Vin roze

Cui nu-i place sa se rasfete din cand in cand cu un pahar de vin roze? Beicevrei.ro este magazinul online care ti-l va oferi intotdeauna la cel mai bun pret! Alege Beicevrei si ai garantia ca te vei bucura de aroma autentica a unui vin roze de calitate!


Preferat in special de femei, vinul roze poate fi avea o multime de arome. Printre cele mai intalnite sunt aromele de capsuni, petale de trandafiri, pepene galben, rubarba si coaja de lamaie, insa acestea pot fi diferite in functie de soiul de strugure care este la baza lui.


Acest tip de vin este racoritor, fiind ideal pentru zilele toride ale sezonului estival. In ceea ce priveste temperatura optima de servire, trebuie sa stii ca un vin roze dulce se serveste mai rece, la 7-9 grade Celsius, iar vinurile seci si demiseci se servesc la o temperatura de 9-12 grade Celsius. Asadar, un vin roze este perfect pentru a fi savurat in zilele de vara, alaturi de prietenii tai!


In comparatie cu vinurile rosii care sunt obtinute dupa ce pielita strugurilor fermenteaza multe saptamani la rand, un vin roze este produs atunci cand cojile strugurilor sunt lasate la fermentat pentru o perioada foarte scurta de timp, alaturi de pulpa. Asa se obtine culoarea roz a vinului care ne duce pe toti cu gandul la vara!



Daca te numeri printre iubitorii vinului roze, atunci ar trebui sa stii ca acest sortiment poate fi produs prin trei metode:


1. Metoda Macerarii. Aceasta este cea mai simpla tehnica de a obtine un vin roze. Strugurii sunt lasati la macerat in suc propriu pentru o anumita perioda de timp, iar apoi amestecul este transformat in vin roze. Metoda Macerarii este utilizata mai ales in Franta, in zonele in care acest sortiment de vin are o importanta majora.


2. Metoda Saignee (sangerarii). Aceasta se realizeaza in primele ore din procesul de productie a unui vin rosu. O parte din must este varsat separat intr-o cuva speciala, iar astfel se obtine un vin roze exceptional. Metoda Saignee este utilizata, in special, in podgoriile din California, Napa si Sonoma Valley. Vinurile roze obtinute prin aceasta metoda au o savoare deosebita, dar se intalnesc destul de rar.


3. Metoda cupajului. Aceasta este o alta tehnica simpla de a obtine un vin roze si consta in adaugarea unei cantitati mici de vin rosu intr-o cuva de vin alb. Metoda cupajului presupune folosirea a doar 5% de vin rosu si este folosita mai ales pentru producerea vinului spumant.


Bineinteles, daca iti place vinul roze, trebuie sa stii si cu ce preparate sa il asociezi. Ei bine, acest sortiment de vin face “echipa buna” cu preparatele din carne alba, peste sau fructe de mare. In plus, poti savura un vin roze alaturi de o pizza delicioasa sau o portie gustoasa de paste.


Pe Beicevrei.ro gasesti vinuri roze care apartin celor mai cunoscute branduri atat romanesti, cat si frantuzesti. Avem o gama bogata de vinuri care pot multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Iti oferim numai bauturi 100% originale la preturi fara egal!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din struguri de Fetească Neagră și Merlot, recoltați manual, cu o grijă deosebită. Fiecare soi este vinificat separat. După presare, musturile sunt limpezite și fermentate la 17-18 grade, timp de aproximativ 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele două soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 52,25 RON

    Special Price 44,41 RON

    (-7,84 RON)
  • Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINŢA - TRANSILVANIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră. Pe domeniul liliac sunt produse vinuri şi din soiuri internaționale cum ar fi:  Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Cele două soiuri cupajate în Lechința reușesc să se unească armonios pentru a oferi arome de fructe de padure si ierburi proaspete.

     

    GUST: Degustat cu atenție și poftă de experiențe noi, Lily rose este proaspăt, intens fructat cu note de merisoare și acidulat. Un vin sec de vară, plăcut și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Gama Viile Metamorfosis oferă o selecție generoasă de soiuri autohtone și internaționale, un exemplu superb de struguri ce prosperă în viile din Dealu Mare, puși în valoare fie ca soi pur, fie în asamblaje. Stilul vinurilor pune accentul pe caracterul specific al fiecărui soi în parte și pe adaptarea sa la terroir. Strugurii provin din podgoriile cramei din zonele Valea Urloii și Năieni, din plantații de Merlot și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Buchet cu arome delicate de fructe roșii, cireșe și căpșune.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu o textură fină, dar vioaie, cu arome intense și robuste de fructe roșii. Post gust fructat, cu o urmă de tanini proaspeți.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, perfect lângă preparate din carne albă, pește sau legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5% Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ,

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizante - cu acid răcoritor și arome provocatoare. Cupajul alb din gama Zzpelin este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, folosită tradițional la producția absintului.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon cu perlaj fin, rar.

     

    MIROS: Note de trandafir, busuioc și flori sălbatice ce țin ritmul pelinului îndrăzneț.

     

    GUST: Coaja de portocală și marmeladă, ușor amărui (pelinu se simte mai bine) și dulce mulțumită zăhărului din struguri, care asigură un echilibru neașteptat. Post gust lung, amar. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin vernal, prietenos cu preparatele de miel / ied, sau cu pește la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 2 - 4°C.

     

    43,03 RON
  • Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, deschis.

     

    MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

     

    GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.50%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică și bucăți de piatră ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

     

    Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Arome de fructe de pădure roșii și note vegetale sensibile ce aduc aminte de florile mici de cireș. 

     

    GUST: Rămân în centru atenției aromele de fructe roșii (cireșe, zmeură), împroaspătate de mineralitatea scăzută. Post gust scurt și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Degustați acest vin la mesele cu salate proaspete, creveți, pește la grătar sau brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

    46,28 RON
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS

    REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
    Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.

    ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.

    MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.

    GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.

    ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    104,72 RON
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Rose-ul de Pinot Gris este un vârf de lance pentru Domeniul Vlădoi, sau mai mult de atât, săgeata care nimerește preferințele românilor. Rozul strălucitor atrage la parfumul cu note fine de trandafir și bomboane dulci.

     

    GUST: Mai departe, parfumul din Ravak rose duce la gustul revigorant cu nuanță de dulceață de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu poftă de viață, potrivit la mesele cu piept de pui cu spanac și rucola, pește, sau fructe de mare stropite cu sos de vin și unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8% LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose proaspăt, cu arome de căpșuni și nuanțe din fructe exotice.

     

    GUST: Gust este revigorant mulțumită aromelor din fructe, moi, delicate și ușor îndulcite de zahărului rămas în urma fermentării. Un vin sec, rotund, mulțumită zahărului rămas după fermentare și perioada scurtă de învechire la sticlă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin indicat în locul unui aperitiv, sau la mesele cu carne roșie (vită, viţel, porc, miel, oaie, raţă, gâscă), mâncăruri din bucătăria asiatică sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

    29,45 RON
  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    34,30 RON
  • Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14% Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC.

    ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.

    MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.

    GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.

    ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 48,43 RON

    Special Price 41,17 RON

    (-7,26 RON)
  • Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L

    Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 14.2%

     

    VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de Busuioacă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

     

     

    ASPECT: Rose-arămiu și strălucitor.

     

    MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu arome din flori de piersic și petale de trandafir, urmate de tonuri de gutuie coaptă și floare de vanilie.

     

    GUST: La scurt timp după ce se aventurează pe limbă, vinul rotund și bine structurat ne mai aduce căteva surprize: aciditate cu note proaspete de cireșe, zmeură, litchi și ceva vegetal (busuioc).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și la desert cu cireșe și pandișpan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -20%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 58,91 RON

    Special Price 47,13 RON

    (-11,78 RON)
  • Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, NOVAC, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat arome de fructe roșii (fragi și grepfrut), și arome curate din flori (orhidee și trandafir).

     

    GUST: Cele cinci soiuri își aduc rând pe rând aromele într-un gust complex, intens, specific unui vin matur. La gust, fragii lasă loc și aromelor de grepfrut, portocale roșii și rodie. Aromele de fructe, alcoolul și aciditatea sunt în echilibru aproape perfect. Post gustul este lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparate din carne de curcan la cuptor, ruladă de pui, salate cu pește, preparate din bucătăria asiatică și brânzeturi semitari. Bun și alături de prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă