a păstra cu stil note confortabile de fructe și flori încântătoare.

     

    GUST: Un vin natural, maturat în barique-uri din stejar, ce păstrează arome consistente de fructe cu pulpă albă și note de iasomie și vanilie. În urma notelor proaspete, vinul își arată corpul onctuos, păstrat și în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb deosebit pentru mese cu preparate din porc și pasăre (de curte), pește pe grătar, la cuptor sau în salate din bucătăria mediteraneeană. Bun și alături de salate vegetariene și alte feluri vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis  Fut de Chene  blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chablis  Fut de Chene  blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis Fut de Chene blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 305,00 RON

    Special Price 259,25 RON

    (-45,75 RON)
  • Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare ți sunt cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah şi Tibouren.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiuniea Provence, strugurii Grenache și Vermentino sunt culeşi din zori până la amiază, sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat parţial să fermenteze la temperatură controlată în butoaie mari din stejar cu capacitate de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia, realizat de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz delicat şi pal cu nuanţe de somon şi inflexiuni aurii.

     

    MIROS: Elegant și ispititor, parfumul acestui cupaj este un amestec provensal de fructe de livadă, fructe exotice și flori.

     

    GUST: Aromă de mango, compot de piersici și anans copt, asortat cu multe condimene, apă din flori de trandafir și brioșe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent sau un vin pentru mesele cu carne albă, peşte şi fructe de mare, carne roşie, uşor condimentată. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

    824,67 RON
  • Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14 °C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități imense de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

     

     

    ASPECT: Galben pai, curat și liniștit.

     

    MIROS: Mustoasa de Maderat dezvăluie o personalitate tânără, prin parfumul de viță de vie și flori albe, umezite de rouă curată și ghimbir rece, proaspăt cules din pământul nostru roditor.  

     

    GUST: Un vin limpede la vedere și la gust. Echilibrat de arome de flori și fructe cu pulpa albă și citrice atentuate în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, perfect vara la mase bogate în pește și carne albă (pui, găină, curcan etc.)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT:  Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Prestige Sauvignon Blanc oferă o expresie tânără, dar moderată a vinului alb maleabil, ușor de savurat. Primele arome, oferite de acest soi românesc cultivat în podgoria Segarcea, sunt cele clasice de vegetale (ierburi și soc), fructe de livadă, dulci părguite de soarele verii (piersici), și un amestec de fructe exotice.  

     

    GUST: Aromele prezente în parfum își fac apariția și în gust, unde devin mai intense și, răcit la o temperatură de 11°C, răcorește, aduce pofta de mâncare și inspirație pentru subiecte interesante de discuție.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bun pentru aperitiv, sau la mese simple cu pui, pește sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj pentru a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose-uri, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Rose-ul din Cadarcă al anului 2019 este primul vin de acest fel al cramei. Soiul special ales pentru vin rose este o alegere potrivită celor care apreciază notele de fructe roșii și negre, supracoapte.

     

    GUST: Aromele de fructe devin mai clare și, dintre toate, ies în față cireșele negre, amare, și căpșunele sălbatice cu un final anticipat de condimente și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la o masă cu preparate din carne de porc, Gulaș după rețeta ungurească, paste, pizza și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante, de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma aduc în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de coajă de portocală.

     

    MIROS: Bacanta rose Special Edition este un vin nou al Cramei Gîrboiu - elegant, cu parfum fin de căpșune, piersică, zmeură și grepfrut roz, urmat de note exotice de fructul pasiunii, mango și litchi.

     

    GUST: Aromele de fructe se păstrează pure, textura este cremoasă, minerală și puțin acidulată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de salată Niçoise, Paella cu fructe de mare, homar, ton ȋn crustă de susan, miel cu ierburi Provence, brȃnză Camembert şi Brie

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,75 RON

    (-3,87 RON)
  • Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, SYRAH, CABERNET FRANC

    VOL. ALC.: 14%

     

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă nutrienţi necesari pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah şi Cabernet Franc, din cupajul Escudo Rojo, al anului 2017.

     

     

     

    ASPECT: Roşu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Aromele de fructele roşii şi negre, urmate de note de cafea prăjită şi condimente oferă acel buchet autentic al vinului roşu francez, reinterpretat de intensitatea şi prospeţimea producătorilor din teritoriile Lumii Noi.

     

    GUST: Pe papile, vinul îşi păstrează caracterul complex, sugerat de buchet. Tanini deschid armonios calea către aromele de fructe roşii şi negre. Condimentele şi cafeaua aduc mai multă strălucire şi surprind simţurile până la final.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de gâscă, raţă, miel, porc, vită, alte preparate bogate în condimente, sau brânzeturi proaspete ori maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

    81,16 RON
  • Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama de vinuri Principesa Margareta reprezintă încă un efort al companiei Segarcea de a sprijini caracterul nobil şi spiritul monarhiei, dovedit de ASR Principesa Margareta.  Fiica moştenitoare a Regelui Mihai I, este o inspiraţie permanentă prin actele de susţinere a tinerelor talente ale României.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele cresc de la gem de căpşune, zmeură şi afine la tabac, condimente, cacao, ciocolată cu lapte, rom, cocos şi piele fină.

     

    GUST: Gustul este complex, finalizat cu un post gust prelung şi elegant, de lemn-dulce şi ciocolată cu lapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu nobil, excelent pentru un festin cu preprate pe bază de carne de miel / oaie, carne roșie de vită și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă