Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Villa Maria - Private Bin, rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Private Bin, rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Maria - Private Bin, rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Acest rose ales din Crama Villa Maria a fost creat pentru a aduce în pahar aromele frumoase ale verii. Zmeua și căpșunile proaspete se amestecă cu note firave de ierburi verzi și flori sălbatice.

     

    GUST: Pe papile rămâne reflexia aromatică a cireșelor coapte și dulceața din pepene roșu cu puțină astringență din semințe de rodie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru tot anul la mesele ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinurile seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă un parfum select, cu note de flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și taninuri slabe pentru post-gust mediu. Vinul este maturat (parțial) timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și la a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7% Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Merlot aduce parfumul vinului creat să relaxeze simțurile și să le delecteze cu arome din amestec de fructe negre, fructe roșii și nuci.

     

    GUST: Aromele complexe ale buchetului se deschid ușor în pahar, apoi ajunse încet pe papile se dezvăluie a fi vișine, coacăze negre, note de vegetale uscate / pâmântii și lemn de stejar (în care a fost maturat vinul).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gourmet cu rață la cuptor cu sos de merișoare, miel la cuptor, vită la grătar și, la sfărșitul mesei, o completare cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Legend of Dracula - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Legend of Dracula - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Legend of Dracula - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului roșu Legend of Dracula, un Merlot pur, a cărei poveste începe din viile unde strugurii sunt recoltați manual, sortați, desciorchinați apoi presați.

     

    Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată, timp de câteva zile, pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea alcoolică și malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, atrăgător, cu reflexie violet.

     

    MIROS: Arome plăcute de fructe roșii, în principal afine și mure.

     

    GUST: Fin, bine echilibrat, cu note de fructe roșii și o nunață de stejar, cu post gust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot ușor de savurat alături de preparate din carne de vită (burger), pizza și pui cu roșii și ceapă sau cârnați.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Recas - La Putere - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14% Recas - La Putere - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Recas - La Putere - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Parfumul de vișine și lemn de stejar deschid simțurile pentru notele secundare de cafea și migdale crude.

     

    GUST: După câteva minute de aerare aduce și arome de drupe roșii și condimente. Se simte corpolent, cu aciditate medie, tanini moi și post gust mediu spre lung, condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îmbogățește mesele cu carne de vită/vițel, curcan sau rață, pui condimentat, miel ș.a.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Miracol Merlot 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - La Cetate Miracol Merlot 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Miracol Merlot 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Gama La Cetate oferă lumii unele dintre cele mai bune vinuri create pentru renașterea pământului românesc. Acestea sunt și primele monosoiuri albe și roșii produse cu tradiție și mare atenție pentru a cinsti istoria vinurilor românești care încă se mai scrie prin meșteșugul oamenilor pasionați și dedicați de la Crama Oprișor.

     

     

    ASPECT: Roșu-cireașă.

     

    MIROS: Numit un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie, acest Merlot se prezintă galant, cu note de fructe roșii și condimente. Un buchet clasic, dar elegat și prezentabil cu orice ocazie.

     

    GUST: Cucerește prin corpolența sa, ce aduce treptat la suprafață echilibrul între notele de fructe, tanini și alcoolul bine integrat. Post gust mediu spre lung, moale, taninos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îmbogățește mesele cu carne roșie (la grătar), carne de curcan sau rață, pui condimentat, miel ș.a.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Gama La Cetate oferă lumii unele dintre cele mai bune vinuri create pentru renașterea pământului românesc. Acestea sunt și primele monosoiuri albe și roșii produse cu tradiție și mare atenție pentru a cinsti istoria vinurilor românești care încă se mai scrie prin meșteșugul oamenilor pasionați și dedicați de la Crama Oprișor.

     

     

    ASPECT: Roșu-cireașă.

     

    MIROS: Un Merlot elegant, cu note de fructe roșii și condimente. Un buchet clasic, dar prezentabil cu orice ocazie.

     

    GUST: Cucerește prin corpolența sa, ce aduce treptat la suprafață echilibrul între notele de fructe, tanini și alcoolul bine integrat. Post gust mediu spre lung, moale, taninos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îmbogățește mesele cu carne roșie (la grătar), carne de curcan sau rață, pui condimentat, miel ș.a.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Parfum de mure, prune coapte și note de condimente afumate, oferite de maturarea în butoaie de stejar românesc.

     

    GUST: După câteva minute de aerare șe așază pe papile cu textura cremoasă de fructe roșii, vanilie și ciocolată amară. Post gust persistent, marcat de tanini moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru mesele cu carne de vită la cuptor, rață gătită cu mirodenii și gustări cu brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Merlot de Purcari  2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari  2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Merlot de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Fin, de micșunea și saftian.

     

    GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un post gust de durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12% Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane cu capacitatea de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roz - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Serafim rose aduce împreună aromele clasice de fructe roșii și pe cele de fructe exotice, pentru inspira o notă personală acestui vin.

     

    GUST: Gustul aduce aromele de fructe roșii, încă necoapte și note vegetale. Post gust ușor amărui, dar plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mese ușoare cu carne de pasăre și garrnitură de legume la cuptor, somon afumat, ton la grătar sau crud.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 13.7% Vinul Cavalerului - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Vinul Cavalerului - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Merlot aduce parfumul vinului creat să relaxeze simțurile și să le delecteze cu arome din amestec de fructe negre, fructe roșii și nuci.

     

    GUST: Aromele complexe ale buchetului se deschid ușor în pahar, apoi ajunse încet pe papile se dezvăluie a fi vișine, coacăze negre, note de vegetale uscate / pâmântii și lemn de stejar (în care a fost maturat vinul).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gourmet cu rață la cuptor cu sos de merișoare, miel la cuptor, vită la grătar și, la sfărșitul mesei, o completare cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9% Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri franțuzești.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cramei Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente împrumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparatele din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), servite cu mirodenii, cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

  • Serafim - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.7% Serafim - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Serafim - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROŞU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Buchetul acestui vin pur de Merlot urmează eleganța predecesorului său și se concentrează pe fructele roșii, indentificate prin aromele de zmeură și vișine, completate cu note de baric, fum de trabuc și cocos.

     

    GUST: Fructele roșii rămân în centrul atenției prin gustul dulce-amărui urmat de astringența lăsată de tanini copți. Corpul acestui monosoi este plin mulțumită ciclului aromatic al fructelor roșii. Post gust este lung și aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos cu gurmanzii ce preferă bucatele de porc sau miel la grătar, cu garnituri de legume simple sau ușor condimentate cu piper.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Buchetul este complex, dulce, mulțumită notelor de visine, fructe roșii de pădure ce aduc devreme note fine de lemn bine păstruns de vin, vioi și puternic.

     

    GUST: Fructele roșii reprezentate fin de mure și cireșe coapte se amestecă cu note de ciocolată neagră. Gust amar, firesc, din ciocolată neagră este amplificat de astringența moale a taninurilor șlefuiți de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat gusturilor simple care se mulțumesc doar cu ce-i mai bun din gastronomia lumii. Un vin suav pentru aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

  • Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5% Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5%

    Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Buchetul este complex, dulce, mulțumită notelor de visine, fructe roșii de pădure ce aduc devreme note fine de lemn bine păstruns de vin, vioi și puternic.

     

    GUST: Fructele roșii reprezentate fin de mure și cireșe coapte se amestecă cu note de ciocolată neagră. Gust amar, firesc, din ciocolată neagră este amplificat de astringența moale a taninurilor șlefuiți de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat gusturilor simple care se mulțumesc doar cu ce-i mai bun din gastronomia lumii. Un vin suav pentru aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi din stejar, împortate din regiunile franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cramei Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente împrumutate cu subtilitate din baricurile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), servite cu mirodenii, cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    La cetate este un vin roșu din Merlot, pur, maleabil și potrivit pentru toate gusturile. Chiar și cele mai pretențioase evaluări îl pot coborâ cu greu de la înălțimea demnă de vin tânăr, puțin rebel, totuși aristocrat, manierat și din ‘familie bună’, cu origini în Lumea Veche. 

     

     

    ASPECT: Roșu cireș. O culoare fermecătoare pentru un vin select ce stă cu rafinament în sticla decorată cu elemente aurii.

     

    MIROS: Fructe roșii și condimente. Acestea sunt aromele care anunță tânărul vin de Merlot, oferit de Crama Oprișor.

     

    GUST: Revin fructele, ce se dezvăluie a fi cireșe, mure și grepfrut roșu. Condimentele sunt cele care urmează, cu note de șofran și cuișoare. Finalul este marcat de tanini subtili, tonuri serioase de pielărie și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex din Merlot potrivit la mesele cu carne de porc la grătar, sau la cuptor, mâncăruri cu sosuri de usturoi, sosuri din ardei chilli, alte preparate cu condimente exotice și brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare la sticlă de până la 5 ani).

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă