Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Tarla 101 - cupaj rosu (ME + FN + CS) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 101 - cupaj rosu (ME + FN + CS) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -12%

    Tarla 101 - cupaj rosu (ME + FN + CS) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

     ANUL DE RECOLTA: 2017

     

    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 45,16 RON

    Special Price 39,74 RON

    (-5,42 RON)
  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Strugurii atent selecționați prin recoltarea manuală au fost vinificati după o tehnologie modernă, la temperatura de 28-30°C cu o macerare de trei săptămâni, obținând astfel o culoare intensă și arome desăvârșite. Măturarea s-a făcut timp de 12 luni în barrique-uri de 225 litri din stejar european, perioada în care s-a desăvârșit și fermentația malolactică a vinului.

     

     

    ASPECT: Roșu-violet.

     

    MIROS: Unul dintre vinurile reprezentative ale cramei Metamorfosis, monosoiul de Merlot al anului 2016 oferă un parfum lejer, simplu, cu note de fructe roșii și doar o urmă de condimente.

     

    GUST: După câteva minute în care a fost lăsat să respire în pahar, sau într-un decantor clasic, vinul își dezvăluie repede corpul mediu, cu arome de vișine, prune și condimentate. Post gustul este reprezentat de aciditatea echilibrată și tanini molatici.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot parțial baricat este excelent alături de preparate din carne albă cu sos cremos, preparate tradiționale din Italia, mțncăruri condimentate și brânzeturi moi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

     

    MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

     

    MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci. 

     

    GUST: Vinul păstrează aromele fructate, proaspete și gentile. Textura este densă și echilibrată, cu tanini șlefuiți în lemn cu răbdare și atenție. Post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparatele cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

     

    ASPECT: Vișiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex de merișoare și cacao, evidențiat de puțină vanilie din butoiul de stejar în care a fost maturat timp de câteva luni.

     

    GUST: Textura catifelată, moale, aduce pe papile arome de fructe roșii, fructe uscate, ciocolată neagră. Taninurile sunt moi, cuminți, dar persistenți în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească produsă cu grijă și pricepere pentru o masă îmbelșugată cu preparate din carne roșie, în special vită cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 3 ani).

     

  • Avincis - Domnul de roua rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Domnul de roua rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Avincis - Domnul de roua rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj.

     

    Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui. Într-o dimineață, prințul a prins lumina soarelui și a fost transformat într-o picătură de rouă. Acest cupaj roşu aminteşte de povestea prințului prin licoarea care aduce aromele strugurilor de pe dealurile Drăgăşanilor, unde viile sunt legate de oameni şi poveşti nemuritoare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome de coacăze negre şi mure.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome intense de fructe de pădure. Uşor taninos, cu alcool bine integrat şi final fructat. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu carne la grătar, condimentată. Potrivit şi alături de preparate asiatice, cu mirodenii şi ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

  • Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (pn+fn) 2016 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (pn+fn) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (pn+fn) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvée Guillaume 2015 este un cupaj de Pinot Noir și Fetească Neagră creat pentru cei care doresc să găsească echilibrul interior. Gusturile și aromele de fructe aduc sentimente uitate din copilărie, amintiri despre prima dragoste, prima călătorie, primele momente cu adevărat importante.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Guillame este fără îndoială un vin cu parfum de fructe roșii – un amestec de cireșe și vișine, condimente și migdale ce aduc puțin din tonul lemnos al baricului de maturare.

     

    GUST: La gust fructele roșii sunt mai coapte, apoi completate de mure albastre, pentrua forma un vin corpolent, cu tanini fini. Final lung de fructe cu zahăr coapte la foc mic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent la mesele cu friptură de rață cu sos de merișoare, vânat la cuptor. La sfârșitul mesei îi puteți savura aromele și alături de brânzeturi proaspete.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 15°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 8 - 10 ani).

     

  • Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Davino Iacob roșu este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

    Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc pentru 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21, până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. Urmează cupajarea și maturarea la barrique din stejar românesc timp de 9 luni, iar după îmbuteliere, poate fi învechit la sticlă minim 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu- rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Iacob roșu este un cupaj  produs rar în crama Davino: este intens, persistent, puțin robust, dar seducător prin parfum așa cum este și la culoare. Buchetul este bine legat și fermecător prin notele de fructe confiate, lemn de stejar și doar o urmă de cafea.  

     

    GUST: Complexitatea aromatică este evidentă, iar aromele de fructe uscate și lemn rămân bine echilibrate, puternice până la final și mai departe, în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj recomandat la meniuri cu carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi ușoare într-o pizza diavola, sau țărănească și paste, pentru a completa bucătăria italiană cu un vin autentic românesc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    61,52 RON
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet fermecător de fructe negre bine coapte și variație din aceleași fructe fierte cu zahăr pentru un magiun de casă. Se ridică gentil și arome de condimente ce prevestesc un vin rotund și sofisticat.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură formată din tot felul de fructe roșii coapte și deshidratate. În post gust se păstrează echilibrat și fructat, cu doar o urmă de taninuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesle bogate în preparate din carne de oaie, carne de vânat și brânzeturi maturate (cheddar, emmental, brânzeturile cu mucegai sau cu condimente).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5% Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brâncoveanu este un cupaj roșu produs de vinăria Alexandrion din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în zona cu denumire de origine  controlată (DOC) Dealu Mare. Vinul este rezultatul anului de recoltă 2012 și este numai bun cei care doresc un cupaj roșu, baricat, cu arome intense.

     

    Alexandrion a decis să ofere acestui vin numele marelui Domnitor ca o trimitere la ruinele pivniței sale ce datează din secolul al XVII-lea, ascunsă multă vreme în peisajul comunei Merei (județul Buzău).

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Buchetul aduce la suprafață semnătura fructelor de pădure lăsate de  regele Cabernet Sauvignon și note de ciocolată întreținute cu finețe de prințul moștenitor Merlot, în alianță cu Feteasca Neagră.

     

    GUST: Acest trio este bine echilibrat și păstrează aromele de coacăze negre și mure cu post gust ușor amărui, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu mezeluri, carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vitel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    55,93 RON
  • Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Cabernet Sauvignon de Purcari este un vin roșu care impresionează cu aromele sale tipice unui vin robust, dublate în acest caz de arome viguroase și energice.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfumul este dominat de cireșe negre, acompaniate în timp de notele fine ale condimentelor exotice, împărtășite de butoiul confecționat din lemn de stejar.

     

    GUST: Complexitatea vinului de desfășoară anticipat cu note de fructe coapte, ciocolată, vanilie și stafide. Taninii sunt nelipsiți și aduc finețea catifelei, simțită și în post gust, alături de nuanța lemnoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu aperitive din mezeluri proaspete, fel principal cu bucate de vită, în special muşchi de vită în sos Gorgonzola și platouri generoase cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -20%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC).

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis, intens.

     

    MIROS: Minima Moralia este un cupaj cu arome curajoase, ce se dezvăluie aproape imediat ca un parfum rar oferit de natură și îngrijite cu sensibilitate de cei care le au în grijă. Așa apar tonurile de smochine uscate, lemn și pământ. Urmează nuanțele de gemuri și fructe proaspete, tutun, piele fină, piperuri și condimente, ascunse în întunecimea de cerneală ce pare a fi o licoare misterioasă.

     

    GUST: La gust, aromele par să construiască profilul unui vin aflat la o vârstă de tranziție: acel moment în care vinul trece de la tinerețe la maturitate, cu fructe roșii și taninuri integrate perfect și echilibrate de o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rar, consistent, potrivit alături de meniuri tradiționale românești, cu carne de porc, vită sau oaie, puțin condimentate. Potrivit și alături de deserturi cu brânză, nuci sau fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 72,26 RON

    (-18,06 RON)
  • Serafim - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14% Serafim - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Serafim - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROŞU SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În prezent, pivnița conacului Licorna, păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

     

    Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu-violaceu intens.

     

    MIROS: Buchetul acestui vin pur de Merlot urmează eleganța predecesorului său și se concentrează pe fructele roșii, indentificate prin aromele de vișine, cireșe amare, curmale și smochine, completate de trufe de ciocolată și cacao.

     

    GUST: Fructele roșii rămân în centrul atenției prin gustul dulce-amărui de vișine proaspete și puțină astringență din tanini copți. Corpul acestui monosoi este plin mulțumită cicluclui aromatic al fructelor roșii, urmate în această parte a degustării și de câteva mirodenii alese.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos cu gurmanzii ce preferă bucatele de porc sau miel la grătar, cu garnituri de legume simple sau ușor condimentate cu piper.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

     

    Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe de livadă în pârg, cu note vegetale. Câteva minute de aerare permite vinului să ofere și parfumul baricului generos în arome de nucă de cocos, piper negru și scorțișoară.

     

    GUST: O scurtă decantare aduce întregul potențial aromatic, definit de corpul consistent, echilibrat, fructat și doar puțin condimentat. Apar și taninii moi ce asigură un post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparatele tradiționale românești cât și preparatele din bucătăria asiatică, pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, apropiat de culoare coacăzelor neagre.

     

    MIROS: În cazul celui mai pretențios și însuflețit soi roșu cultivat în Mehedinți, parfumul său nu poate fi altul decât cel al fructelor negre, completate de cafea (boabe).

     

    GUST: Corp catifelat, cu nuanțe pământii cucerite rapid de coacăze și cafea diluată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de porc și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2% LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2%

    LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BLAUFRAENKISCH

     

    VOL. ALC.: 14.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole franceze.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Frankish-ul albastru este un soi bogat în arome naturale de fructe roșii, definite în acest lot de vișine dulci, ce au întrpătruns lemnul de esență tare al butoiului de maturare.

     

    GUST: Parfumul de vișine și stejar evoluează pe papile în note de cafea, condimente verzi, ceva vegetale și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Blaufraenkisch este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate și produse de patiserie.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14% Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul românesc Fetească Neagră, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin cu profil aromatic complex, pur și rafinat pentru simțurile obișnuite cu varietățile Franței și Italiei. Primele arome care încântă simțurile sunt cele de fructe roșii și negre, urmate de vanilie și condimente.

     

    GUST: Un vin corpolent, dar fin, ce lasă astrringența taninilor maturi și gustul dulce-amărui am fructelor de pădure. Post gust mediu spre lung cu aromă de fruct macerat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de vită, vânat sau miel la grătar, paste cu sos de tomate și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    109,73 RON
  • Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

     

    Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Un cupaj consistent cu arome de fructe negre răscoapte, piper roșu și note de ierburi aromate ce amintesc de menta sălbatică.

     

    GUST: Maturarea parțială aduce un buchet suprinzător de stejar, urmat de vanilie, ciocolată și alcool bine integrat ce se plimbă încet pe papile. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită și miel la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    46,28 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă