Vinuri de vara

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13 %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Anul acesta am creat pentru tine un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, un rose deschis la culoare amintind de vinurile de Provence, cu arome proaspete de căpșune sălbatice și fragi.

     

    GUST: Rotund, cu aciditate echilibrată și bine integrată, având note de cireșe proaspete și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu mâncărurile pescărești de cherhana, ceafă de porc la cuptor cu prune afumate, tocăniță de pui cu ardei kapia, tartar de ton sau vițel, file de somon la grătar, salate, brânzeturi tinere asezonate cu merișoare uscate și caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    38,62 RON
  • Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc: Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    111,27 RON
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9% D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose încântător, creat pentru a delecta în zilele calde cu notele sale de flori și condimente alese.

     

    GUST: Notele florale și cele de condimente sunt acompanniate pe fundal de cele fructate, foarte fine și în perfectă armonie. În post gust oferă o aciditate echilibrată și o prospețime ce îl va pune și mai mult în valoare, bine răcit și savurat într-o seară de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru a fi savurat alături de fructe de mare cu sos ușor condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Balla Geza - Frizzy frizante alb 2020 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Frizzy frizante alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Frizzy frizante alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Frizzy împarte un parfum rafinat de fructe și flori.

     

    GUST: Succesul acestui vin stă în aciditatea pronunțată a soiurilor care oferă spuma bogată, perlajul fin și consistent. Aromele Frizzy sunt oferite de fructe dulci cu pulpă albă și note clare de flori. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alături de mâncăruri ușoare: salate și meniuri cu pește, pasăre și preparate din ouă.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2020 - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    În 2011 antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, consistent.

     

    MIROS: Vinca se face ușor plăcut prin aromele de fructe roșii (zmeură, cireșe) și flori, amestecate în proporții alese de natură.

     

    GUST: Perlajul fin și aromele frumoase atrag aromele fructate pe limbă, urmate de aciditatea obținută exclusiv din fermentația proprie. Post gustul este scurt, fructat și vioi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin frizant potrivit la aperitiv, mâncare de pește, sushi, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Frizzy frizante alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Balla Geza - Frizzy frizante alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Balla Geza - Frizzy frizante alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Frizzy împarte un parfum rafinat de fructe și flori.

     

    GUST: Succesul acestui vin stă în aciditatea pronunțată a soiurilor care oferă spuma bogată, perlajul fin și consistent. Aromele Frizzy sunt oferite de fructe dulci cu pulpă albă și note clare de flori. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alături de mâncăruri ușoare: salate și meniuri cu pește, pasăre și preparate din ouă.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12% D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: Un vin de voie bună, care se joacă cu simţurile oferindu-le arome de flori de rişe, salcâm pe un fond citric, grepfrut şi coji de portocală.

     

    GUST: La gust este ca un suc de soc, amestecat cu mango şi pere. Uşor amar, dar revigorant, pentru o seară plină de energie şi discuţii interesante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Elerose este un vin cu parfum discret de fructe, parcă alese cu grijă pentru a forma un amestec unic, însoțit de note vegetale.

     

    GUST: Un fin proaspăt cu aromele răcoritoare de căpșuni, cireșe amare și trandafiri, cu note de afin roșu crescut aproape de sol, de aceea și tenta ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose respectabil pentru toate mesele: la prânz sau la cină bogată în meniuri cu carne friptă de pui și pește. Potrivit și cu fructe de mare, salate și brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

     

    GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul vinului demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    În 2011 antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, consistent.

     

    MIROS: Vinca se face ușor plăcut prin aromele de fructe roșii (zmeură, cireșe) și flori, amestecate în proporții alese de natură.

     

    GUST: Perlajul fin și aromele frumoase atrag aromele fructate pe limbă, urmate de aciditatea obținută exclusiv din fermentația proprie. Post gustul este scurt, fructat și vioi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin frizant potrivit la aperitiv, mâncare de pește, sushi, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Galben pai. Solul din Transilvania oferă strugurilor pigment ce se acumulează în coaja boabei și oferă vinului o culoare deschisă și intensă de galben pai.

     

    MIROS: Rozzy împarte un parfum rafinat de fructe, vegetale, flori și ierburi aromatice.

     

    GUST: Un rose plăcut, proaspăt, cu perlaj bogat, oferit de fermentația la rece și contactul cu pielița strugurilor roșii pentru doar câteva ore. Arome de fructe de pădure (fragi și visine) și citrice (mandarine).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alaturi de mâncăruri ușoare: salate și meniuri cu pește, pasăre și preparate din ouă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă