Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

    Produs în anul 2022, Tarla 201 Gourmet duce mai departe tradiția viticulturii din Dealu Mare, măiestria și pasiunea vinificatorilor noștri prin excelentul cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul dăruiește arome elegante și consistente de cafea proaspăt măcinată, tutun uscat, păstăi de vanilie și prune răscoapte.

     

    GUST: Catifelat și echilibrat, cu note de ciocolată amară, mirodenii și vanilie cu o remanență impresionantă, pe un fond întreținut de alcoolul bine integrat și tanini rotunjiți.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele îmbelșugate cu prepparate din carne de pasăre, în special friptură de curcan sau gâscă, cât și alte preparate clasice și tradiționale din carne de porc și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    102,85 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

     ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    55,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Feteasca Neagra DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.9% Caraman - Tamam Feteasca Neagra DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Caraman

    Caraman - Tamam Feteasca Neagra DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii compus din arome delicate de fructe roșii, în special vișine, cireșe și condimente.

     

    GUST: Catifelat, cu arome dulci din prune răscoapte, scorțișoară proaspătă și fenicul. Alcool bine integrat și remanență lungă, ușor rustică.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru orice masă cu preparate tradiționale românești, preparate condimentate din carne de rață și miel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2023 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    704,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Belguardo Bronzone Morellino di Scansano Riserva DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 13% Mazzei - Belguardo Bronzone Morellino di Scansano Riserva DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Mazzei

    Mazzei - Belguardo Bronzone Morellino di Scansano Riserva DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.

     

    Morellino di Scansano Riserva DOCG este produs din soiul local Sangiovese crescut pe dealurile cu soluri dei gresi și calcar, în culturile cu vârsta medie de 25 de ani. Culeși manual din 20 semptembrie, strugurii sunt fermentați alcoolic la temperatura de 27-29°C, apoi vinul este lăsat la macerare cu pielița timp de 14-16 zile. Pentru maturare vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc de 225 de litri (40% noi) unde este lăsata să se dezvolte timp de 14 luni. Maturarea în baricuri este urmată de îmbuteliere și învechirea de câteva luni înainte de a fi lansat pe piață.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu adânc, cu o intensitate ce amintește de vișinele coapte.

     

    MIROS: Parfumul este seducător și complex, cu straturi de arome. Se simt inițial fructe de pădure, precum murele și coacăzele, urmate de note pământii de tutun, piper negru și un iz de piele nouă.

     

    GUST: O simfonie de arome, corpolent și echilibrat, cu taninuri ferme, dar elegante, ce învăluie palatul. Gustul de cireșe negre se împletește cu accente de ciocolată amară și condimente dulci, culminând într-un final persistent și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un parteneriat ideal pentru fripturi de vită, preparate din carne de vânat sau brânzeturi maturate, care îi pun în valoare structura robustă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 - 12 ani).

     

    110,11 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Nativus - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti

    Averesti - Nativus - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu, intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un parfum generos din dulceață de prune, marmeladă și compot, ce se simte slab pe fundal, unde apare și o notă de fum.

     

    GUST: Bolta este atinsă de textura ce denotă un vin rustic cu arome de struguri roșii crescuți pe munte la temperaturi scăzute. Note de mijloc sunt din fructe roșii și negre, iar finalul aduce piper alb pentru a reaminti de soiul cu arome tari dezvoltate în terroir aspru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu consistent, numai bun la mesele cu bucate picante, carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchestul se deschide suav, cu note de violete proaspete, fructe de pădure și mirodenii concentrate în tușe de piper. Printre toate acestea se strecoară adierea de ierburi mediteraneene, șoptite de mirt, rozmarin și lemn rumenit.  

     

    GUST: Cucerește prin prospețimea și corpul echilibrat, taninuri fine și note de fructe roșii sălbatice. Postgust mediu, sec ușor lemnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit atât pentru o degustare personală - savurat simplu pentru a-i descoperi complexitatea - cât şi ca partener al unui meniu cu carne roșie (rață, vânat), ciuperci, mâncăruri cu sosuri intense sau brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45-60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon DOC 2016 Cutie Lemn - 1.5L, Alc: 14% Avincis - Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon DOC 2016 Cutie Lemn - 1.5L, Alc: 14%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon DOC 2016 Cutie Lemn - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    De pe cele mai bune părți ale podgoriei Drăgășani, unde soiul franțuzesc a fost îmbrățișat de terroir, sunt culeși strugurii de Cabernet Sauvignon și vinificați clasic în cisterne de inox. Un procent de 40% din vin este maturat timp de 14 luni în baricuri din stejar (90% noi). O parte de 60% din vin este păstrat în cisternele de fermentare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubininiu, cu ușoare reflexii mov.

     

    MIROS: Buchetul aduce o mulțime de arome fructate, îmbrâțișate cu note de tutun proaspăt uscat. Tușele de fond sunt anunțate de ciocolată neagră și vanilie, infiripate efemer de timp și stejar tânăr.

     

    GUST: Robust, cu note fructate și condimente încălzite de alcoolul generos, integrat armonios în corpolența vinului. Tanini sunt rotunzi, iar gustul final este lung și generos.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru reflecții tihnite sau mese desăvârșite de friptură de vită în sânge, osso buco sau preparate din vânat, unde consistența cărnii găsește un companion nobil în structura vinului. Poate acompania și brânzeturi tari, maturate, care îi evidențiază complexitatea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 16% 1000 de Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 16%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul se deschide precum o meditație asupra timpului. La gura paharului se strâng note tihnite de fructe negre coapte, mure și coacăze roșii. Parfumul aduce și note de mirodenii dulci ușor lemnoase.  

     

    GUST: Textura se așterne pe papile cu senzații de catifea, cu taninuri mătăsoase și o structură amplă, care pare să reflecte generozitatea aromelor păstrate pe parcursul anilor. Tușele de fructe negre coapte și ciocolată se întrepătrund cu mirodeniile fine, iar gustul final este lung și stăruitor ca o meditație de seară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele sale armonioase sunt potrivite la mesele cu preparate din carne roșie în sos bogat, vânat, tocană de miel sau gustări cu brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Culeși la jumătatea lunii septembrie, strugurii au fost sortați cu atenție. Vinificarea a început în vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) și a extrage cu delicatețe culoarea și aromele specifice soiului prin macerare. Fermentarea malolactică are loc în butoaie de lemn, în care vinul se odihnește până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu.

     

    MIROS: Captivează cu note de fructe negre coapte, prune și mure, contopite cu accente de condimente, în special piper negru afumat și o subtilă tușă de cacao.

     

    GUST: Robust, cu tanini bine integrați și aciditate echilibrată. Aromele de fructe negre și condimente se împletesc armonios cu note de ciocolată amară și stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu fripturi de vită sau miel, vânat la cuptor sau brânzeturi maturate, unde bogăția aromelor vinului se armonizează cu savorile intense ale preparatelor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Guy de Poix Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15% Serve - Cuvee Guy de Poix Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    SERVE

    Serve - Cuvee Guy de Poix Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox, sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aroma este bogată și captivantă, cu note de fructe negre coapte, mure și cireșe, însoțite de tonuri subtile de condimente dulci și lemn fin. Buchetul se îmbină cu o tușă de ciocolată și piper, oferind profunzime și finețe.

     

    GUST: Gustul este rotund și plin, cu tanini catifelați și aciditate bine integrată. Fructele negre se combină cu nuanțe de cacao și mirodenii, creând un corp generos și o textură armonioasă. Finalul este durabil și cald, cu note fructate persistente și elegante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se armonizează cu preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate, unde bogăția aromelor completeză experiența culinară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 12 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rosu, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Iacob rosu, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino

    Davino - Iacob rosu, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiniul intens, cu reflexii violet, evocă vitalitatea, structura și bogăția aromelor care urmează să se dezvăluie.

     

    MIROS: Buchet sofisticat, în care fructele negre coapte - prune, mure și coacăze - presărate cu mirodenii dulci, rumeguș de lemn și o tușă delicată de vanilie, rezultat al maturării parțiale în butoaie de stejar.

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate de tanini catifelați și aciditate armonioasă. Arome de trufe de ciocolată cu lichior de cireșe, completate de cafea și mirodenii ușoare pentru un postgust lung, ușor rustic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți asocia cu fripturi din vită sau miel, preparate din vânat sau brânzeturi maturate, acolo unde structura complexă a vinului se contopește cu savorile intense ale mâncărurilor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7% Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Corcova

    Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubniu, intens.

     

    MIROS: Buchet elegant, cu note rustice de fructe roșii coapte, precum coacăze și mure, însoțite de note subtile de piper și mirodenii de sezon, ce reflectă terroir-ul autentic al zonei.

     

    GUST: Suculent și echilibrat de taninuri moi, care acoperă bolta și papilele cu un strat catifelat. Consistența scurtă spre medie păstrează ecouri de coacăze negre și mirodenii.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Corcova

    Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet generos, definit de aromele dulci-acrișoare din mure, coacăze și vișine amare, împletite cu tonuri subtile de piper, lemn de stejar, vanilie și ciocolată neagră.

     

    GUST: Aduce taninuri fine, bine integrate, și o structură solidă, echilibrată de o aciditate rafinată. Se deschide cu note de fructe de pădure, continuă cu accente condimentate și o nuanță discretă de cafea prăjită, într-un gust final lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește partenerul ideal în preparate consistente din carne roșie la grătar, vânat fraged, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri dense. O alegere inspirată pentru cinele tihnite și conversații lungi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15% 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Sforile din Fințești trag din nou simțurile către un buchet construit meticulos din arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, completate de note fine de vanilie și ciocolată neagră.

     

    GUST: Rotund și complex, cu taninuri suple și echilibrate, care susțin un postgust lung și elegant, dominat de fructe coapte și accente subtile de condimente dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune alături de preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Le Gay

    Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Le Gay este un domeniu viticol renumit situat în Franța, în regiunea viticolă Bordeaux, în mica localitate Pomerol, pe malul drept al râului Gironde. Proprietatea se întinde pe o suprafață de 12 hectare, dintre care 10,5 hectare sunt cultivate cu viță de vie.

     

    Culturile de viță de vie aflate pe domeniul Château Le Gay sunt plantate pe soluri excepționale de argilă și pietriș, tipice regiunii Pomerol. Majoritatea viilor au o vârstă medie de aproximativ 40 de ani. Culturile dominante sunt din soiul Merlot (90%), cunoscut pentru fructuozitatea și finețea sa, completat de Cabernet Franc (10%), care adaugă complexitate și structură vinului

     

    Vinificarea la Château Le Gay se realizează cu mare atenție la detalii. Strugurii sunt supuși unei macerații reci, urmate de fermentație în butoaie de stejar franțuzesc noi, utilizând tehnici de microvinificație pentru a exprima caracteristicile autentice ale terroirului. Maturarea vinurilor se întinde până la 18 luni în aceleași butoaie noi de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce o structură aromatică clasică, cu note de vișine, coacăze și prune uscate, afumate, împletite cu accente florale delicate de iris și tușe fine de vanilie și salvie.

     

    GUST: Pe măsură ce respiră, arome concentrate se relaxează și fac loc unor taninuri catifelate și rotunde, susținute de o aciditate vibrantă. Fructele negre și condimentele subtile aduc un postgust lung și memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se armonizează cu eleganță alături de preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar, vânat, brânzeturi maturate și preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16% Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Pastoral apropie simțurile de vinurile tradiționale dulci, cu arome fructate. Coacăze negre, coapte, prune afumate pe lojniță, ciocolată neagră și o tușă de vanilie ce inspiră maturarea în butoaie din stejar.

     

    GUST: Textura de mătase, țesută din arome de fructe negre și taninuri șlefuite de stejar, pe un fundal cu alcool perfect integrat. În postgust aduce nuanțe de fructe confiate și lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru momente de reflexie și mese de zi cu zi, unde se înțelege grozav cu deserturi bogate în ciocolată neagră, torturi cu fructe de pădure și chiar degustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Davino

    Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    VAST roșu este obținut din trei soiuri vinificate separat prin metoda clasică de fermentare pe boștină la temperaturi cuprinse între 24-26°C. păstrate de instalațiile cisternelor din inox, moderne, aflate în crama din Dealu Mare. Vinificarea durează 21 de zile pentru soiul Merlot, 26 de zile pentru Cabernet Sauvignon și 10 zile pentru Fetească Neagră. Fermentația alcoolică este urmată de cea malolactică, apoi maturare de 12 luni pe depozit de drojdie fină în următoarele proporții: 30% în cisterne din inox și 70% în baricuri din stejar românesc aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii de violet închis.

     

    MIROS: Buchet complex, dominat de arome de fructe negre coapte (coacăze, mure), completate cu note subtile de piper verde, cafea prăjită și accente de lemn dulce.

     

    GUST: Gust amplu, cu taninuri bine integrate ușor rotunjite și o aciditate echilibrată. Gust final este persistent, cu arome de fructe negre și o ușoară senzație de piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne de vită, porc sau miel, paste cu sosuri bogate, pizza cu toppinguri diverse sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul abundă în note de prune uscate, smochine și brândușe, împletite cu arome de cireșe sălbatice, mure şi ciocolată neagră.

     

    GUST: Textură corpolentă şi rotundă, taninuri bine copţi şi condimentate, fructe negre persistente (mure, cireșe) urmate de postgust de ciocolată neagră și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fripturi de vită sau miel la grătar, vânat ușor, brânzeturi maturate sau preparate cu legume coapte şi sosuri intense.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă