Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -22%

    Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.


    ASPECT: Rosu rubiniu intens.
    MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
    GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 58,71 RON

    (-16,56 RON)
  • Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -23%

    Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 29,74 RON

    (-8,88 RON)
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -23%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşuni), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de Cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar, cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită, cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 29,74 RON

    (-8,88 RON)
  • Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Soiul Viorica este un hibrid între soiurile Zeibel 13-666 (Italia) și Aleatiko (Franța), intrat recent în familia marilor soiuri recunoscute și cultivate pentru producția vinurilor de masă în alte patru state.

    Viorica din gama Purcari 1827 este produs din struguri recoltați manual și vinificați prin metoda tradițională pentru un vin rar, cu arome rustice de muscat și alte vegetale.   

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Viorica învăluie simțurile cu un parfum de salcâm și busuioc, bine echilibrat, ce aduce mai aproape miasma frumoasă a unei păduri cu pomi infloriți în răcoarea dimineții de primăvară.

     

    GUST: La gust se arată proaspăt, catifelat în mare parte și fin spre final când își fac apariția notele ușor sălbatice de muscat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de mâncăruri cu carne albă, pește, brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonnay  2018 - 0.7L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonnay  2018 - 0.7L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonnay 2018 - 0.7L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Aprecierea pentru distincțiile oferite de Franța, fie acum 140 ani, fie în prezent este încununată prin acest cupaj, văzut ca o horă de înfrățire între soiurile moldovenești și cele franțuzești. Feteasca Albă oferă vinului autenticitate și eleganță, iar Chardonnay aduce intensitatea și prospețimea caracteristică.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Acest vin a fost îmbuteliat în 19100 de sticle și are o ilustrație a tabloului “La Danse” (Dansul), pictat în 1910 de artistul francez Henry Matisse.

     

    MIROS: Vinohora este un cupaj alb cu buchet compus din arome înlănțuite într-un dans amețitor ce își găsesc ritmul după câteva minute, apoi se dezvăluie a fi arome de lămâie verde, pere și flori de anason.

     

    GUST: Aromele de anason lasă loc florilor de iasomie, iar dintre fructe, toate se ascund ușor pentru a fi înlocuite subtil de cocos exotic și praline. Hora continuă și aromele îți reiau locul cu aceeași intensitate la fiecare degustare, cu alcool bine integrat și post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru dans și voie bună savurați arest sortiment Vinohora alături de preparate culinare pe baza de peste, fructe de mare si cele mai delicioase deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întide pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu.

     

    MIROS: Vinul din soiul Syrah cultivat în via Colțul Pietrei oferă arome elegante de prune uscate și cireșe negre, completate armonios de condimente dulci și ciocolată amară.

     

    GUST: Vinul este sec, cu structură amplă, caracteristică strugurelui roșu. Papilele sunt impresionate și de o astringență moale lasată de tanini maturi. Vinul este maturat de butoaie mari și mici pentru opt luni, de aceea este delicat și cremos, cu un final plin de savoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate (cu vin), și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întide pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc pur, cu arome vegetale definite de soc și salvie. Aromele de florale și ierboase îi dau o personalitate vioaie, energică.

     

    GUST: Revin aromele de ierburi și flori, într-un echilibru revigorant, tonic, ușor mineral. Post gustul mediu aduce și o notă de flori și frunze verzi din viță de vie în rod.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat pe post de aperitiv, dar și alături de preparate pe bază de carne albă, pește de apă dulce, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întide pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Davino Iacob alb este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Pentru acest vin, sunt folosiţi struguri din soiul francez Sauvignon Blanc, şi soiul românesc Fetească Albă culeşi selectiv din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt culeşi din cele mai bune parcele, apoi fiecare soi este vinificat separat printr-o tehnologie modernă ce păstrează aromele naturale date de viţă, completate cu note obţinute în timpul proceselor naturale.

     

    Fermentarea alcoolică, cu drojdii selecţionate (pentru fiecare soi), la temperatură controlată, şi maturarea, se desfăşoară în vase din oţel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui, limpede.

     

    MIROS: Acest cupaj invăluie simţurile cu un parfum din flori de lămâi, comun celor două soiuri, uşor vegetal, dar persistent.

     

    GUST: La gust este proaspăt, fructat, uşor vegetal şi echilibrat. Post gustul este mediu, cu arome moi de flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pentru aperitive şi mese uşoare cu carne de pui, peşte sau fructe de mare.

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Făurar rose de Ceptura este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, pentru recolte bogate din care se obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Vinul din soi Riesling, al anului 2017, este parfumat de fructe galbene, coapte, caise, piersici și aromă selectă de ceai verde.

     

    GUST: Proaspăt și revigorant prin aromele de fructe, completate de o esență delicată de ceai verde, ce pare infuzat în licoarea produsă de transilvăneni pe domeniul din Lechința.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce pofta de mâncare pe post de aperitiv, sau întreține atmosfera și improspătează papilele la mese cu carne albă (pui, gaină, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%       

     

    VIN ROSE DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Cabernet Sauvignon. La umbră este un vin rose uşor, cu personalitate, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

     

     

    ASPECT: Rose intens, foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Un vin clasic, uşor cu parfum de fructe de pădure, inconfundabile pentru rose-ul din Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: La gust, vinul produs pe domeniul Halewood din Dealu Mare, este o interpretare prospătă cu arome intense de fructe roşii şi negre, urmate de note de vanilie, cicolată şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie că alegeţi să îl serviţi la prânz, sau seara, acest rose este potrivit alături de bucate la grătar (vită, porc sau pui), cu sau fără condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, în 1972. Vinaria baronului produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.

     

    MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.

     

    GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţimea debordantă, aciditatea potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC

     

    78,54 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă