New whisky

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison și a fost închisă. După redeschidere The BenRiach a revenit în atenția publicului în anii 1960, în timpul celui de-al doilea boom din industria whisky-ului, la nivel mondial, ce a permis dezvoltarea multor brand-uri vechi.

   

  După mai bine de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este Peated Cask Strength Batch 1, cu aromă intensă de turbă, fructe și condimente, obținut după metode stabilite încă din 1972, când distileria a revenit la metoda veche de producție cu turbă.

   

   

  ASPECT: Auriu deschis.

   

  MIROS: Caramel presărat peste mere coapte la foc de tabară, combinat cu boabe de piper alb. Se simt și arome de stejar acoperit de pământ uscat și o notă de turbă ce stă timidă în fundal.

   

  GUST: Un exemplu excelent de arome clasice oferite de distileria BenRiach. Gustul debutează cu arome de mere caramelizate și nectarine coapte. Urmează aroma de fum din ierburi arse, bomboane scoțiene cu lapte și unt și orz înăbușit.

   

  FINISH: Lung. Cald, puțin îndulcit de caramel și puțin amar datorită malțului de ovăz.

   

  267,75 RON
 • Jim Beam - Double Oak American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 43% Jim Beam - Double Oak American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 43%
  -5%

  Jim Beam - Double Oak American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 43%

  La sfârșitul secolului al XVIII-lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, a produs pentru prima dată whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whiskey în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoarea lui Jim B. Beam, omul care a depus toate eforturile necesare pentru reluarea producției după perioada grea traversată de companie.

   

  Jim Beam - Double Oak este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și dublă maturate. Whiskey-ul Jim Beam este tras în butoaie din stejar american supuse la o ardere uşoară. A doua maturare în alte butoaie din stejar american, ars, dezvoltă profilul aromatic şi îl aduce mai aproape de sortimentul cu etichetă neagră (Black Label), ieşit recent din producţie.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar

   

  MIROS: Double Oak este generos în arome de vanilie, lemn de stejar bătrân, ciocolată cu lapte şi un ton sprinţar de cardamom indian.

   

  GUST: Arome subtile de piper şi stejar, urmate de vanilie, îngheţată de vanilie şi note finale de malţ fructat.

   

  FINISH: Degustarea se încheie cu arome tihnite şi sobre de lemn ars.  

   

  Preț normal: 114,94 RON

  Special Price 109,19 RON

  (-5,75 RON)
 • Glenlivet - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glenlivet - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -16%

  Glenlivet - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  În 1822 George Smith distila cereale ilegal în Valea Livet. În anul 1824 fondatorul a obținut licență pentru producția de distilate, fiind primul din Glenlivet care avea această formalitate. Înconjurat de foștii colegi care produceau whisky ilegal și contrabandiști care amenințau să îl ardă cu tot cu distilerie, Smith și-a continuat activitățile de zi cu zi înarmat cu o pereche de pistoale cu cremene.

   

  Astfel s-a ridicat distileria Glenlivet, iar producția a sporit considerabil în următorii 50 de ani. Descendenții lui Smith au dus afacerea mai departe prin dezvoltarea unei game și parteneriate de succes în Scoția. În anii 1950 Glenlivet a fost cel mai popular whisky din Statele Unite ale Americii, iar 70 de ani mai târziu, în noul secol, sub tutela Maestrului Alan Winchester, Glenlivet merge mai departe cu respectarea dorinței fondatorului de a produce un whisky cu spirit de inovație și modernism.

   

  Dublu maturat în butoaie din stejar european și american, Glenlivet de 12 ani este un single malt clasic, o plăcere nevinovată, cu arome de vanilie ce oferă o impresie unică. Apa bogată în minerale, extrasă de la sursă aflată în apropiere de distilerie, ajută la dezvoltarea aromelor din amestecului de cereale și din timpul fermentării. Un alt aspect ce contribuie la calitatea destul de tradițională a whisky-ului Glenlivet sunt dimensiunile alambicurilor de cupru ce oferă distilatului un caracter delicat și complex.

   

   

  ASPECT: Galben deschis, vibrant, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum de fructe și flori de vară.

   

  GUST: Bine echilibrat și fructat, cu note puternice de ananas.

   

  FINISH: Lung, cremos, fin.

   

  Preț normal: 150,69 RON

  Special Price 126,57 RON

  (-24,12 RON)
 • Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whiskey din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Double Cask de 18 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul European oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Fructe uscate, ghimbir și caramel. Multe soiuri de portocale cu note de cuișoare și nucșoară.

   

  GUST: Boabe de struguri macerate și stafide dulci completate subtil de caramel, vanilie și ghimbir echilibrate de mirodenii lemnoase și citrice zemoase.

   

  FINISH: În final, stejarul cald cu ghimbir se transformă în pulpă dulce, zemoasă, de portocală.

   

  1.608,07 RON
 • Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whiskey din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Double Cask de 15 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul European oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume.  

   

   

  ASPECT: Auriu-caramel.

   

  MIROS: Fructe uscate, caramel și vanilie cu stejar fin și mere coapte la cuptor. Parfumul este echilibrat de notele de miere și ciocolată.

   

  GUST: Stafide clasice și stafide Sultana cu note de vanilie, condimente din butoiul de stejar și citrice.

   

  FINISH: Cald, cu note de ghimbir, urmat de caramel și citrice. Textura finală este cremoasă și persistentă.

   

  785,40 RON
 • Loch Lomond - Original Scotch Single Malt GB 0.7L, Alc: 40% Loch Lomond - Original Scotch Single Malt GB 0.7L, Alc: 40%
  -18%

  Loch Lomond - Original Scotch Single Malt GB 0.7L, Alc: 40%

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Prima impresie aduce arome sobre și calde de piele ce se deschid în tonuri mai prietenoase de ierburi / vegetație de pe coasta scoțiană.

   

  GUST: Se simte mai bine malțul cu note apetisante de cereale dulci. Dulceața se acumulează și oferă o textură aproape cremoasă. Notele de mijloc sunt cele de alune braziliene. Înainte de finish, se mai fac remarcate notele astringente din citrice.

   

  FINISH: Citricele sunt domolite de note dulci, convenționale. Dulceața provine din melasa concentrată, care este din nou cucerită de note fine din coji de citrice.

   

  Preț normal: 91,93 RON

  Special Price 75,58 RON

  (-16,35 RON)
 • Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43% Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%
  -37%

  Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.

   

  De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea cerealelor naturale și maturare.

   

  Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie de stejar aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A, asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), port sau bourbon clasic.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), oferă arome de condimente, stafide glazurate cu ciocolată fină, dulceață din fagure de miere și caramele de casă cu lapte.

   

  GUST: Delicios, dulce, cu arome de stafide sultana macerate în sherry, straturi de portocală, nucă și caramel. Aromele fructate și condimentele oferă simțurilor căldura și complexitatea aromatică rotunjită de maturarea finală în butoaie de stejar asezonate de vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător, cu note de portocală condimentată și alune de pădure glazurate cu ciocolată.

   

  Preț normal: 309,40 RON

  Special Price 194,36 RON

  (-115,04 RON)
 • Johnnie Walker - Blue Label Scotch Blended Whisky GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Johnnie Walker - Blue Label Scotch Blended Whisky GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Johnnie Walker - Blue Label Scotch Blended Whisky GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky. 

   

  Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci au lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră. 

   

  Eticheta albastră este inspirată de whisky-ul Old Highland, creat de Alexander Walker în 1867. În acele vremuri, băutura lui Alexander era o reușită în industria whisky-ului, care beneficia de puține butoaie de maturare, iar producătorii care își maturau whisky-urile alegeau butoaiele de calitate diferită de cele folosite în prezent.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Parfum moale, minunat, de fum și dulceață din stafide.

   

  GUST: Un whisky mătăsos, cu arome de vanilie, miere și petale de trandafiri. Pe măsură ce se deschide pe papile, ies la iveală și aromele de portocală, alune de pădure sălbatice, vin sherry și ciocolată neagră.

   

  FINISH: Aroma de fum, blend de distilate fine și sofisticate, într-un gust final neașteptat de lung.

   

  Pachetul include sticla de whisky Johnnie Walker Blue Label de 0.7L + 2 pahare din sticlă de tip Tumbler.

   

  1.047,20 RON
 • Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8% Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8%

  Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Terra este parte din gama The Quest Collection, unde fiecare expresie a fost creată pentru a inspira o călătorie în lumea single malt-ului rafinat. Această serie a fost șlefuită de butoaie aduse din două colțuri ale lumii: Spania și Statele Unite ale Americii. Creatorii acestei expresii au folosit butoaie ale celor mai buni meșteri dogari, confecționate din stejar european în care a fost păstrat sherry, alături de butoaie din stejar american în care a fost păstrat bourbon.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor, într-o sticlă elegantă și cutie ce prezintă scoarța unui arbore ca un motiv al naturii și al aromei de lemn tare în care a fost maturat scotch-ul.

   

  MIROS: Fructe uscate, temperate de coaja ușor amăruie a citricelor, caramel și ghimbir fin. Aici apare și o aromă de stejar ajuns la maturitate în pădurile de origine.

   

  GUST: Fructe dulci (confiate) și tonuri subtile de măr copt. Pe papile se simte textura complexă și prospețime menținută după o maturare scurtă dar echilibrată.

   

  FINISH: Mediu, marcat de fructe confiate, condimente și note lemnoase / pământii.

   

  741,49 RON
 • Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
  -20%

  Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Rare Cask Black este o expresie ieșită cu totul din tiparele clasice ale whisky-ului scoțian The Macallan. Pentru această expresie au fost folosite single malt-uri extrase din peste 100 de butoaie păstrate cu grijă la întuneric în depozitul distileriei. Single malt-urile au perioade diferite de maturare, însă fiecare dintre acestea a fost ales de Maestrul doar atunci ca a fost gata să contribuie cu note de fum, ce se găsesc foarte rar într-un whisky din gamele producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Aromă clasică din fum de turbă. O inbinare armonioasă între fructe uscate, nucșoară, ghimbir și currmale finisate frumos de stejarul butoiului de maturare. Urmează și note de smochine și stafide, corpolente dar dulci.

   

  GUST: Gustul sec din fum se așază serios pe papile, apoi relaxează cu note mai ușoare de stejar.

   

  FINISH: Lung și fructat, cu o notă de fum din lemn tare.

   

  Preț normal: 2.347,87 RON

  Special Price 1.889,99 RON

  (-457,88 RON)
 • Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3% Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3%

  Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Lumina este parte din gama The Quest Collection, unde fiecare expresie a fost creată pentru a inspira o călătorie în lumea single malt-ului rafinat. Această serie a fost șlefuită de butoaie confecționate din stejar european și american, asezonate cu vin fortifiat sherry. Alături de whisky-ul maturat în butoaiele din stejar pătruns de sherry Maestrul a adăugat un whisky maturat în butoaie cu doage asezonate cu bourbon și capace din stejar curat, de tip hogshead. Astfel a rezultat un ansamblu de arome cu rădăcini în Lumea Veche, dar inspirat de Lumea Nouă.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor, într-o sticlă elegantă și cutie ce prezintă frunzele unui arbore sub lumina zilei ca un motiv al naturii și al călătoriei în lumea aromelor fine, pregătite în această expresie.

   

  MIROS: Parfumul de citrice se simte fin și relaxant în primele momente ale călătoriei, iar drumul continuă cu arome dulci de mere, pere, coajă de lămâie, caramel și, mult așteptatul lemn de esență tare, stejarul, ce pare proaspăt tăiat.

   

  GUST: Pe papile se ivesc condimente ușor lemnoase, ghimbir și măr copt, vanilie dulce și aceeași notă de stejar, fină și plăcută.

   

  FINISH: Note finale de fructe și condimente. Sec și persistent.

   

  485,15 RON
 • Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Expresia de 18 ani face parte din gama Sherry Oak, unde fiecare whisky este maturat exclusiv în butoaie asezonate cu sherry, alese cu atenție de cei care se ocupă de maturarea whisky-urilor The Macallan. Acest single malt a fost ținut 18 ani în butoaie de sherry în stilul Oloroso, aduse din zona Jerez, Spania.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Arome de fructe uscate și ghimbir, completate de condimente dulci în frunte cu note de vanilie și scorțișoară.

   

  GUST: Moale și luxuriant, cu note de condimente, cuișoare, portocală și stejar matur (ușor ars).

   

  FINISH: Persistent, cu note de fructe uscate, ghimbir și coajă de portocală.

   

  2.315,98 RON
 • Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 48% Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 48%
  -30%

  Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 48%

  Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.

   

  Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.

   

  Acest single malt a fost lansat prima dată în 2016, la aniversarea a 200 de ani de la degustarea unui Lagavulin de către Alfred Barnard, care a publicat în anii 1880 un ghid al distileriilor din Marea Britanie. În prezent, această expresie, produsă anterior în ediție limitată, a devenit un produs permanent, descris exact așa cu a menționat Barnard în cartea sa: un whisky ”de o finețe excepțională”.

   

   

  ASPECT:  Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Popcorn sărat, alune prăjite și amestecate cu miere, bumbac pătruns de ulei, note ușoare de brânză cheddar și doar o urmă de zahăr ars.   

   

  GUST: Fumul din turbă deschide calea aromelor exotice de coriandru, zahăr din orz, praf de chimion, hering afumat și marzipan.

   

  FINISH: Straturi de măr ras, alune prăjite și o urmă de cenușă. Încă un val slab de condimente atinge papilele după care se stinge în fundal.

   

  Preț normal: 338,67 RON

  Special Price 237,48 RON

  (-101,19 RON)
 • Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 57.8% Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 57.8%

  Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 57.8%

  Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.

   

  Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.

   

  Diageo oferă din nou iubitorilor de whisky expresia de 12 ani, îmbuteliată ca ediție specială, de 18 ori, în tot atâția ani. Acest lot select a fost maturat în butoaie din doage asezonate cu bourbon și capace din lemn nou, (hogshead) și se diferențiază de restul expresiilor prin aromele mai intense și volumul de alcool ce atinge 57.8%.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Fum, coji proaspete și uscate de citrice, arome de zmeură și piersică. Este destul de vegetal, mulțumită notelor de iarbă proaspăt tăiată și lemnos prin nota de stejar umed.

   

  GUST: Aromă de lemn ars, jar din foc de tabără, fân uscat, coajă de portocală, măr glazurat cu caramel și caramel sărat. Apar și note de bezea, ciocolată amară și fum de trabuc.

   

  FINISH: Sec, marcat de ciocolată amară și fum din lemn tare.

   

  787,30 RON
 • Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
  -23%

  Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă. Dalmore este un whisky creat cu vigoare și spirit scoțian sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson de aproape 50 de ani.

   

  Luceo este un whisky din colecția denumită Fortuna Meritas și aduce un plus de eleganță prin aromele sale șlefuite în butoaie de bourbon confecționate din stejar american și în butoaie de sherry. Această dublă maturare este specială mulțumită butoaielor de vin sherry în stil Apostoles, întâlnite rar în industria producătorilor de scotch. 

   

   

  ASPECT: Auriu-chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de prăjitură Madeira, stropită cu coniac, fructe, tartă cu sirop de melasă, migdale pisate și praline de ciocolată.

   

  GUST: Un gust delicios de negresă cu fistic, prune, tartă cu cremă de zahăr ars și alune dulci, cafea columbiană și portocale roșii Sanguinello.

   

  FINISH: Pe final e lung și dulce prin aromele de sirop de arțar, zahăr Demerara, struguri Moscatel și turtă.

   

  Preț normal: 421,14 RON

  Special Price 326,37 RON

  (-94,77 RON)
 • Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă de whisky. Dalmore este un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson de aproape 50 de ani.

   

  Dominium este un whisky din colecția denumită Fortuna Meritas și aduce un plus de eleganță prin aromele sale șlefuite în butoaie de bourbon confecționate din stejar american și în butoaie de sherry. Această dublă maturare este specială mulțumită butoaielor de tip Matusalem Oloroso, întâlnite rar în industria producătorilor de scotch. 

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Parfum de fructe coapte, lemn de santal, tartă cu lămâie, miere și caramel amestecat cu cafea.

   

  GUST: Stafide macerate în vin sherry, cafea pură și prăjitură pufoasă cu bucăți de banană.

   

  FINISH: Fermecător până în ultimele secunde prin notele de sirop dulce, ananas, marmeladă Oxford, ghimbir și curmale.

   

  545,62 RON
 • Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție de sute de ani și maturat în butoaie din stejar de calitate excepțională sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson.

   

  Acest whisky este dedicat Regelui Alexandru al III-lea, cel care este legat de istoria blazonului Mackenzie, folosit începând cu anul 1867, când membrii clanului au început producția în propria distilerie. Denumit simplu King Alexander III, acest whisky este maturat în șase tipuri de butoaie pentru a crea o experiență cu totul diferită de orice alt lot existent. Totul începe cu un single malt desăvârșit în butoaie de bourbon, butoaie de sherry Matusalem oloroso, butoaie de vin Madeira, Marsala, Port și vin clasic roșu din soiul Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis, auriu.

   

  MIROS: Fructe de pădure, flori proaspete și note din fructul pasiunii.

   

  GUST: Papilele sunt delectate cu arome de citrice, păstăi de vanilie, uscate, puțin lemnoase, caramel și migdale pisate.

   

  FINISH: Scorțișoara dulce, nucșoara și ghimbirul aduc un gust final lung și savuros.

   

  911,72 RON
 • Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
  -27%

  Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cardhu a fost construită în 1811 în regiunea scoțiană Speyside, de John și Helen Cumming, care a produs whisky ilegal până în 1824 când a primit licență pentru producția de distilate. Helen și nora sa au fost primele femei la conducerea unei distilerii și au făcut eforturi continue de a redefini aromele și caracterul whisky-ului din prezent.

   

  După ce distileria a început producția cu încuviințarea autorităților, calitatea whisky-ului a crescut, la fel și cantățile, iar Cardow, așa cum a fost numit inițial, a devenit unul dintre expresiile autentice ale regiunii Speyside.

   

  Cardhu a făcut parte din whisky-urile oferite lui John Walker care deținea brand-ul Johnnie Walker. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea Cardhu era deja una dintre cele mai respectabile distilerii din regiunile scoțiene. Whisky-urile Cardhu sunt în prezent exponente ale stilului fin, dulce, ușor de abordat, produse în stilul Speyside, și populare în rândul brand-urilor din portofoliul grupului Diageo.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Eticheta de 12 ani aduce note de vârf din fructe, mai ales pere, note vegetale din ierburi scoțiene, rășină vegetală și nucă glazurată cu miere. Notele de cereale mălțuite, lemn condimentat și lemn ars se deschid cu puțină apă și ridică misterul aromelor ce stau la început ascunse de simțuri.

   

  GUST: Bine echilibrat, cu textură catifelată, aduce pentru moment alcoolul fin și aromele dulci, proaspete, cu un efect sec, pronunțat.

   

  FINISH: Lung și sec, cu note de fum.

   

  Pachetul conține sticla de whisky Cardhu 12 ani, de 0.7L, + 2 pahare de sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Cardhu.

   

  Preț normal: 224,79 RON

  Special Price 164,11 RON

  (-60,68 RON)
 • Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -34%

  Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.

   

  Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.

   

  Acest scotch a fost maturat timp de 10 ani în butoaie de bourbon, confecționate din stejar american, aflate la prima umplere.

   

   

  ASPECT: Auriu, cu reflexii de chihlimbar.

   

  MIROS: Aduce o briză de sare grunjoasă, apoi ceva dulce din fructe - măr copt – zahăr ars sau bezea și fum din turbă arsă.

   

  GUST: Un balans continuu între dulce și sărat, cu un ton clar de ardei chilli, migdale prăjite și ceva mai mult fum ca înainte.

   

  FINISH: Cremos, afumat și condimentat.

   

  Preț normal: 481,95 RON

  Special Price 319,00 RON

  (-162,95 RON)
 • The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -38%

  The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  The Kurayoshi Pure Malt Whisky este produs de compania Matsui Shuzou în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

   

  Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

   

  Pentru această expresie, whisky-ul de producție proprie a fost amestecat cu whisky scoțian apoi tras în butoaie de stejar japonez unde a fost lăsat la maturare sub influența temperaturilor montane, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este acest blend de 12 ani.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Blend-ul aduce o aromă de portocală flambată și citronelă proaspătă cu o notă de pâine cu secară.

   

  GUST: Aromă consistentă de orz, cu flori proaspete în plan secund. Pe măsură ce respiră, blend-ul aduce note de măr și struguri albi.

   

  FINISH: Lime și ghimbir cu o nuanță de fum tare.

   

  Preț normal: 730,07 RON

  Special Price 455,92 RON

  (-274,15 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă