Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Davino Iacob alb este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Pentru acest vin, sunt folosiţi struguri din soiul francez Sauvignon Blanc, şi soiul românesc Fetească Albă culeşi selectiv din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt culeşi din cele mai bune parcele, apoi fiecare soi este vinificat separat printr-o tehnologie modernă ce păstrează aromele naturale date de viţă, completate cu note obţinute în timpul proceselor naturale.

     

    Fermentarea alcoolică, cu drojdii selecţionate (pentru fiecare soi), la temperatură controlată, şi maturarea, se desfăşoară în vase din oţel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui, limpede.

     

    MIROS: Acest cupaj invăluie simţurile cu un parfum din flori de lămâi, comun celor două soiuri, uşor vegetal, dar persistent.

     

    GUST: La gust este proaspăt, fructat, uşor vegetal şi echilibrat. Post gustul este mediu, cu arome moi de flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pentru aperitive şi mese uşoare cu carne de pui, peşte sau fructe de mare.

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Făurar rose de Ceptura este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, pentru recolte bogate din care se obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Vinul din soi Riesling, al anului 2017, este parfumat de fructe galbene, coapte, caise, piersici și aromă selectă de ceai verde.

     

    GUST: Proaspăt și revigorant prin aromele de fructe, completate de o esență delicată de ceai verde, ce pare infuzat în licoarea produsă de transilvăneni pe domeniul din Lechința.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce pofta de mâncare pe post de aperitiv, sau întreține atmosfera și improspătează papilele la mese cu carne albă (pui, gaină, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%, Alc: 12.8% Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%, Alc: 12.8%
    -19%

    Preț normal: 191,42 RON

    Special Price 155,54 RON

    (-35,88 RON)
  • La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%       

     

    VIN ROSE DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Cabernet Sauvignon. La umbră este un vin rose uşor, cu personalitate, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

     

     

    ASPECT: Rose intens, foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Un vin clasic, uşor cu parfum de fructe de pădure, inconfundabile pentru rose-ul din Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: La gust, vinul produs pe domeniul Halewood din Dealu Mare, este o interpretare prospătă cu arome intense de fructe roşii şi negre, urmate de note de vanilie, cicolată şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie că alegeţi să îl serviţi la prânz, sau seara, acest rose este potrivit alături de bucate la grătar (vită, porc sau pui), cu sau fără condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, în 1972. Vinaria baronului produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.

     

    MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.

     

    GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţimea debordantă, aciditatea potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC

     

    78,54 RON
  • Marc Bredif - Muscadet de Sevre & Maine sur Lie 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Marc Bredif - Muscadet de Sevre & Maine sur Lie 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Marc Bredif - Muscadet de Sevre & Maine sur Lie 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCADET

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinăria Marc Bredif oferă tradiţie şi originalitate cu fiecare produs. Experienţa de peste 200 de ani a producătorului francez ne aduce Muscadet Sevre et Maine Sur Lie, practic un vin special obţinut prin maturare în prezenţa unei mici cantităţi de drojdie, fără a se trece mustul prin procesul de filtrare.

     

     

    ASPECT: Vinul de Melon de Bourgogne are o culoare verde pal, clară, specifică unui sortiment obţinut exclusiv dintr-un singur soi de strugure alb.

     

    MIROS: Muscadet Sevre et Maine Sur Lie câştigă multe dintre proprietăţile naturale ale soiului şi metodei de vinificare. Parfumul oferă note introductive de iarbă afumată şi un mix surprinzător de pere şi lămâie.

     

    GUST: Soiul Melon de Bourgogne este crescut în Valea Loarei, pe un sol format din straturi de piatră şi calcar, din care îşi extrage mineralele, ce oferă vinului un gust uşor sărat şi sec, cu aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Marc Bredif inedit este recomandat alături de aperitive, gustări, preparate din pui, peşte, stridii, scoici şi creveţi.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12 ºC

     

    68,07 RON
  • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    VIN ALB SEC. Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri crescut în cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

     

     

    ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradition oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

     

    MIROS: Datorită climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice și piersică, ca o pereche elegantă, ce oferă un exemplu de arome proaspete și echilibrate.

     

    GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria franceză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    102,10 RON
  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2018 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, GRENACHE BLANC, CLAIRETTE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu reflexii argintii. Strălucitor și cristalin.

     

    MIROS: Un vin cu o finețe aparte, oferită de parfumul de pere williams, caise și arome vegetale de păducel și semințe de anason.

     

    GUST: Pe papile este expresie aromatică de neuitat: intens, mineral, și rotund, cu un final aerisit și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă alături de midii în sos de portocale, risotto de trufe și sparanghel, ravioli cu sos de usturoi și ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.

     

    198,97 RON
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1789, o mare parte din pămîntul feudei Lafite, a fost vândut ca bun naţional în timpul Revoluţiei Franceze. Familia Clerc a achiziţionat domeniul, iar în 1855 a devenit una dintre cele trei mari familii (alături de Mouton şi Lafite), care au primit cea mai înaltă clasificare de calitate a vinurilor din Bordeaux.

     

    În 1970, proprietatea Clerc Milon grav neglijată, a fost achizionată de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case prestigiose franceze, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon din nord estul localităţii Pauillac din regiunea Bordeaux a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium. Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii, (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petiti Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    536,69 RON
  • Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12% Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%

    Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor La Poule Blanche sunt meritul lui Sacha Lichine, fiul lui Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, care a cumpărat proprietatea Chateau Prieuré în 1951, apoi a lasat-o fiului său care a continuat activitatea până în 1999. Experienţa acumulată în viitorul proiect din lumea vinurilor Chateau d’Esclans, i-a oferit şansa de crea şi alte vinuri selecte, cum este acest excelent cupaj roşu.

     

    Struguri din soiurile Syrah şi Grenache, cultivaţi în regiunea Hérault, între localităţile Pezenas şi Béziers sunt vinificaţi după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice. Vinificarea ghidată de cunoștiințele despre vinificare, tradițională, dobândite de Sacha Lichine, oferă un vin select pentru cei care vor să guste un vin roşu cu spirit francez.

     

    "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." Sacha Lichine - vinificator.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu reflexii grena.

     

    MIROS: Un vin tânăr, uşor, prietenos şi scos evidenţă de un amestec simplu de fructe roşii.

     

    GUST: Acest cupaj bucură simţurile cu note de fructe roşii (căpşuni şi cireşe) şi uşor lemnos. Este rotund, crocant, cu un finish lung şi condimentat. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care se face remarcat alături de tartar de vită, şniţel de porc umplut cu şuncă şi caşcaval, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri cu jumări, şorici, cârnaţi prăjiţi, mici, sângerete.&nbsp.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,27 RON
  • Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor La Poule Blanche sunt meritul lui Sacha Lichine, fiul lui Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, care a cumpărat proprietatea Chateau Prieuré în 1951, apoi a lasat-o fiului său care a continuat activitatea până în 1999.

     

    Experienţa acumulată în viitorul proiect din lumea vinurilor Chateau d’Esclans, i-a oferit şansa de crea şi alte vinuri selecte, cum este acest excelent cupaj rose din soiurile Grenache şi Cinsault.

     

    La Pousin Rose este produs după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice, ghidate de cunoștințele despre vinificare, tradițională, dobândite de Sacha Lichine în Franța. "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." Sacha Lichine - vinificator.

     

     

    ASPECT: Limpede si strălucitor de o culoare de roz pal cu reflexii de piersică.

     

    MIROS: Fructat, de căpșuni și mure, delicat floral.

     

    GUST: Foarte fructat și plăcut, cu tanini moi, proaspăt și cremos în același timp, de o corpolență medie și o aciditate echilibrată, cu un gust final perceput de papilele gustative, lejer și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv, servit înainte de masă sau lângă gustări din carne albă și carne roșie fiartă sau înăbușită la tigaie. Absolut superb lângă un steak de tuna la tigaie, asezonat cu măsline verzi, sau sandwich cu carne de crab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    39,27 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă