Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -10%

  Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

   


  Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

   

  GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

   

  Preț normal: 75,27 RON

  Special Price 67,75 RON

  (-7,52 RON)
 • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

   

  MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

   

  GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

   

  32,73 RON
 • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
  -10%

  Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

   

  Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

   

  MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

   

  GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 38,62 RON

  Special Price 34,76 RON

  (-3,86 RON)
 • Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15% Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15%

  Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 15%

   

  VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

   

  Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

   

  Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Ovas roșu este un omolog respectabil al cupajului de Bordeaux prin aromele sale luxuriante de fructe roșii și condimente ce devin parte inconfundabilă a buchetului.

   

  GUST: Se păstrează buchetul fructat, din care iese cu grație arome clare de coacăze negre, afine, cireșe și condimente, pe o structură consistentă formată din tanini echilibrați.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de foarte bun gust pentru mesele cu preparate din carne roșie și carne fragedă de vânat.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

   

  MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

   

  GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

 • LacertA - Rheinriesling 2018 - 0.75L, Alc: 13% LacertA - Rheinriesling 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  LacertA - Rheinriesling 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

  Lacerta ne oferă un vin alb din Riesling de Rin, diferit de tizul italian, unic prin parfumul său, prietenos, cu paleta aromatică în care se remarcă astringența medie, rezervată în general monosoiurilor și cupajelor roșii și rose.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Vinul creat de Lacerta, aduce una dintre varietățile albe europene, din ce în ce mai populare, prietenoase, cu parfumul de citrice, piersici și flori cu accente minerale.  

   

  GUST: Riesling-ul de Rin aduce acele arome bogate de măr verde, fân, grepfrut, lime și flori de tei cu final mineral. Finalul aduce o astringență medie care scoate în evidență caracterul vinului și îl aduc în topul vinurilor albe preferate.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate asiatice sau paste cu fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8% LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

  LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SYRAH

   

  VOL. ALC.: 14.8%

   

  VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

   

  ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

   

  MIROS: Un rose proaspăt, cu arome de căpșuni și nuanțe din fructe exotice.

   

  GUST: Gust este revigorant mulțumită aromelor din fructe, moi, delicate și ușor îndulcite de zahărului rămas în urma fermentării. Un vin sec, rotund, mulțumită zahărului rămas după fermentare și perioada scurtă de învechire la sticlă.   

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin indicat în locul unui aperitiv, sau la mesele cu carne roșie (vită, viţel, porc, miel, oaie, raţă, gâscă), mâncăruri din bucătăria asiatică sau brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Valahorum - Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Valahorum - Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Valahorum - Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

   

  Valahorum de Fetească Albă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

   

  În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual lăsând doar câteva bobițe stafidite ce vor dărui vinului consistență și caracter. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui.

   

  MIROS: Feteasca Albă aduce parfumul mirifc al merelor verzi și al florilor de câmp, îmbrățișate de citrice proaspete și revigorante.

   

  GUST: Pe papile este bine echilibrat, persistent și fructat de pepene galben. O ecpresie clară de soi românesc, ce se va dezvolta mai bine în următorii doi ani.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcit bine este perfect alături de pește, fructe de mare, asparagus quiche, salate de vară și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

   

  Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc cu parfum pur și simplu de flori, vegetale (viță de vie și iarbă proaspătă), citrice și o notă primară de alcool.

   

  GUST: Aromele de flori se desfac în caprifoi, soc și note vegetale de viță de vie, iar cele fructate sunt definite de lime, pară și măr. În final, o notă minerală și alcool bine integrat, ceva mai puternic pentru un vin alb.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive, meniuri vegetariene, preparate cu carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2014 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

   

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

   

  Cuvee Charlotte din cultura anului 2013 este poate cel mai sofisticat vin din portofoliul S.E.R.V.E. Cupajul dintre Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră formează un vin atemporal, cu o structură ce pune la încercare până și cele mai ascuțite simțuri.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens, fermecător și impunător. 

   

  MIROS: Cupajul format din trei soiuri roșii (două cu origini franceze și unul autentic românesc), este inseparabil de aromele fructelor de pădure (coacăze și afine), prune uscate, trufe și scorțișoară.   

   

  GUST: Un vin fructat de o miriadă de arome dăruite de fructe roșii, coapte (vișine și prune), ce se strecoară pe papile cu putere, și lasă în urmă tanini de intensitate medie. Ansamblul aromelor și senzațiilor oferite dă impresia unui vin echilibrat, dulce, cu post-gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru carne roșie de vită argentiniană, vânat la cuptor, sau miel. Potrivit și la deserturile cu ciocolată neagră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 17°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute / Potențial de învechire de minimum 12 ani).

 • Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7% Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

  Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.7%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite, întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

   

  Tectonic din soiul Fetească Neagră este produs din struguri recoltați manual și desciorchinați cu atenție pentru a păstra boaba intactă. După presare mustul este fermentat și amestecat prin metoda franceză bâtonnage, ce permite dezvoltarea aromelor, a taninurilor și a pigmentului caracteristic. În această parte a vinificării acționează și drojdiile selecționate ce dezvoltă profilul vinului în timpul fermentației alcoolice și malolactice. Aromele suplimentare ce definesc în final buchetul vinului apar în timpul maturării în butoaie de stejar franțuzesc. După maturare, vinul este filtrat, îmbuteliat și învechit la sticlă timp de minim 12 luni.  

   

   

  ASPECT: Roșu-granat.

   

  MIROS: Arome impunătoare de mure, coacăze negre și magiun de prune. Aceste arome de vârf se schimbă treptat cu note de condimente uscate / lemnoase, ce amintesc de vanilie, tutun și cuișoare.  

   

  GUST: Feteasca Neagră baricată oferă o corpolență apropiată de cea a soiurilor roșii franceze. Aciditatea este medie, iar astringența lăsată de tanini poate surprinde pentru un moment, înainte de a oferi și partea fructată și lemnoasă a buchetului.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pastramă de berbecuț, mușchi de vită in sos de piper verde, paste Bolognese și gustări cu brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13% Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%
  -10%

  Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Proaspăt, cu buchet format din fructe de pădure, vișine, coacăze negre și scorțișoară.

   

  GUST: Coacăzele fac loc afinelor și murelor de câmp. Cabernet-ul aduce inevitabil și tanini eleganți, aciditate plăcută și final mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un potrivit pentru un festin nobil, cu coaste miel la cuptor, vită/vițel cu sos, friptură de vânat și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 31,90 RON

  Special Price 28,71 RON

  (-3,19 RON)
 • Vinul Cavalerului - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Vinul Cavalerului - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -10%

  Vinul Cavalerului - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Riesling-ul este faimosul soi de struguri care stă la originea vinuri tradiționale din reginile germane și cele franceze, învecinate (Alsacia). Strugurii din vii plantate în 2003, sunt fermentați în condiții optime de temperatură sub controlul permanent al enologului Aurel Rotărescu. Riesling-ul din recolta anului 2016 este un vin alcătuit din Riesling Italian (50%) și Riesling de Rhin (50%), iar asamblajul a fost făcut ulterior vinificării.

   

   

  ASPECT: Galben auriu.

   

  MIROS: Riesling-ul excelează în note de pară și flori albe, care îi oferă un miros proaspăt și mineral, obținut din terroir-ul Munteniei.

   

  GUST: La gust, vinul aduce prima dată aciditatea specifică soiului, apoi mineralitatea consistentă și aromele de pară proaspătă. Per total, un vin echilibrat, potrivit la mesele tihnite de zi cu zi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin revigorant alături de creveți cu sos alb și usturoi, risotto cu legume și brînzeturi proapete. La desert îl puteți încerca alături de tartă cu lămâie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

   

  Preț normal: 31,90 RON

  Special Price 28,71 RON

  (-3,19 RON)
 • Crama Girboiu - Tectonic - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Tectonic - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Crama Girboiu - Tectonic - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

   

   

  ASPECT: Galben-pai.

   

  MIROS: Șarba aduce o parte din mireasma Mediternei prin aromele dulci de pere și grepfrut roz echilibrate de nota puțin vegetală / florală a unui trandafir proaspăt tăiat.

   

  GUST: Echilibrat, floral, cu aciditate potrivită și corp mediu. Post gust revigorant, sec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O Șarbă recomandată la mesele cu carne de porc și carne de pasăre cu legume.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  37,31 RON
 • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

   

  Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

   

   

  ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

   

  GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  60,50 RON
 • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

   

  În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

   

  Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul cu origini franceze Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Fructat și condimentat.

   

  GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar,  legume înăbușite și brânzeturi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  44,49 RON
 • Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. Monosoiul Kronos a fost denumit astfel după zeul grec asociat cu agricultura și roadele pământului. Pentru acest vin echipa Iconic Estate ajunge în podgoriile din Dealu Mare la primele ore ale dimineții și culege manual fiecare ciorchine de Pinot Noir.

   

  După zdrobire, mustul şi pieliţa strugurilor roşii sunt lăsate să macereze împreună timp de trei zile, la temperatura controlată de 4°C. Această fază este urmată de o învechire în butoaie din stejar franțuzesc timp de 14 luni pentru lăsa vinul să împrumute arome complexe de lemn și condimente.

   

  În final, Kronos este un vin roșu de Pinot Noir produs în ediție limitată, cu arome și buchet sofisticat, ce merită savurat cu orice ocazie.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Strugurii de Pinot Noir oferă aromele de prune și cireșe aflată într-o livadă bogată unde se simt și notele de ierburile uscate. Condimente nedeslușite se fac simțite pentru scurt timp mulțumită maturări în baricuri franțuzești.   

   

  GUST: Aromele fructate se simt și îngust ca o parte inegalată a buchetului. Alături de fructe ajung pe papile  note de vanilie și scorțișoară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect alături de pește la grătar, miel, curcan sau preparate din carne de rață.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  55,10 RON
 • Cramele Halewood - Neptunus Shiraz 2015 - 0.75L, Alc: 14% Cramele Halewood - Neptunus Shiraz 2015 - 0.75L, Alc: 14%

  Cramele Halewood - Neptunus Shiraz 2015 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

   

  În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

   

  Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul cu origini franceze Shiraz, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

   

   

  ASPECT: Rubiniu închis.

   

  MIROS: Vinul se remarcă printr-un buchet intens de condimente (piper negru, piper roșu) și fructe negre de pădure, în care se simt note fine de eucalipt și vanilie.

   

  GUST: Mătăsos, cu arome de coacăze negre, mure și afine bine coapte. Notele discrete de condimente și vanilie împreună cu taninurile fine dau complexitate și eleganță, asigurând un post gust mediu spre lung acestui vin roșu, obținut din soiul Shiraz.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate și astringența plăcută asigură o asociere excelentă cu friptura de vită, preparatele din rață sau miel și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  55,10 RON
 • Iconic Estate - Rhea Viognier 2017 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Rhea Viognier 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Iconic Estate - Rhea Viognier 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. The Iconic Estate, parte Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Bogăția solului și clima din Dealu Mare este asemănată adesea cu cea din regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

   

  Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești, comparate adesea cu cele oferite de producătorii din vestul Europei. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio și Sangiovese, completate de soiuri românești cu tradiție.

   

  Unul dintre soiurile rare, cultivate în România este Viognier, despre care se presupune că a fost adus din Dalmația în Valea Ronului și dat mai departe de francezi în toate colțurile Europei. Primele culturi de Viognier din România se află în Dealu Mare, acolo unde este produs Rhea, un vin alb sofisticat, cu arome de fructe, maturat parțial în butoaie de stejar franțuzesc.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Arome din flori, vegetale uscate, completate de note vioaie de piersică, flori de portocal si mango.  

   

  GUST: Fructele sunt completate de note scurte de vanilie, lăsată de maturarea în butoi de stejar. Post gust scurt, revigorant, cu arome de fructe.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat alături de preparatele din pui, pește și fructe de mare.

   

   

  55,10 RON
 • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

   

  MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

   

  GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă