Prosecco

Prosecco este un adevarat deliciu pentru multi dintre noi. Gustul rafinat si pretul accesibil sunt doua dintre calitatile de baza ale acestei bauturi alcoolice atat de indragite. Dateaza inca din Roma Antica, atunci cand se considera ca Prosecco este sursa unei vieti mai lungi. Desi pare greu de crezut, continutul sau nu a fost spumante inca de la inceput, aceasta tehnica fiind descoperita mult mai tarziu.


Produs prin Metoda Charmat (prin fermentare naturala in recipiente mari, presurizate, din inox), Prosecco poate fi spumante, cu un continut ridicat de dioxid de carbon, sau frizzante cu un continut mai scazut de dioxid. Este produs din soiul Glera, cunoscut in anumite tari drept soiul Prosecco; alte soiuri sunt admise in proportie de maxim 15%.


Avand denumire de origine protejata, Prosecco D.O.C. poate proveni din Veneto sau din Friuli Venezia Giulia, iar Prosecco Superiore D.O.C.G. doar din Conegliano, Valdobbiadene sau Asolo, regiuni viticole din Italia.


Magazinul nostru de vinuri si bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitului MARTINI Prosecco Spumante si al popularului BERVINI Prosecco Millesimato (ingredientul cheie pentru savoarea cocktail-urilor Bellini, Hugo sau Aperol Spritz). Descopera gama de bauturi pe care specialistii Beicevrei au selectionat-o pentru tine si experimenteaza gustul original al celor mai cunoscute Prosecco din intreaga lume.

Grilă Listă
Filtru
  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: FRIULI - VENEȚIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli - Veneția Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli Venzia Giulia (Veneto).

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de citrice şi pere.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 °C permite vinului să îşi păstreze gustul echilibrat, delicat şi sec, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5% Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5%
    -23%

    Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
    ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
    REGIUNE / TARA: VENETO FRIULUI / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: GLERA
    VOL. ALC.: 11.5%
    VIN ALB SPUMANT SEC.

    ASPECT: Seducator si stralucitor, de o culoare de un galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
    MIROS: Mirosul este curat si foarte proaspat, placut floral (accentuat de soc si tei), intens fructat, distinct de piersici albe si mandarine.
    GUSTL; Gustul este intens, floral si fructat (de pere, piersici, mandarine, mere), de o aciditate ridicata, usor si lejer, de o foarte mica corpolenta, si cu un gust remanent ce aminteste de coaja de portocale si lamaie.

    ASOCIERE CULINARA: Un aperitiv excelent de consumat inainte de luarea mesei, pentru pofta de mancare, sau langa mizilicuri / finger food / gustarele / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de peste, caviar, legume sau mezeluri usoare (Mortadella, sunca de Praga, parizer).
    Este ingredientul perfect pentru cocktail-uri pe baza de vin spumant (in Mimosa, Bellini si mai ales in Aperol Spritz).
    TEMP. DE SERVIRE: 3-5º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 45,40 RON

    Special Price 35,00 RON

    (-10,40 RON)
  • Rose Mary - Prosecco - 0.75L Rose Mary - Prosecco - 0.75L

    Rose Mary - Prosecco - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat. 

     

    Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă - la o temperatură controlată. În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor, cu perlaj bogat.

     

    MIROS: Rose Mary Prosecco impresionează cu aromele sale, pure și libere, de pară, și flori de toate felurile, amestecate într-un buchet impresionant.

     

    GUST: Soiul Glera reușește să ofere o aromă preminant fructată de piersică sau caisă, cu note florale mult amortizate de aciditatea plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11%
    -19%

    Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Bottega Gold este un sortiment brut, proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Clima de aici este extrem de favorabilă soiului, strugurii fiind culeşi manual, pentru a asigura calitatea produsului, iar mustul obţinut prin presare uşoară este păstrat în cisterne din oţel inoxidabil la temperaturi joase, pentru a-i păstra prospeţimea.

     

    Fermentarea durează aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, în prezenţa unei drojdii selecţionate. După fermentare, vinul este lasat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta compuşi ce îmbogăţesc corpolenţa, structura şi aromele.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de tonuri de flori de salcâm şi lăcrămioare.

     

    GUST: Proaspăt şi armonios, care combină cu eleganţă arome delicate de flori şi fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    Preț normal: 98,81 RON

    Special Price 79,99 RON

    (-18,82 RON)
  • Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11%
    -19%

    Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Bottega Stardust este un sortiment elegant şi impresionant atât în interior cât şi la exterior graţie cristalelor ce îmbracă sticla de sus până jos, oferind un spectacol vizual excelent. Stardust este obţinut din struguri Glera culeşi de pe dealurile însorite din Treviso, unde clima este perfectă pentru dezvoltarea optimă a soiului, iar temperatura menţine un echilibru perfect al acidităţii strugurilor.

     

    Unii dintre strugurii care compun acest vin spumant sunt culeşi din vii vechi de 80 de ani, care dau struguri puţini, dar cu un conţinut bogat în arome fructate şi florale.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Note proaspete de pară, piersică, măr şi citrice, învăluite în accente florale discrete.

     

    GUST: Elegant, mineral, fructat, accentuat de un perlaj fin, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi servit ca aperitiv, însă se potriveşte bine şi alături de homar, sushi sau produse de patiserie uşor dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    Preț normal: 410,15 RON

    Special Price 332,03 RON

    (-78,12 RON)
  • Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11% Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11%

    Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. 

     

    Prosecco Poeti a fost creat pentru a aduce un omagiu felului în care poeţii italieni obişnuiesc să închine un pahar de vin spumant în cinstea bucuriei de a trăi. 

     

    La jumătatea lunii septembrie, strugurii Glera sunt culeşi şi presaţi pentru îndepărtarea sâmburilor, iar mustul este filtrat pentru îndepărtarea pieliţelor. Prima fermentare are loc în prezenţa drojdiei selecţionate. A doua fermentare se face după metoda Martinotti, într-o cisternă închisă, la temperatură controlată de 14°C. În timpul fermentării, zahărul este transformat în alcool, iar drojdia eliberează dioxidul de carbon, care face vinul să fie spumant, apoi este stabilizat la rece, filtrat şi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Note bogate de mere, piersici şi citrice, învăluite delicat în tonuri fine de flori de acacia şi note vegetale de glicină (wisteria)

     

    GUST: Arome fructate, scăldate discret în nuanţe florale. Un spumant cu aciditate echilibrată, finish moale şi post gust răscoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv şi ingredient principal în cocktail-uri. Prosecco Poeti  este recomandat şi alături de preparate cu paste, risotto, peşte şi carne albă cu legume, sau pizza.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    40,54 RON
  • Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. Prosecco Poeti a fost creat pentru a aduce un omagiu felului în care poeţii italieni obişnuiesc să închine un pahar de vin spumant în cinstea bucuriei de a trăi. 

     

    La jumătatea lunii septembrie, strugurii Glera sunt culeşi şi presaţi pentru îndepărtarea sâmburilor, iar mustul este filtrat pentru îndepărtarea pieliţelor. Prima fermentare are loc în prezenţa drojdiei selecţionate. A doua fermentare se face după metoda Martinotti, într-o cisternă închisă, la temperatură controlată de 15°C.

     

    În timpul fermentării, zahărul este transformat în alcool, iar drojdia eliberează dioxidul de carbon, care face vinul să fie spumant şi păstrează aromele de bază. După fermentare, vinul este lasat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta compuşi ce îmbogăţesc corpolenţa, structura şi aromele, apoi este stabilizat la rece, filtrat şi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note bogate de mere verzi, pere şi citrice, învăluite delicat în tonuri fine de flori de glicină (wisteria), acacia şi lăcrămioară.

     

    GUST: Arome fructate, scăldate discret în nuanţe florale. Un spumant cu aciditate echilibrată, finish moale şi post gust răscoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv şi ingredient principal în cocktail-uri. Prosecco Valdobbiadene Poeti este recomandat şi alături de preparate cu cicoare roşie, asparagus, paste, risotto, peşte şi carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    45,79 RON
  • Cinzano - Prosecco 0,75L, Alc: 11% Cinzano - Prosecco 0,75L, Alc: 11%

    Cinzano - Prosecco 0,75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Casa Cinzano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată viziunea de a crea şi băuturi alcoolice din strugurii aflaţia în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba. În 1868 a fost înfiinţată compania din Torino, care avea să se ocupe exclusiv de producţia de vermouth. Atunci a fost a fost creat vermouth-ul roşu, cu plante aromatice din Alpii Italieni şi o reţetă cu 35 de ingrediente, rămasă încă secretă.

     

    Sfârşitul secolului a adus Cinzano în era publicităţii, iar în 1925 a fost creată faimoasa etichetă cu roşu şi albastru. Pe parcursul anilor Cinzano a devenit un brand de renume mondial, trend continuat şi după 1999 când  a devenit parte din grupul altei mari companii italiene: Campari.

     

    Prosecco Cinzano face parte din gamele de vin spumant, creat pentru prima dată la începutul anilor 1800. În acea perioadă, succesul companiei a atras atenţia monarhilor de Savoya, care au cerut expertiza familiei Cinzano pentru a fi creat primul vin spumant al Italiei, pentru aceleaşi pieţi în care şampania franceză avea deja mare succes.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu perlaj consistent.

     

    MIROS: Prosecco Cinzano este o devarată încântare pentru simţuri: este fructat, floral, uşor vegetal şi ierbos cu nuanţe de mere verzi şi pere.

      

    GUST: Pe papile este extraordinar de proaspăt şi blând, cu arome persistente şi post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Foarte uşor de servit alături de orice fel de aperitiv, fel principal şi secundar cu fructe de mare, carne albă, legume şi citrice. Recomandat şi alături de preparate uşor condimentate, legume gptite, supe şi brânzeturi proaspete.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    63,84 RON
  • Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11%

    Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Bottega Gold este un sortiment brut, proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Clima de aici este extrem de favorabilă soiului, strugurii fiind culeşi manual, pentru a asigura calitatea produsului, iar mustul obţinut prin presare uşoară este păstrat în cisterne din oţel inoxidabil la temperaturi joase, pentru a-i păstra prospeţimea.

     

    Fermentarea durează aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, în prezenţa unei drojdii selecţionate. După fermentare, vinul este lasat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta compuşi ce îmbogăţesc corpolenţa, structura şi aromele.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de tonuri de flori de salcâm şi lăcrămioare.

     

    GUST: Proaspăt şi armonios, care combină cu eleganţă arome delicate de flori şi fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    191,17 RON
Grilă Listă