Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

   


  Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

   

  GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

   

  75,27 RON
 • Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13% Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Feteasca Albă este vioaie, plină de viață, mulțumită parfumului de mere verzi și litchi.

   

  GUST: Pe papile, se fac simțite cu intensitate, dar și cu finețe, aromele de lime și caise pârguite. După arome se simte acidul, echilibrat, din care anticipăm un final mediu și ierbos.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau o alegere agreată la preparatele din pește sau carne albă (pui, gaină grasă de curte, curcan), paste cu sos alb și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GOLDEN MUSCAT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă ridicată după influențele locului și achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

  În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Curat, răcoritor, cu parfum de coajă de portocală.

   

  GUST: Vinurile Lechburg sunt produse din struguri soiuri de viță nobilă, plantate în regiune cu Denumire de Origine Controlată, cu pământ lutoargilos și depuneri minerale. Prin urmare, vinul din soiul Golden Muscat este fructat, condimentat și bogat în minerale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Carne albă, pește, brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

   

 • Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

   

   

  ASPECT: Roz-trandafiriu.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii și fructe de livadă, proaspete.

   

  GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat, cu arome de fructe proaspete, căpșuni, zarzăre și caise albe.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă, pește fructe de mare și midii. Post gust mediu spre lung, ușor astringent.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Arome de flori și fructe de primăvară.

   

  GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat și proaspăt cu arome de flori albe, flori de salcâm și caise.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă / pește, paste cu sos cremos și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8% Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

  Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU - MARE / MUNTENIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.8%

   

  VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

  Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

   

  Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului obținut în 2016 un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun.

   

  GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 24 de luni).

   

 • Davino - Faurar Alb de Ceptura 2020 - 0.75L, Alc: 13% Davino - Faurar Alb de Ceptura 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Davino - Faurar Alb de Ceptura 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Davino Făurar alb de Ceptura este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

  Cele trei soiuri ale acestui  cupaj sunt vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare în recipiente din inox de 100 de hectolitri, la o temperatură controlată de 10-12°C. Pentru un profil bogat în arome consistente, vinificarea se face cu drojdii fine, pentru fiecare varietate, timp de 12 săptămâni în cuve din inox.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui.

   

  MIROS: Parfum de iarbă proaspăt cosită şi alte verzituri uşor amărui.

   

  GUST: Un vin cu aromele de flori de tei şi viţă de vie. Uşor mineral, puţin efervescent. Post gust sec, vegetal.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, care de pui şi fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

   

 • Segarcea - Elite - Tamaiosa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Tamaiosa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Segarcea - Elite - Tamaiosa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOSĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Galben cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească de la Segarcea oferă tot ce este mai pur din terroir-ul Segarcea: parfum de trandafir, fructe dulci, apoi revin florile albe și vegetalele ușor înțepătoare ale soiului Muscat.

   

  GUST: Răcoritor și acidulat, revigorant și bine structurat să repete aromele de flori, vegetale și fructe. Post gust scurt spre mediu, cu un final sec și puternic.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de preparatele pe bază de pui, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

   

   

  ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

   

  MIROS: Un vin limpede cu o efervescenţă ascunsă, ce se lasă descoperită după câteva momente de relaxare intr-un pahar potrivit, la temperatura ideală. Nobleţea vinului creat de Segarcea îşi dezvăluie mai apoi aromele intense de flori albe şi salcâm.

   

  GUST: Plimbat bine pe limbă îşi desface buchetul şi lasă a fi savurată aciditatea citrică, care gâdilă şi aduce poftă de măncare şi voie bună.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din soi românesc potrivit cu aperitive, preparate vânătorești cu sosuri pe bază de fructe, pui ușor picant, hribi, mâncaruri cu sosuri albe şi, la finalul ospăşţului, alături de brânzeturi fermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

 • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9% Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

  Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi, franțuzești și păstrat la sticlă timp de câțiva ani.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cremai Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente imprumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

   

  GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), împănate, cu mirodenii, servite cu cartofi cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

   

 • Crama Carastelec - Vinca - Theresia 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Crama Carastelec - Vinca - Theresia 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Crama Carastelec - Vinca - Theresia 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

   

  Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

   

  ASPECT: Galben pai, strălucitor.

   

  MIROS: Theresia oferă arome de caprifoi verde. Aromele florale și vegetale sunt completate de citrice, în special grepfrut.  

   

  GUST: La gust Theresia este fructat, elegant cu note de mere și alte fructe. Aciditatea mare a acestui vin, ce se poate domoli odată cu timpul, îl face potrivit la multe preparate din bucătăria românească, dar și internaționale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru preparate cu carne de rață, pește, porc. Theresia este unul dintre puținele vinuri care fac față și preparatelor bine condimentate din bucătăria tailandeză și chinezească.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Recas - Sole - Chardonay barrique 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonay barrique 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Recas - Sole - Chardonay barrique 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Galben auriu cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Chardonnay aduce aproape în toate vinurile o aromă florală care domină buchetul. Pentru varianta baricată de la Recaș, vinul oferă aroma florilor de romaniță, urmată de banane, piersici albe, nuci și litchi. Sunt prezente și arome lemnoase de alune în coajă și vanilie.

   

  GUST: Se păstrează mai intense aromele de fructe, cu aciditate bună și mineralitate evidentă. În post gust apar notele de miere și pomelo.   

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, select, potrivit la mesele cu ruladă de pui și curcan (la cuptor, cu sos / reducție), pește oceanic și crustacee (rac, langustă, homar). Bun și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Un vin galben-auriu, cu limpiditate bună și inflexiuni verzui.

   

  MIROS: Sauvignon Blanc stă foarte aproape de fratele său, Chardonnay Barrique, prin profilul bogat în arome de flori (salcâm și soc), vegetale (fân și caprifoi), și bine înțeles fructe cu pulpă albă parfumată.

   

  GUST: Compoziția elegantă cu arome florale, vegetale și fructate, oferite de natură și șlefuite de oenologul cramei Recaș, aduc în prim plan un vin rotund, echilibrat și prospăt.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Sole Sauvignon Blanc 2018 se află la apogeul calității aromatice și este potrivit la aperitive cu mozzarela, meniuri cu carne de pasăre, pește de râu (păstrăv, știucă). Bun și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 9°C.

   

 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui,

   

  MIROS: Cervus Magnus Monte este un monosoi semiaromat, cu note simple din flori de iasomie și vegetale verzi, proaspete, cum sunt cele de cârcei și frunză verde din vița de vie.

   

  GUST: La gust păstrează aceeași structură lină, clară și proaspătă, mai pronunțată în zona aromelor de fructelor coapte, cu pulpă galbenă. Post gust intens, mediu.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce poate fi savurat oricând alături de carne albă puțin condimentată, gătită la grill, pește, sau fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

   

  Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

   

  Pe acest vin select au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri a fost macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile au fost asamblate. Cupajul final a fost maturat în butoaie din stejar timp de câteva 10 luni.

   

   

  ASPECT: Roșu granat, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Buchet împrospătat de fructe negre (afine, mure, cireșe amare) și lemn dulce oferit de scurta maturare în butoi din stejar.

   

  GUST: Pe papile se dezmorțesc aceleași note de fructe uscate, echilibrate treptat de note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este catifelată, cu taninuri moi ce aduc un post gust armonios, puțin piperat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă pentru mesele cu carne de miel, în special cele cu cotlet în crustă de fistic și sos de afine, antricot de vită și cocoșel la cuptor. Pentru o masă bogată, completată de brânzeturi ce îi vor pune în evidență aromele, recomandăm specialitățile cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla). La desert îl puteți servi alături de ciocolată amară și fructe negre.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de cel puțin 10 ani).

   

 • Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

  Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

  După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. În perioada interbelică vinurile din Tohani sunt legate de viața Principelui Nicolae al României, iar după 1989 această parte a țării au devenit din nou un loc de interes pentru viticultori.

   

  Începând cu anul 2000 terenurile din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care oferă cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate, în 2012 Moșia Tohani a devenit furnizor al Casei Regale.

   

  Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.

   

  Pachetul conține 6 sticle de vin de 0.7L Mosia Tohani, din soiul Fetească Neagră, cu anii de producție consecutivi: 2011,2012,2013,2014,2015 și 2016. 

   

  3.949,96 RON
 • Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TRAMINER ROZ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN DEMISEC. Amețite de rose este un vin excelent, produs de vinificatori cu experiență din podgoria Murfatlar. Această regiune a fost aleasă datorită condițiilor speciale, propice culturilor extinse de struguri, an de an.

   

  În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, alături de razele de soare generoase ce încălzesc bine vița de vie și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, zeci de hectare sunt cultivate cu soiuri românești dar și soiuri cunoscute din Lumea Veche, cum este acest Traminer Roz, cu origini în nordul Franței (Alsacia) și Germania

   

  Amețite de Rose este vinul tău de distracție, iar aromele sale fine sunt puse în valoare atunci când este bine răcit și savurat alături de cei dragi.

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Proaspăt, floral și fructat.

   

  GUST: Ușor catifelat, cu aciditate echilibrată, arome florale (trandafir, iasomie), și fructe exotice (mango, litchi, fructul pasiunii), cu persistență revigorantă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose generos cu aperitive și feluri principale gătite cu mirodenii, după rețete din bucătăria asiatică, homar, rac, brânzeturi tari și orice desert.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  65,45 RON
 • Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din Valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. Atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Un vin produs de Jidvei din cele mai bun soi alb, cuceritor prin parfumul florilor de iasomie și măr galben, ce duc cu gândul la o plăcintă cu mere, proaspătă.

   

  GUST: Fermentația de 4 luni și maturarea cu drojdie fină scot în evidență onctuozitatea, simplitatea și savoare dată de mere, pere și note florale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Nunațele acestui Chardonnay îl recomandă la mesele cu carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1% Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13.1%

   

  VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

   

  GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă