Sambuca

Sambuca este o bautura alcoolica de tip lichior, obtinut prin distilarea semintelor de anason stelat sau, mai putin utilizat, anason verde. In procesele de productie a bauturii tip sambuca pot fi incluse si alte plante (flori de soc, cicoare) si arome din fructe.


Acest distilat are grad ridicat de alcool, minim 38%, iar in varianta clasica este o bautura clara, numit sambuca alb, dar poate varia in functie de adaosul de ingrediente. Sambuca de anason are parfumul si aroma ingredientului principal, ce ii da un gust aparte si puternic, la care se poate adauga cateva boabe de cafea.


Sambuca este o bautura creata in urma cu 130 de ani in Italia (Lazio), a fost comercializata prima data in 1861 de Luigi Manzi. Mai tarziu, in 1945, dupa Al Doilea Razboi Mondial, Angelo Molinari a inceput sa comercializeze sambuca si sa faca cunoscuta aceasta bautura in toate regiunile tarii.


La categoria Lichior & Bar mixes, echipa Beicevrei.ro va ofera o gama variata de sambuca, cu arome de fructe, condimente si cafea. Sunt prezente sortimentul ale producatorilor Angelo Molinari, Vaccari, Ramazzotti, si Antica (sambuca). 

Grilă Listă
Grilă Listă