Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități aflate în proprietatea Roux Pere & Fils includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendeții lui Fernand Roux produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și grand cru din Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Roux Pere & Fils ne oferă un vin de calitate premium, obținut din struguri Chadonnay, cu parfum de pere și struguri albi, într-un amestec irezistibil.

     

    GUST: Strugurii de pe tarlaua Meursault 1-er Cru Clos des Poruzots s-au metamorfozat într-un vin puțin untos, dar vioi, cu aromă dominantă de grapefruit. Finish-ul evocă subtil aromele de gutui, miere polifloră și mușetel gentil, cu un ton de minerale, extras din straturile bogate ale solului francez.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de Chardonnay potrivit pentru meniurile cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamari prăjiți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

    431,32 RON
  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay Reserve este un vin clasic din soiul francez, vinificat tradițional, pentru a păstra cu stil note confortabile de fructe și flori încântătoare.

     

    GUST: Un vin natural, maturat în barique-uri din stejar, ce păstrează arome consistente de fructe cu pulpă albă și note de iasomie și vanilie. În urma notelor proaspete, vinul își arată corpul onctuos, păstrat și în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb deosebit pentru mese cu preparate din porc și pasăre (de curte), pește pe grătar, la cuptor sau în salate din bucătăria mediteraneeană. Bun și alături de salate vegetariene și alte feluri vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 -  0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 -  0.75L, Alc: 12.5%
    -25%

    Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin produce vinuri de calitate excepţională, din tată în fiu, încă din anii 1690. În prezent au ajuns la culturile de viţă nobilă ce se întind pe 5400 de hectare, în estul Franței, pe dealurile din Burgundia.

     

    Pentru acest vin se folosesc exclusiv struguri Chardonnay, proveniţi dintr-un sol fertil, vinificaţi şi înzestraţi cu toate aromele butoaielor de maturare aflate în crama Lamblin.

     

     

    ASPECT: Esprit Nature este un vin de Chardonnay, alb, curat şi liniştit, ce îmbie la o degustare tihnită.

     

    MIROS: Gama acestui Chablis dăruieşte un buchet format din esenţa pulpei de Chardonnay şi note lemnoase, imprimate natural de butoaiele şlefuite din esenţă tare, aflate de zeci de ani pe proprietăţile Lamblin, din Burgundia.

     

    GUST: Bolta palatină experimentează o trecere fină de la buchetul lăsat de butoaiele din lemn, la gustul de ’viţă veche’, acompaniat de esenţa florilor de Acacia.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay nelipsit de la mesele cu aperitive (brânză de capră şi măsline), salate din legume, creveţi, peşte şi pui la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 149,23 RON

    Special Price 111,27 RON

    (-37,96 RON)
  • Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani în producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, intens și strălucitor.

     

    MIROS: Un monosoi de Burgundia cu parfum de fructe exotice, miere polifloră și o notă fină din păstaia alunelor de pământ.

     

    GUST: Gustul aduce aroma de drupe zemoase, piatră de silex și sare ce îi oferă mineralitate. Aciditate potrivită cu final sec și post gust, lung, citric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așezați sticla elegantă și bine răcită lângă preparate cu pește crud, sau gătit la grill, servit cu legume sau salată. Acest vin este o alegere bună și pentru homarul cu risotto de legume, sushi, sashimi din pește gras, și la final, alături de brânzeturi semitari și tari, servite cu nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).

     

    667,59 RON
  • Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

     

    MIROS: Fructat și vegetal.

     

    GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

     

    Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

     

     

    ASPECT: Galben auriu cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay aduce aproape în toate vinurile o aromă unică de floare, care domină buchetul. Pentru varianta baricată de la Recaș, strugurii oferă aroma florilor de romaniță, urmată de banane, piersici albe, nuci și litchi. Sunt prezente și arome lemnoase de alun și vanilie.

     

    GUST: Se păstrează mai intense aromele de fructe, cu aciditate bună și mineralitate evidentă. În final, își face simțită prezența mierea, care a stat pe fundal, și pomelo, ușor diluat în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb select potrivit la mesele cu ruladă de pui și curcan (la cuptor, cu sos / reducție), pește oceanic și crustacee (rac, langustă, homar). Bun și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin strugurii din soiul Chardonnay au fost macerați timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a început în vase de inox la temperatura de 17°C și a continuat în barrique-uri de stejar. La sfârșitul fermentației, vinul a rămas pentru învechire timp de 6 luni în aceleași butoaie. Apoi vinul a fost îmbuteliat și depozitat în cramă pentru desăvârșirea gustului.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromele de fructe și flori aduc aerul proaspăt și mirosul viei Colțul Pietrei din regiunea Dealu Mare.

     

    GUST: Odată ajuns pe bolta palatină, vinul își dezvăluie pe rând aromele de fructe exotice, flori de salcâm, drojdie de pâine și condimente delicate. Gustul sec, ușor amărui, este suplimentat în post gust de maturarea cu drojdii selecționate în butoi din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau vin de masă alături de preprate din pește, fructe de mare și salte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, ce denotă un vin maturat cu filtrare redusă.

     

    MIROS: Macerarea strugurilor Chardonnay și maturarea în butoaie din stejar românesc oferă vinului arome puternice de fructe coapte (piersici și ananas).  

     

    GUST: Maturarea de nouă luni aduce pe papile o fructuozitate aparte cu note onctuoase, fine, și vanilie dulce. Post gustul rămâne untos, cu note de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de pulpă de rață confiată cu pasat / varză călită, sau rulouri din vinete umplute cu nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Iconic Estate - Theia Chardonnay 2016 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Theia Chardonnay 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Iconic Estate - Theia Chardonnay 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

     

    Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromele intense de piersici bine coapte, pepene galben, banană și ananas sunt bine susținute de structura robustă, dar totodată fină.

     

    GUST: Caracterul fructuos al vinului este frumos completat de notele de vanilie aduse de fermentarea și maturarea în baricuri de stejar franțuzesc. Finalul este lung, echilibrat și foarte complex în arome.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru preparatele din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    55,10 RON
  • Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități pe care se află culturile de viţă de vie din care se obţin vinuri Roux Pere & Fils, includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux, produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia, până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și Grand Cru din soiul Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu intens.

     

    MIROS: Seducător, extrem de delicat, are note de unt, mere coapte, fructe citrice, ananas, mango, ferigă, ienupăr, scorţişoară

     

    GUST: Este o adevarată demonstrație a potențialului strugurilor de Chardonnay, în ceea ce priveşte bogăţia, putere, concentraţia aromelor, distincţia şi echilibru, dar mai ales complexitate. Rareori vedem o astfel de sinteză perfectă între soiul de struguri şi terroir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea deosebită a acestui Chardonnay, îndeamnă la cele mai bune alegeri culinare. Carne albă, în special piept de pui pe grill, picioare de pui de baltă, peşte de apă sărată în salate, homar şi crab oceanic. Aromele acestui monosoi îl recomandă şi la mesele cu preparate din bucataria japoneză - sushi şi sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare şi servirea in pahare de vin roşu de tip Bourgogne / Burgundy).

     

    777,55 RON
  • Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic de Burgundia, cu buchet proaspăt, floral și dulce.

     

    GUST: Soiul Chardonnay îți păstrează caracteristicile oferite de solul bogat în piatră de silex, depusă din Kimmeridgian. Mineralele din silex și calcar sunt completate armonios de pepene, citrice, piersică și caise.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor sau un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de pasăre, pește la grătar, crustacee și alte delicatese.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    59,92 RON
  • Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14% Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Planeta este afacerea de familie, care și-a început activitatea în agricultură în urmă cu cinci secole pe teritoriul Siciliei. La începutul anilor 1900 bunicul familiei, Vito, a folosit pământul pentru prima cooperativă viticolă.

     

    După șaptesprezece generații de vinificatori, meșteșugul familie a continuat în mica localitate Menfi, cu o nouă antrepriză pornită în 1985 și extinsă până în prezent în alte patru localități cu tot atâtea podgorii.

     

    Chardonnay-ul este vinul care a adus o imagine modernă a vinului Sicilian, după un proces lung, început în anii 1980. Vinul anului 2018 este obținut din struguri recoltați între 4-10 septembrie 2017, desciorchinați, presați ușor și lăsați la sedimentare statică cu temperatură controlată.  Fermentarea a avut loc în baricuri la 18°C, iar maturarea a durat 11 luni, timp în care vinul a fost amestecat cu drojdie prin procedeul bâtonnage, la interval de 10 zile.

     

     

    ASPECT: Galben-intens, transparent și liniștit.

     

    MIROS: Un vin delicat, ce necesită o apropiere specială pentru a detecta aciditatea de strugure verde.

     

    GUST: O notă de mineralitate se îmbină armonios cu sacoarea piersicilor albe, coapte, miere de acacia și marzipan cu tentă vegetală. În final, notele vegetale evoluează în cereale și pâine prăjită, bine echilibrate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor diferit pentru experiențe culinare noi: foie gras ușor rumenit și friptură de vită cu sos de ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc:  13.5% Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc:  13.5%

    Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede.

     

    MIROS: În cazul acestui vin, Chardonnay este liber să își dezmorțească toate aromele sale culese din terroir-ul Transilvaniei. Paleta de arome este echilibrată de fructe (pere și banane), și flori din caprifoi amestecate cu flori din salcâmi înfloriți.

     

    GUST: Maturarea de 3 luni în butoaie din stejar aduce un ton de vanilie, ce se alătură aromelor fructate și florale pentru a forma un gust complex, echilibrat, cu finish mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay este potrivit alături de multe preparate cu carne albă. Vă recomandăm o variație de mangaliță la grătar, un halibut în crustă cu ierburi și salate ușoare cu brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 °C.

     

    41,89 RON
  • Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Un vin distins, realizat cu răbdare şi pasiune din soiul alb Chardonnay fermentat 3 luni în butoi din stejar (cu batonnage), se prezintă galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Strugurii şi-au lăsat parfumul curat de flori şi fructe coapte.

     

    GUST: La gust putem distinge arome de piersici, pepene galben, mere, fructe exotice şi vanilie.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu carne albă, carne de vită (slabă), gustări cu brânză topită, măsline, fructe, fistic, nuci și dulciuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    99,01 RON
  • Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aroma florilor de salcâm este completată de nunațele apropiate de vegetale, ce evoluează în nunațe de lemn, oferite de cele 6 luni în care vinul a fost maturat în butoaie din stejar.

     

    GUST: Contrastul dintre notele fresh și cele baricate, este urmat de o aciditate plăcută, medie, obținută prin vinificarea strugurilor aflați la maturitate deplină. Pe final, vinul este untos, alunecă ușor pe papile și aduce poftă de mâncare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele florale și cele de vin ușor baricat sunt ideale în compania preparatelor din carne de porc, vită sau preparate condimentate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    În cazul acestui Chardonnay din gama Autograf, strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, apoi macerați la temperaturi scăzute prin menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore. Mustul este limpezit apoi lăsat să fermenteze în vase controlate termic, fără să depășească intervalul de 12-14°C. Ultima etapă, ce definește o parte importantă din arome, este maturarea vinului timp de 4 luni în butoaie de stejar provenite din orașul rusesc Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Soiul francez cultivat în regiunea Valul lui Traian, din Rep. Moldova, este cât se poate de energic și aventuros, prin parfumul său fructat de caise și pepene galben, cu influențe ușor înțepătoare de la grepfrut și dulceață din fagure de miere.

     

    GUST: Proaspăt, cu arome clare de miere sau flori proaspete de salcâm, tei, alune de pădure și ananas. Finalul slăbește aromele și răcorește, iar post gustul este ușor floral, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay învechit la baric este excelent alături de preparate din pește (halibut, somon sau păstrăv curcubeu), fructele de mare, paste cu sosuri albe sau salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    50,63 RON
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui, strălucitoare.

     

    MIROS: Chardonnay aduce în acest vin aroma proaspătă a strugurilor copți, cu parfumul vegetal al viei din terroir-ul Dealu Mare.

     

    GUST: La gust, vinul este ușor acidulat, vioi și fructat. Finalul ușor vegetal se transmite în post-gustul sec și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, vinul este excelent alături de preprate din pește, crustacee sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin, creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum plăcut de fructe și flori (verdeață), ce vestesc o prospețime debordantă și o invitație la savoarea unui monosoi alb de calitate superioară.

     

    GUST: Bogat în arome de fructe exotice și flori albe. Final fructat cu o notă de minerale rămasă din straturile unei albii din Kimmeridgian.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor în zilele calde, sau o alegere inspirată pentru mesele cu salate ușoare de vară, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    34,03 RON
  • Lamblin Fils - Chardonnay  2018 - 0.75L, Alc: Lamblin Fils - Chardonnay  2018 - 0.75L, Alc:

    Lamblin Fils - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin, creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum plăcut de fructe și flori (verdeață), ce vestesc o prospețime debordantă și o invitație la savoarea unui monosoi alb de calitate superioară.

     

    GUST: Bogat în arome de fructe exotice și flori albe. Final fructat cu o notă de minerale rămasă din straturile unei albii din Kimmeridgian.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor în zilele calde, sau o alegere inspirată pentru mesele cu salate ușoare de vară, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    59,92 RON
  • Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.:  12.5%


    VIN ALB SEC. Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

     

     

    ASPECT: Vin de culare galben pai, uşor verzui.

     

    MIROS: Mirosul este dominat de flori albe, muşeţel, grepfrut şi alune de Pecan.

     

    GUST: Pentru acest vin gusturile sunt într-adevăr discutate. La o degustare în tihnă se simte amestecul de lămâie, miere, ghimbir, unt din butoaiele de stejar, folosite la maturare, şi finish cules din ierburi aromatice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Macon-Lugny este un vin pentru sezonul cald. Oricând doriţi să încercaţi acest Chardonnay, îl puteţi savura din plin alături de aperitive reci: foie gras, porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

    Preț normal: 111,27 RON

    Special Price 94,58 RON

    (-16,69 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă