Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Note de fructe roșii macerate (cireșe), condimente dulci (scorțișoară și vanilie) și ceva note vegetale. După o aerare tihnită, notele de minerale și fum fac loc aromelor clare de coacăzele negre și mure.

     

    GUST: Bine structurat, cu tanini consistenți din cireșe și tanini ce oferă o astringență de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    224,59 RON
  • Villa Maria - Private bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Private bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Maria - Private bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Pinot Noir, cultivat în regiunea Malborough, are un profil aromatic elegant, bine definit de fructe și tanini șlefuiți de învechirea la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ușor opulent mulțumită simfoniei de arome fructate: căpșuni, zmeură și cireșe, tot ce este nevoie pentru un vin clasic din Marlborough.

     

    GUST: Fructele roșii de vară, zemoase și dulci, întrepătrunse de cafea prăjită și ciocolată neagră. Tanini moi, catifelați, cu note de ierburi uscate în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Somon afumat sau brânză afumată cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    86,29 RON
  • Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Iconic Estate - Kronos Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Monosoiul Kronos a fost denumit astfel după zeul grec asociat cu agricultura și roadele pământului. Pentru acest vin echipa Iconic Estate ajunge în podgoriile din Dealu Mare la primele ore ale dimineții și culege manual fiecare ciorchine de Pinot Noir.

     

    După zdrobire, mustul şi pieliţa strugurilor roşii sunt lăsate să macereze împreună timp de trei zile, la temperatura controlată de 4°C. Această fază este urmată de o învechire în butoaie din stejar franțuzesc timp de 14 luni pentru lăsa vinul să împrumute arome complexe de lemn și condimente.

     

    În final, Kronos este un vin roșu de Pinot Noir produs în ediție limitată, cu arome și buchet sofisticat, ce merită savurat cu orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Strugurii de Pinot Noir oferă aromele de prune și cireșe aflată într-o livadă bogată unde se simt și notele de ierburile uscate. Condimente nedeslușite se fac simțite pentru scurt timp mulțumită maturări în baricuri franțuzești.   

     

    GUST: Aromele fructate se simt și îngust ca o parte inegalată a buchetului. Alături de fructe ajung pe papile  note de vanilie și scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect alături de pește la grătar, miel, curcan sau preparate din carne de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    55,10 RON
  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    61,52 RON
  • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

     

    MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -20%

    Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15 - 18 °C, timp aproape 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure, ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate, într-o călătorie de explorare.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 26,18 RON

    (-6,55 RON)
  • Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Experiența olfactivă începe cu arome curate de fructe de pădure, mai ales fragi și zmeură, cireșe albe, grepfrut și coajă de portocală.

     

    GUST: Gustat la temperatura optimă, monosoiul rose este ușor, fără corpolență, dar cu aciditate medie. Gustul echilibrat este marcat în final de arome florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de salate, curry picant cu creveți, risotto cu hribi și deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. De la începutul secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii frenaceze, odată cu marile schimbări aduse prin eticheta Chateau Mouton Rothschild.

     

    Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinuri Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Aceste vinuri albe și roșii, mult mai accesibile, sunt produse din soiuri franceze populare, cultivate în diverse localități din regiunea Languedoc-Roussillon.

     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Pays D’oc, clasic, elegant, cu buchet din fructe roșii, din care se remarcă parfumul de căpșune și zmeură.

     

    GUST: Produs fără maturare în butoaie din stejar, acest monosoi de Pinot Noir, păstrează prospețimea strugurilor și note de fructe roșii. Taninii sunt blânzi, iar finalul este echilibrat și simplu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    32,73 RON
  • Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin clasic de Pinot Noir, cu arome de cireşe, cuişoare, fructe de pădure şi vanilie.

     

    GUST: Acest sortiment pur din soi cu origini franceze a fost maturat 6 luni în butoaie din stejar. Vinificarea şi maturarea în stilul apropiat de tradiţia sortimentelor din Lumea Veche, oferă un gust moale şi elegant de fructe roşii, cu  post gust lung, de trufe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele rafinate, cu bucate din viţel, curcan, preparate cu sosuri cremoase şi brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    79,19 RON
  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ales să cucerească prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri, urmați de note lemnoase din stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L

    Avincis - Pinot Noir 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    61,52 RON
  • Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L, Alc: 12.8% Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Sissi rose, din soiul Pinot Noir, este un vin proaspăt, creat cu inspirația de a oferi tuturor o parte din energia zilelor de vară petrecute de la răsărit până la apus pe o plajă cu nisip cald, unde sunt lăsate de valuri scoici mici și delicate. Acestea sunt trăirile inspirate de aromele vinului Sissi rose, o licoare creată pentru a răcori și a aduce buna dispoziție a zilelor însorite de vară.

     

     

    ASPECT: Roz pal, trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin select, care relaxează prin amestecul de arome florale, lămâi, pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Aromele din Sissi rose se mențin prospete, intense, cu urme moi de tanini, rămase după îmbutelierea realizată la începutul anului 2019 și timpul petrecut în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos, pentru aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate cu vițel la cuptor cu sos și ciuperci, salată cu pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 12°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă