Rachiu

Diferenta dintre rachiu si tuica nu este cunoscuta de toata lumea. Tuica reprezinta o bautura distilata facuta exclusiv din prune, nu si din pere, mere sau caise, asa cum foarte multi oameni sunt tentati sa creada. Denumirea corecta pentru bautura alcoolica realizata si din alte fructe decat prunele este cea de rachiu. Aceasta se obtine prin distilarea sucurilor rezultate din fermentarea fructelor sau a cerealelor, sau chiar prin distilarea vinului.


Spre exemplu, rachiul de prune este bautura obtinuta prin fermentarea si distilarea prunelor, in prezenta sau absenta samburilor. Distilarea se face la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum, astfel incat produsul distilarii sa aiba aroma si gustul specifice fructului. Continutul de substante volatile este de minim 200h/hl alcool 100%volum. Continutul maxim de alcool metilic este de 1200g/hl alcool 100% volum.


Specialistii recomanda ca rachiul sa fie pastrat in toata aceasta perioada in vase de stejar, dud sau cires. In functie de acest aspect, rachiul devine galben-maroniu in vasele din stejar, galben inchis in cele din dud si capata cea mai frumoasa culoare, un galben-verzui, in butoaiele din lemn de cires.


Descopera gama de rachiuri 100% romanesti din magazinul tau preferat de bauturi online!

Grilă Listă
Filtru
 • Bran - Rachiu prune - 0.7L, Alc: 37.5% Bran - Rachiu prune - 0.7L, Alc: 37.5%
  -5%

  Bran - Rachiu prune - 0.7L, Alc: 37.5%

  Rachiul de prune Bran poartă un gust delicat și plăcut, optim pentru un aperitiv ușor. Distilate conform tradiției, fructele culese din livezile sătmărene își păstrează aroma autentică și dulceața.

   

  În cazanele de cupru ajung doar fructele aflate la maturitate deplină, pentru a crea licoarea măiestrită, transmisă din generație în generație.


  Se consumă cu îndrăzneală, la fiecare masă, pentru o experiență pur tradițională!

   

   

  ASPECT: Nuanțe curate de galben auriu.

   

  MIROS: Arome dulci din prună zemoasă.

   

  GUST: Fructat.

   

  FINISH: Ușor condimentat.

   

  Preț normal: 136,90 RON

  Special Price 130,05 RON

  (-6,85 RON)
 • Jelinek - Rachiu prune Gold Clock - 0.7L , Alc: 40% Jelinek - Rachiu prune Gold Clock - 0.7L , Alc: 40%

  Jelinek - Rachiu prune Gold Clock - 0.7L , Alc: 40%

  Produsă prin dubla distilare a prunelor fermentate, PREMIUM PALINCA DE MARAMUREŞ este 100% naturală, îmbuteliată în sticle zvelte, îmbrăcate în papură dantelată oferindu-i un aspect rustic şi elegant, în acelaşi timp.
  57,72 RON
 • Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L , Alc: 40% Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L , Alc: 40%

  Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L , Alc: 40%

  Povestea Saber începe în 1789, în Bucovina, orașul Rădăuți, unde se ridică „Fabrica de bere, spirt si lichior S. Rudich, redenumită mai târziu SAB S.A. În clădirea fabricii de acum 200 de ani se produc în prezent, cu mare mândrie, atenție și dedicare, lichiorurile de fructe marca SABER.

   

  Aparatura și instalațiile sunt de ultimă generație, oamenii sunt și ei dintre cei tineri și se folosesc de tehnici noi pentru a produce cele mai bune băuturi, printre care se află și rachiul Zolmyr de mere. Merele sunt atent selecționate din cele mai bune livezi, pentru a oferi o aromă deosebită, cu tot ce este mai bun din fructe, la fiecare degustare.

   

   

  AROMĂ: Rachiul de mere Zolmyr este o băutură clară cu buchet complex, din care se evidențiază aroma merelor verzi, proaspete, cu un post gust de fructe, pur și curat.   

   

  33,42 RON
 • Jelinek - Rachiu Prune Clock 0.7L, Alc: 40% Jelinek - Rachiu Prune Clock 0.7L, Alc: 40%

  Jelinek - Rachiu Prune Clock 0.7L, Alc: 40%

  Produsă prin dubla distilare a prunelor fermentate, PREMIUM PALINCA DE MARAMUREŞ este 100% naturală, îmbuteliată în sticle zvelte, îmbrăcate în papură dantelată oferindu-i un aspect rustic şi elegant, în acelaşi timp.
  56,53 RON
 • Jelinek - Rachiu Pere Clock 0.7L, Alc: 40%

  Rachiu de pere este o bautura 100% naturala produsa prin dubla distilare a perelor fermentate, se prepara din anumite soiuri, din care un loc aparte il ocupa soiul Williams. Produsul finit se caracterizeaza printr-o finete si o aroma deosebita, castigand mult prin invechire. Culoarea capata nuante galbui cu reflexe foarte placute.
  58,79 RON
 • Valco Rachiu Gold Prune 0.5L

  Rachiu Prune Gold sau maturat se obtine prin invechire, minim 6 luni. In aceasta perioada se aseaza gustul de fructe si taria alcoolica se mareste. Invechirea se face in butoaie de stejar, dud sau cires, cu care ocazie Rachiul se inchide la culoare, galben-maroniu pentru stejar, galben inchis dud si cea mai frumoasa culoare un galben-verzui pentru butoiul din lemn de cires.
  37,04 RON
 • Valco Rachiu Prune 0.5L

  Rachiul de prune este o bautura 100% naturala produsa prin dubla distilare a prunelor fermentate. Are gust placut de pruna, o aroma speficica, culoare galbena pai dupa o perioada de maturare la vas.
  35,75 RON
Grilă Listă