Vinuri de vara

Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -23%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

    Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşuni), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după inghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de Cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar, cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită, cu paste şi sosuri usoare. Potrivit şi alături de branzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 29,74 RON

    (-8,88 RON)
  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%
    -20%

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 287,03 RON

    Special Price 229,62 RON

    (-57,41 RON)
  • Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Elerose este un vin cu parfum discret de fructe, parcă alese cu grijă pentru a forma un amestec unic, însoțit de note vegetale.

     

    GUST: Un fin proaspăt cu aromele răcoritoare de căpșuni, cireșe amare și trandafiri, cu note de afin roșu crescut aproape de sol, de aceea și tenta ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose respectabil pentru toate mesele: la prânz sau la cină bogată în meniuri cu carne friptă de pui și pește. Potrivit și cu fructe de mare, salate și brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12% D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Nicuale Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, limpede.

     

    MIROS: Un vin de voie bună, care se joacă cu simţurile oferindu-le arome de flori de rişe, salcâm pe un fond citric, din grepfruit şi coji de portocală.

     

    GUST: La gust este ca un suc de soc, amestecat cu mango şi pere. Uşor amar, dar revigorant, pentru o seară plină de energie şi discuţii interesante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Surori este un vin obținut din Saperavi și Rară Neagră, două soiuri potrivite unui cupaj menit să fie savurat proaspăt. Vinul menajează simțurile cu arome ușoare de fructe roșii, din care se remarcă cele de căpșuni, fragi, cireșe și grepfrut.

     

    GUST: Aromele bogate de fructe roșii și citrice zemoase se păstrează fără complexitate sau adâncime până în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese bogate, cu pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2018 - 0.75L, Alc: 10.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2018 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2018 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN FRIZANT ROSE SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu perlaj fin, consistent.

     

    MIROS: Vinca se face ușor plăcut prin aromele de fructe roșii (zmeură, cireșe) și flori, amestecate în proporții alese de natură.

     

    GUST: Perlajul fin și aromele frumoase atrag aromele fructate pe limbă, urmate de aciditatea obținută exclusiv din fermentația proprie. Post gustul este scurt și ușor înțepător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin frizant potrivit la aperitiv, mâncare de pește, sushi, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    30,11 RON
  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L

    Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Sissi rose, din soiul Pinot Noir, este un vin proaspăt, creat cu inspirația de a oferi tuturor o parte din energia zilelor de vară petrecute de la răsărit până la apus pe o plajă cu nisip cald, unde sunt lăsate de valuri scoici mici și delicate. Acestea sunt trăirile inspirate de aromele vinului Sissi rose, o licoare creată pentru a răcori și a aduce buna dispoziție a zilelor însorite de vară.

     

     

    ASPECT: Roz pal, trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin select, care relaxează prin amestecul de arome florale, lămâi, pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Aromele din Sissi rose se mențin prospete, intense, cu urme moi de tanini, rămase după îmbutelierea realizată la începutul anului 2019 și timpul petrecut în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos, pentru aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate cu vițel la cuptor cu sos și ciuperci, salată cu pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 12°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Gama Muse cuprinde două vinuri rose, ce se remarcă atât prin stilul de prelucrare a strugurilor cât și prin gustul care reflectă destinația de consum. Vinificarea este realizată după stilul regiunii franceze Provence, caracterizat de culoare discretă și multe arome intense. Un alt element este zahărul rezidual: Muse Day este sec, iar Muse Night este demisec.

     

    În cazul roseului Muse Night, strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor. Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat în rezervoare din oțel inoxidabil pentru fermentare. După fermentare vinul ajunge direct în sticlă, pentru a-i păstra prospețimea și intensitatea aromelor naturale.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu cu nuanţe corai.

     

    MIROS: Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie.

     

    GUST: Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv răcit bine în serile călduroase de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5% Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5%

    Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAŞ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Rose - trandafiriu, vibrant şi limpede.

     

    MIROS: Parfum de cireş înflorit, trandafir şi dulceaţă de trandafir.

     

    GUST: Doar un moment de pauză înainte de a fi scos dopul şi a fi turnat în pahar, este de ajuns pentru a oferi şansa acestui vin să se aşeze pe papile cu arome pline, rotunde, de fragi, cireşe, capşună şi mure cu note de condimente. Mai mult, rose-ul din Recaş compensează prin aciditatea plăcută şi un post gust mediu.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vine bine venit la mesele cu preparate din carne rosie, peşte, pizza, paste cu sos de tomate şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Issa - Rose Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    PRODUCATOR: LA SALINA
    REGIUNE: DEALURILE TRANSILVANIEI
    SOI STRUGURE: PINOT NOIR

    Vinurile ISSA s-au născut lângă Turda, în inima Transilvaniei, zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Mergând pe o paralelă imaginară a așteptărilor, le-am putea plasa în vestita Burgundie. Terroirul specific Văii Ariesului vine însă cu amprenta identității sale și transformă oferta Cramei La Salina într-o experiență unică, similară, dar nu identică cu cea burgundă. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici încă de când localitatea purta numele Potaissa.

    ISSA Pinot Noir Rose

    Pinot Noir rose, vinificat în stil clasic, este o plăcută surpriză, mai ales că soiul este unul foarte pretențios și dificil. Prezintă o culoare plăcută, roz-somon strălucitor. Aromele tipice soiului se tranforma prin vinificarea in rose in note de trandafiri, capsuna si pepene rosu. Gustul este sprințar, cu o bună aciditate, dar suficient de corpolent, cu un final plăcut sustinut in postgust.
    Recomandări culinare: ca aperitiv, alături de bruschete cu somon, sau piept de rață afumat; coq au vin; brânzeturi.
    Temperatura de servire: 10° - 12°C.
  • Avincis - Vila Dobrusa rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Vila Dobrusa rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Vila Dobrusa rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roz, foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Cabernet-ul de la Vila Dobroşa, vinificat în rose oferă un buchet proaspăt cu arome naturale de citrice şi fructe roşii.

     

    GUST: La gust, acest rose îşi devăluie aromele esenţiale: aroma de citrice este oferită de grepfrut, iar fructele roşii sunt dominate de zmeură. Post gustul este scurt, intens şi fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui în sos condimentat, peşte la grătar şi salate proaspete de sezon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH / CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 13%

    Rose-urile cramei Domeniul Vladoi au surprins de fiecare data consumatorii, atat pe cunoscatori cat si pe consumatorii obisnuiti . De aceasta data va incantam cu un rose din Syrah si Cabernet Sauvignon menit sa va parfumeze fiecare dupa-amiaza de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.
    Un rose cu o culoare stralucitoare, foita de ceapa, intensa.
    Mirosul de incanta cu note florale si usor condimentate.
    Gustul este echilibrat, cu o aciditate sustinut, perfect pentru a fi consumat si in zilele calduroase de vara.
    Se poate asocia perfect cu fructe de mare in sos rosu usor condimentat.

    Temperatura de servire 6-8°C

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

     

    GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul vinului demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Grilă Listă