Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Scorțișoară, trandafir, cuișoare, coajă de portocală.

     

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un gust plăcut și persistent de mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește, crustacee, bucătărie asiatică, brânzeturi de capră, pui cu curry, ștrudel cu mere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Licorna - Bon Viveur alb 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Licorna - Bon Viveur alb 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Licorna - Bon Viveur alb 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În prezent, pivnița conacului Licorna, păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Un vin limpede, de o culoare galben-verzui,

     

    MIROS: Vinul de Chardonnay, din cupaj, se prezentă cu note aromate de unt vanilat și ușoare nuanțe de lemn, scorțișoară și cuișoare, completate de partenerul său, Sauvignon Blanc, care aduce prospețimea parfumului de soc și mentă.

     

    GUST: Gustul este complex, bogat în arome vegetale / florale, cu post gust de intensitate ridicată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dominat de soiul Chardonnay, este potrivit pe masele cu preparate din carne de pasăre de curte, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi), homar, crustacee, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C. (Se recomandă aerarea timp de minimum 20 de minute).

     

  • Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5% Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5%

    Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizante - cu acid răcoritor și arome provocatoare. Zzpelin alb este obținut din soiul Muscat Ottonel, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, folosită tradițional la producția absintului.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Parfumul de fructe și flori primăvăratice, dominate de pelin, se apropie de mirosul împunător al absintului clasic.

     

    GUST: Aromă fructată și florală vioaie, chiar efervescentă. Un digestiv agreabil datorită nivelului de alcool specific vinului și gustului dulce-amărui ce îl face mai ușor de savurat, în cantități moderate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant proaspăt, recomandat alături de preparate din carne.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 2 - 4°C.

     

    38,50 RON
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin de culoare galben verzui, clar.

     

    MIROS: Soiul Feteasca Regală oferă acestui vin cu buchet subtil de fructe și flori, impresionant și atrăgător

     

    GUST: Strugurii fermentați la rece construiesc o licoare cu aromă specifică, savuroasă și proaspătă. Lăsat căteva secunde pe papile, vinul începe să își arate profilul rotund, fin și corpolent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor alături de meniuri ușoare cu carne de pește, dar și carne albă consistentă pui (găină), cocoş, curcan, gâscă, raţă, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

    30,10 RON
  • Licorna - Sapient alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Licorna - Sapient alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Licorna - Sapient alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALA, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Licorna este compus din culturile de viță de vie și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013.  În vinăria Licorna sunt procesate anual 150 de tone de struguri, cu ajutorul instalațiilor și cisternelor de fermentație moderne.

     

    Sapient este o gamă nouă, creată pentru a sărbători cei cinci ani de activitate a cramei Licorna Winehouse. Cupajele aduc o interpretare proaspătă a stilului promovat de vinificator, dar și aromele celor mai bune culturi din terroir-ul Dealu Mare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, limpede.

     

    MIROS: Buchetul celor trei soiuri aduce o petrecere cu arome și parfumuri delicate de flori, ierburi, fructe și condimente. Se deosebesc arome de narcise, levănțică, tei, mentă, faguri de miere, note de ciocolată albă, nucă de cocos și stejar pătruns de condimente tari (scorțișoară, cuișoare și cardamom).

     

    GUST: Onctuos, consistent și ușor sărat. Aroma intensă de citrice oferă un post gust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preprate din carne albă cu sosuri albe, pește gras și brânzeturi cu mucegai alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Coacază, lămâie verde, note minerale, coacază roșie, grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, pui crocant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

    34,30 RON
  • LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

    LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc produs pentru a trece testul timpului și a oferi în continuare parfumul proaspăt de flori de viță de vie și soc, completate grațios de caise și gutui.

     

    GUST: Energic, acidulat și bine echilibrat în cantitățile de zahăr și alcool, ce îi oferă gustul sec, caracteristic. Post gustul este decis de notele sâmburilor lemnoși de drupe și puțin piper alb.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu preparatele pe bază de pui sau curcan la cuptor, gustări cu brânzeturi afumate și, la desert, tarte sau orice alte prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECŢIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. La Drăgășani se cultivă struguri folosiți la producția de vin încă din timpul Imperiul Roman. Mai târziu, în secolul al XV-lea, Mănăstirea Dobruşa, avea propria podgorie întinsă pe coline din jur, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu discrete reflexii verzui.

     

    MIROS: Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de flori de tei și măr verde.

     

    GUST: Gustul său este vioi si plin de viață, cu note citrice și de măr verde, însoțite de o mineralitate persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARA: Acompaniază foarte bine aperitivele, peștele sau fructele de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin strugurii din soiul Chardonnay au fost macerați timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a început în vase de inox la temperatura de 17°C și a continuat în barrique-uri de stejar. La sfârșitul fermentației, vinul a rămas pentru învechire timp de 6 luni în aceleași butoaie. Apoi vinul a fost îmbuteliat și depozitat în cramă pentru desăvârșirea gustului.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromele de fructe și flori aduc aerul proaspăt și mirosul viei Colțul Pietrei din regiunea Dealu Mare.

     

    GUST: Odată ajuns pe bolta palatină, vinul își dezvăluie pe rând aromele de fructe exotice, flori de salcâm, drojdie de pâine și condimente delicate. Gustul sec, ușor amărui, este suplimentat în post gust de maturarea cu drojdii selecționate în butoi din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau vin de masă alături de preprate din pește, fructe de mare și salte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben pal. Limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome de citrice, vegetale simple, ierburi aromate și legume proaspete.

     

    GUST: Gâdilă cu aciditatea sa ridicată și aduce savoare prin aromele de iarbă proaspăt cosită, ierburi aromate (urzică) și legume (ardei gras).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește la prânz sau la cină alături de preparatele ușoare din carne slabă și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    39,27 RON
  • Henri Bourgeois -  Les Baronnes Sancerre blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13% Henri Bourgeois -  Les Baronnes Sancerre blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Bourgeois se află la cea de-a zecea generație de suflete pasionate și dedicate producției de vinuri unice din soiurile Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Cele două vinuri care aduc faimă și mândrie în micul sătuc Chavignol, sunt obținute din soiuri cultivate în zonele Sancerre și Pouilly-Fumé, aflate în regiunea viticolă din Valea Loarei.

     

    Aici se lucrează la un mozaic format din multe parcele cu viță de vie, însă fiecare parcelă este delimitată și lucrată cu respect față de caracteristicile sale, oferite de solul îmbogățit încă din era preistorică Kimmerigdian (Jurassic).

     

    Fiecare fază de producție a acestui vin dorește să dezvolte întregul potențial aromatic al cupajului de Cabernet Franc și Sauvignon Blanc, doiuă soiuri cu origini vechi în regiunile franceze. Strugurii sunt presați ușor apoi fermentați la temperatură controlată, cuprinsă între 15- 18°C, în cinsterne moderne din oțel inoxidabil. Metoda tradițională continuă cu maturarea vinului cu levuri selecționate timp de 5 luni.

     

     

    ASPECT: Un vin plăcut cu nuanță de galben-auriu.

     

    MIROS: Les Baronnes împărtășește un parfum delicat din pulpă de fructe albe și citrice.

     

    GUST: După miros, gustul reiterează prestanța unui vin tradițional mulțumită fructelor exotice (grepfrut, pepene, mango, litchi), și a mineralelor din pământul argilo-calcaros, ce dăruiesc un post gust prelungit, ușor sărat.  

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin alb excelent, ce poate fi servit sec, cu aperitive din faimoasa brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban garnisit cu amestec de condimente și ierburi indiene (curry), sau scoici cu mango.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 4 până la 5 ani)

     

    Preț normal: 124,95 RON

    Special Price 106,21 RON

    (-18,74 RON)
  • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, ce denotă un vin maturat cu filtrare redusă.

     

    MIROS: Macerarea strugurilor Chardonnay și maturarea în butoaie din stejar românesc oferă vinului arome puternice de fructe coapte (piersici și ananas).  

     

    GUST: Maturarea de nouă luni aduce pe papile o fructuozitate aparte cu note onctuoase, fine, și vanilie dulce. Post gustul rămâne untos, cu note de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de pulpă de rață confiată cu pasat / varză călită, sau rulouri din vinete umplute cu nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2019 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cuvée Nicolae este un vin elegant, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Pentru acestă poveste unică, Moșia Tohani a creat un cupaj roșu special, un cuvée. Sortimentul roșu este rezultatul vinificarii într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care arată și o atenție deosebită pentru vinul care poartă numele unei personalități din Familia Regală a României.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Cele patru soiuri se completează admirabil cu note de flori și viță de vie, ce aduc floralitatea și prospețimea soiurilor dominante (Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc).    

     

    GUST: La gust ies în evidență aromele tonice din Riesling și efervescența boabelor de Fetească Albă. Finalul vine brusc, cu tonalitatea unui vin sec, dar suficient de consistent cât să ofere un post gust lung. 

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat lângă aperitive cu prosciutto și brânză, preparate din pește și salate de vară

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII--lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele două turnuri). Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

     

     

    ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificaţie şi maturare.

     

    MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.

     

    GUST: Degustarea începe cu paleta fructată fructată pentru a continua sublim cu gustul sec al unui Sauvignon Blanc. Această experienţă intensă, puţin influenţată de tanini, se păstrează până la ultima experienţa cu o vivacitate suprinzătoare, până la ultima picătură.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

     

    89,01 RON
  • Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    După secolul al XVII-lea, viticultura a continuat să se dezvolte semnificativ și în ultimii 200 de ani. Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Parfum fin de vegetale amare și esență de lemn, rezultat din contactul vinului cu baricul din stejar.

     

    GUST: Un vin parțial baricat, vioi, generos în arome citrice, soc, ardei verde, iarbă uscată și lemn rumenit.  Post gust lung și plăcut. Învechirea la stică îi poate dezvolta arome noi, caracteristice soiului și terroir-ului din Dealu Mare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de savurat alături de pește, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    39,00 RON
  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se întindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Riesling-ul de pe domeniul Vlădoi aduce un parfum simplu, proaspăt și puternic de flori, mai cu seamă flori de tei și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: La gust este revigorant prin aromele de citrice, coajă de lămăie și pere în pârg. Mineralele solului dobrogean se simt în acest vin așa cum se simte și aciditatea plăcută ce îl recomandă la o masă de prânz.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • La Salina - Satyr, cupaj alb 2019 - 0.75L, Alc: 13% La Salina - Satyr, cupaj alb 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    La Salina - Satyr, cupaj alb 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Crama La Salina a lansat recent cupajul alb al anului 2019 pentru gama Satyr. Denumirea gamei este inspirată de povestea unei divinități din mitologia greacă reprezentată ca o forță a naturii și legată de un alt personaj, mai popular, numit Bachus.

     

     

    ASPECT: Un cupaj alb de o culoare galben pai, clar, liniștit.

     

    MIROS: Făptura mitologică de pe medalionul auriu invită la degustarea acestui vin demisec într-un aer de poveste spusă în prezența aromelor gentile de fructe și vegetale parfumate.  

     

    GUST: Aromele de fructe se păstrează pe un fond acidulat, echilibrat, ce duce la un post gust concentrat pe banană cu mentă și zahăr vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă