American - Bourbon Whiskey

American – Bourbon Whiskey este o bautura spirtoasa robusta, produsa in America, care a luat numele regiunii Bourbon din statul Kentucky. Din punct de vedere legal, Bourbonul poate fi produs in S.U.A. in oricare stat. Legislatia impune ca un Straight Bourbon sa fie produs dintr-o materie prima ce include minim 51% porumb, pana la maxim 79% (daca se foloseste peste 80% materie de baza porumb, produsul este etichetat: Grain Whiskey). De asemenea, este impus ca transferul sa fie facut in butoaie de stejar noi, carbonizate pe interior pentru o mai buna interactiune a bauturii cu lemnul.


Nu in ultimul rand, perioada minima de invechire este de doi ani. Daca whiskey-ul a fost invechit minim doi ani, atunci pe eticheta lui apare si atributul „straight”. Totodata, acesta trebuie sa aiba o declaratie a varstei daca maturarea nu a depasit patru ani. Denumirea de „sour mash” ce se afla pe eticheta fiecarui whiskey indica faptul ca in producerea acestuia a fost folosit si orz maltificat, „responsabil” pentru gustul extraordinar al acestei bauturi alcoolice.


Magazinul de bauturi si vinuri online Beicevrei.ro, garanteaza originea si calitatea whiskey-urilor disponibile la cele mai competitive preturi. Suntem importatorul oficial al WOODFORD RESERVE Kentucky Straight Bourbon Whiskey in Romania.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Filtru
 • Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2% Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2%

  Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2%

  Este un brand al unei mici distilerii din statul Kentucky. Legea SUA impune producătorilor de bourbon să declare pe etichetă dacă vârsta băuturii este mai mică de 4 ani. Pe etichetă Woodford Reserve nu este trecut nimic, de aici tragem concluzia că acesta are peste 4 ani.
  161,25 RON
 • Evan Williams - American Bourbon whiskey Single Barrel - 0.7L, Alc: 43.3%

  Nu degeaba este Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon cel mai premiat sortiment din gamă, asta datorita nuanţelor condimentate, alături de arome de nuci şi piper, fructe şi cereale care compun un ansamblu aromatic extraordinar de savuros, prezentând o liniaritate deosebită de la miros până la finish.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Note bogate de cereale, miere, caramel şi sirop de arţar, peste care se aştern nuanţe fine de piper.
  GUST: Dulceag şi expresiv, dominat de arome de migdală prăjită, fructe uscate, vanilie, caramel, scorţişoară şi sirop de arţar.
  FINISH: Delicios, cu nuanţe de vanilie, nuci şi un strop de piper.
  177,21 RON
 • -10%

  Evan Williams - American Bourbon whiskey Black - 0.7L, Alc: 43%

  Evan Williams Black impresionează cu buchetul său bogat în arome lemnoase şi cu finish-ul absolut genial, responsabil pentru ocuparea locului doi în topul celor mai bine vândute sortimente de bourbon din Statele Unite. Amestecul de 75% porumb, 13% secară şi 12% orz face mare cinste produsului finit, care se dovedeşte a fi unul cu adevărat remarcabil.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Expresiv şi intens, dominat de măr caramelizat, vanilie, miere, fructe uscate, puţină mentă şi un strop de piper negru.
  GUST: Arome intense de stafide dulci, zahăr ars şi coajă de portocală îmbrăcată în ciocolată, vanilie.
  FINISH: Aromat, cu nuanţe bogat condimentate.

  Preț normal: 67,97 RON

  Special Price 61,18 RON

  (-6,79 RON)
 • -10%

  Evan Williams - American Bourbon whiskey 1783 - 0.7L, Alc: 43%

  Buchetul dulceag şi stilul lejer fac din acest whisky un sortiment uşor de băut, având caracteristicile clasice ale unui bourbon de cea mai bună calitate. Complexitatea sortimentului vine în urma unei extramaturări atent monitorizate aşezându-se frumos pe buzele tuturor celor care degustă acest bourbon.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Buchet dominat de abundenţa notelor de caramel, miere, lemn de stejar, fructe negre şi vanilie.
  GUST: Arome bogate de vanilie şi caramel, completate cu accente de zahăr brun şi nuanţe lemnoase.
  FINISH: Dulceag, plăcut vanilat.

  Preț normal: 109,24 RON

  Special Price 98,32 RON

  (-10,92 RON)
 • Elijah Craig - Small Batch American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 47%

  Numele, Elijah Craig, este dat in onoarea unui preot din statul american Virginia, care avea un depozit cu butoaie de stejar pentru invechirea bourbonului. Acest depozit a fost cuprins de un incendiu, in urma caruia toate butoaiele au fost carbonizate, dar, cu toate astea, preotul a continuat sa le foloseasca, producand astfel un whisky cu arome si influente deosebite. Elijah Craig Small Batch este un bourbon exceptional prin definitie, echilibrat, armonios si rotund, doar nu degeaba sunt selectionate manual butoaiele care compun “unul dintre cele mai bune sortimente de bourbon din lume”, dupa cum bine spun producatorii.

  CULOARE: Ambra.
  MIROS: Note fine de mar copt, miere, caramele cu unt, vanilie si un strop de tutun.
  GUST: Arome intense de fructe scaldate in caramel si presarate apoi fin cu vanilie si condimente.
  FINISH: Aromat si placut.
  169,93 RON
 • Maker`s Mark - American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 45% Maker`s Mark - American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 45%

  Maker`s Mark - American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 45%

  Compania Maker’s Mark a început cu o familie din S.U.A. care a dorit în 1953 să producă un whisky propriu pe care să îl savureze mereu împreună cu cei dragi. Bill Samuels Senior a început să producă whisky pe baza unei reţete de familie, veche de 170 de ani.

   

  Bill a început să experimenteze cu diferite ingrediente şi procese pentru a obţine un whisky cu profil aromatic ce necesita un timp cât mai scurt de maturare. A înlocuit secara, folosită tradiţional pentru bourbon, cu grâul roşu de iarnă. Această schimbare a înlocuit taria din secară cu aroma dulce a grâului şi astfel a stabilit un etalon pentru toţi cei care i-au urmat şi au produs whisky în distileria din statul Kentucky.

   

  Pe parcursul anilor, urmaşii lui Bill au dus mai departe pasiunea pentru bourbon şi au contribuit la schimbarea şi evoluţia industriei americane de whisky. Au creat o imagine inconfundabilă pentru brand, au dezvoltat afacerea cu încă trei sortimente şi au printre primii care au invitat turisti în distilerie unde, îşi dezvăluie şi astăzi o parte importantă din meşteşug whisky-ului american.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Maker’s Mark aduce un parfum cu note superbe de miere condimentată, coji din fructe, arome de strugure Malvasia, alune de pădure şi fructe, cu puţin lemn rumenit.

   

  GUST: Bogat şi plin, cu note de secară şi mirodenii, malţ de orz, puţin ulei de nucă, cu unt şi vanilie.

   

  FINISH: Finalul este dulce, marcat de aroma de caramel şi condimente uscate din butoiul de stejar uscat.

   

  184,45 RON
 • Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43% Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  La sfârșitul secolului al XVIII -lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, produce primul whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whisky în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoare lui Jim B. Beam, omul responsabil de reluare producției după perioada grea traversată de industria producătorilor de băuturi alcoolice.

   

  Jim Beam - Double Oak este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și dublă maturate. Whiskey-ul Jim Beam este tras în butoaie din stejar american supuse la o ardere uşoară. A doua maturare în alte butoaie din stejar american, ars, dezvoltă profilul aromatic şi îl aduce mai aproape de sortimentul cu etichetă neagră (Black Label), ieşit recent din producţie.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar

   

  MIROS: Double Oak este generos în arome de vanilie, lemn de stejar bătrân, ciocolată cu lapte şi un ton sprinţar de cardamom indian.

   

  GUST: Arome subtile de piper şi stejar, urmate de vanilie, îngheţată de vanilie şi note finale de malţ fructat.

   

  FINISH: Degustarea se încheie cu arome tihnite şi sobre de lemn ars.  

   

  109,47 RON
 • Wild Turkey - American Bourbon Rare Breed whiskey - 0.7L, Alc: 58.4% Wild Turkey - American Bourbon Rare Breed whiskey - 0.7L, Alc: 58.4%

  Wild Turkey - American Bourbon Rare Breed whiskey - 0.7L, Alc: 58.4%

  Wild Turkey este un brand american de boubon whiskey, ce îți are începuturile în 1869, pe Wild Turkey Hill în orașul Lawrenceburg din statul Kentucky.

   

  Denumirea Wild Turkey a apărut 71 de ani mai târziu, când un director al distileriei a plecat la vânătoare de curcani sălbatici cu prietenii săi cărora le-a oferit whiskey. Acest nume provizoriu dat de clienții fideli și de apropiați a fost adoptat de proprietari și din acea perioadă whiskey-ul cu numele Wild Turkey a început să fie din ce în ce mai popular în toate statele americane. 

   

  Dezvoltarea gamei de whiskey și a altor distilate a adus Wild Turkey printre cei mai cunoscuți producători din țara de origine și din țările europene. Productorul american respectă și promovează producția whiskey-ului doar din cereale naturale, fără modicări (porumb, secară și orz), și maturat cel puțin 2 ani în butoaie noi din stejar, arse.

   

  Rare Breed este un whiskey ce captează perfect spiritul îndrăzneț al brand-ului Wild Turkey prin tăria alcoolică ridicată (fără adaos de apă) și puritatea distilatului, prezentă încă din timpul maturării în butoi.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Gras, untos, la început, înainte de valul puternic de condimente (cuișoare) și lemn de stejar.

   

  GUST: Aroma de caramel și ciocolată atacă papilele cu o intensitate impresionantă. O notă de fum evoluează puțin înainte de a face loc notelor vegetale.

   

  FINISH: Mentol, iarbă proaspăt tăiată, notă dulce din zahăr brun și piper alb.

   

  236,81 RON
 • Wild Turkey - Real Kentucky Bourbon whiskey + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40.5% Wild Turkey - Real Kentucky Bourbon whiskey + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40.5%

  Wild Turkey - Real Kentucky Bourbon whiskey + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40.5%

  Wild Turkey este un brand american de boubon whiskey, ce îți are începuturile în 1869, pe Wild Turkey Hill în orașul Lawrenceburg din statul Kentucky.

  Denumirea Wild Turkey a apărut 71 de ani mai târziu, când un director al distileriei a plecat la vânătoare de curcani sălbatici cu prietenii săi cărora le-a oferit whiskey. Acest nume provizoriu dat de clienții fideli și de apropiați a fost adoptat de proprietari și din acea perioadă whiskey-ul cu numele Wild Turkey a început să fie din ce în ce mai popular în toate statele americane. 

   

  Dezvoltarea gamei de whiskey și a altor distilate a adus Wild Turkey printre cei mai cunoscuți producători din țara de origine și din țările europene. Productorul american respectă și promovează producția whiskey-ului doar din cereale naturale, fără modicări (porumb, secară și orz), și maturat cel puțin 2 ani în butoaie noi din stejar.

   

  Wild Turkey 81 este cel mai “ușor” whiskey al distileriei americane. Este îmbuteliat la 40.5% alcool (81 proof), și a fost creat de Maestrul Eddie Russell, fiul lui Jimmy Russel, veteranul distileriei. 81 proof se obține dintr-un amestec de cereale, unde secara ocupă ce-a mai pare parte, apoi distilatul este maturat în butoaie arse pentru a oferi aceleași arome intense prezente în fratele mai mare, cu 50.5% vol. (101 proof).

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Stejar condimentat, caramele și pâine de secară cu un trio neașteptat de condimente (chimen, anason, coriandru) și boabe de cafea.

   

  GUST: Bogat, cu textură groasă, din nou caramel, miere de manuka, note de rubarbă, cremă dulce și boabe de cafea acoperite ulei, pentru espresso.

   

  FINISH: Multe feluri de bomboane cu caramel, note de miere din Pădurea Neagră și chifle dulci cu scorțișoară. Aromă de lemn ars și condimente uscate.

   

  Pachetul include sticla de whisky Wild Turkey 81, de 0.7 L + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Wild Turkey.

   

  108,39 RON
 • Hogs - American Bourbon whiskey Four Grain - 0,35L, Alc: 46% Hogs - American Bourbon whiskey Four Grain - 0,35L, Alc: 46%
  -10%

  Hogs - American Bourbon whiskey Four Grain - 0,35L, Alc: 46%

  Hudson Four Grain este un bourbon artizanal realizat din patru tipuri de cereale, porumb, grau, secara si orz, maturate in butoaie de stejar de dimensiuni mici. Este produs in serie limitata, fiecare sticla fiind umpluta, sigilata cu ceara si numerotata manual. La nas prezinta note de ciocolata si vanilie. Gustul surprinde prin arome de cereale, vanilie, crema de zahar ars, condimente si note lemnoase. Finalul este lung si usor condimentat.

  Preț normal: 181,18 RON

  Special Price 163,06 RON

  (-18,12 RON)
 • Hogs - American Bourbon whiskey Baby bottle - 0,35L, Alc: 46% Hogs - American Bourbon whiskey Baby bottle - 0,35L, Alc: 46%
  -10%

  Hogs - American Bourbon whiskey Baby bottle - 0,35L, Alc: 46%

  Hudson Baby Burbon este primul bourbon produs in New York dupa perioada prohibitiei. Este creat din porumb recoltat din apropierea distileriei Tuthilltown din New York, fiind maturat in butoaie de dimensiuni mici din lemn nou de stejar american. Sticlele sunt umplute manual si sigilate cu ceara iar apoi sunt numerotate individual. La nas prezinta note bogate de vanilie, lemn de stejar si putin piper. Gustul surprinde prin note de caramel, vanile si martipan, iar finalul mediu aduce note lemnoase.

  Preț normal: 181,18 RON

  Special Price 163,06 RON

  (-18,12 RON)
 • Wild Turkey - 101 American Bourbon whiskey- 0.7L, Alc: 50.5% Wild Turkey - 101 American Bourbon whiskey- 0.7L, Alc: 50.5%

  Wild Turkey - 101 American Bourbon whiskey- 0.7L, Alc: 50.5%

  Wild Turkey este un brand american de boubon whiskey, ce îți are începuturile în 1869, pe Wild Turkey Hill în orașul Lawrenceburg din statul Kentucky.

   

  Denumirea Wild Turkey a apărut 71 de ani mai târziu, când un director al distileriei a plecat la vânătoare de curcani sălbatici cu prietenii săi cărora le-a oferit whiskey. Acest nume provizoriu dat de clienții fideli și de apropiați a fost adoptat de proprietari și din acea perioadă whiskey-ul cu numele Wild Turkey a început să fie din ce în ce mai popular în toate statele americane. 

   

  Dezvoltarea gamei de whiskey și a altor distilate a adus Wild Turkey printre cei mai cunoscuți producători din țara de origine și din țările europene. Productorul american respectă și promovează producția whiskey-ului doar din cereale naturale, fără modicări (porumb, secară și orz), și maturat cel puțin 2 ani în butoaie noi din stejar.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Note îmbietoare de caramel, lemn de stejar şi vanilie, cu accente citrice.

   

  GUST: Arome bogate de miere, caramele moi şi vanilie, condimentate cu un strop de piper.

   

  FINISH: Delicat, dulceag.

   

  122,45 RON
 • Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43% Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%
  -12%

  Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  La sfârșitul secolului al XVIII -lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, produce primul whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whisky în micul orășel din sudul țării. După perioada Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasică a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoare lui Jim B. Beam, omul responsabil de reluare producției după perioada grea traversată de industria producătorilor de băuturi alcoolice.

   

  Kentucky Straight Bourbon Whiskey cu etichetă albă, este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur – toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și 4 ani de maturare în butoaie noi din stejar, arse la foc controlat.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Un amestec plăcut de arome dulci din creamă de aou, măr zaharisit și stejar proaspăt.

   

  GUST: Stejarul este aroma care dirijează toate celelalte arome: vanilie, caramel, un amestec inspirat și foarte potrivit să trezească papilele.

   

  FINISH: Din nou aromă de stejar uscat, apoi ars, urmată de o tușă de vanilie și un praf de piper, care lasă ideea unui finish mediu.  

   

  Preț normal: 101,14 RON

  Special Price 89,00 RON

  (-12,14 RON)
 • Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 40% Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 40%

  Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 40%

  La sfârșitul secolului al XVIII -lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, produce primul whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whisky în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasică a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoare lui Jim B. Beam, omul responsabil de reluare producției după perioada grea traversată de industria producătorilor de băuturi alcoolice.

   

  Kentucky Straight Bourbon Whiskey cu etichetă albă, este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și 4 ani de maturare în butoaie noi din stejar, arse la foc controlat.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Dulce, cu note gentile de vanilie, fân proaspăt cosit, un ton de porumb proaspăt și puțină dulceață din cereale crescute pe câmpiile din Kentucky.

   

  GUST: Corp consistent cu note de stejar afumat, vanilie și cremă de ou, o maia dulce, amestecată cu ceva condimente (piper negru).

   

  FINISH: Din nou stejar afumat. Acum mai intens, aproape de aroma lemnului ars, acoperit de ceva dulce, din cereale sau poate din zahăr ars.  

   

  74,96 RON
 • Wild Turkey - American Bourbon whiskey 81 - 0.7L, Alc: 40.5% Wild Turkey - American Bourbon whiskey 81 - 0.7L, Alc: 40.5%

  Wild Turkey - American Bourbon whiskey 81 - 0.7L, Alc: 40.5%

  Wild Turkey este un brand american de boubon whiskey, ce îți are începuturile în 1869, pe Wild Turkey Hill în orașul Lawrenceburg din statul Kentucky.

  Denumirea Wild Turkey a apărut 71 de ani mai târziu, când un director al distileriei a plecat la vânătoare de curcani sălbatici cu prietenii săi cărora le-a oferit whiskey. Acest nume provizoriu dat de clienții fideli și de apropiați a fost adoptat de proprietari și din acea perioadă whiskey-ul cu numele Wild Turkey a început să fie din ce în ce mai popular în toate statele americane. 

   

  Dezvoltarea gamei de whiskey și a altor distilate a adus Wild Turkey printre cei mai cunoscuți producători din țara de origine și din țările europene. Productorul american respectă și promovează producția whiskey-ului doar din cereale naturale, fără modicări (porumb, secară și orz), și maturat cel puțin 2 ani în butoaie noi din stejar.

   

  Wild Turkey 81 este cel mai “ușor” whiskey al distileriei americane. Este îmbuteliat la 40.5% alcool (81 proof), și a fost creat de Maestrul Eddie Russell, fiul lui Jimmy Russel, veteranul distileriei. 81 proof se obține dintr-un amestec de cereale, unde secara ocupă ce-a mai pare parte, apoi distilatul este maturat în butoaie arse pentru a oferi aceleași arome intense prezente în fratele mai mare, cu 50.5% vol. (101 proof).

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Stejar condimentat, caramele și pâine de secară cu un trio neașteptat de condimente (chimen, anason, coriandru) și boabe de cafea.

   

  GUST: Bogat, cu textură groasă, din nou caramel, miere de manuka, note de rubarbă, cremă dulce și boabe de cafea acoperite ulei, pentru espresso.

   

  FINISH: Multe feluri de bomboane cu caramel, note de miere din Pădurea Neagră și chifle dulci cu scorțișoară. Aromă de lemn ars și condimente uscate.

   

  106,51 RON
 • Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40% Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%

  Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%

  Four Roses Bourbon este produs prin metode traditionale, din cele mai bune cereale si cea mai pura apa. Dupa distilare, este maturat in butoaie noi, din stejar ars, pentru a se obtine gustul sau unic.

  De mai bine de 100 de ani aceste traditii sunt respectate si rezultatul este un bourbon de o finete si de o tarie rara. Distileria Four Roses este una dintre cele mai importante din zona, producand bourbon de cea mai buna calitate inca din 1888.

  Foloseste cereale de cea mai inalta calitate pentru bogatie si dulceata, combinate cu apa cea mai buna din Kentucky. O aroma dulce, de vanilie, cu nuante de carbune de gratar si aerul specific din Kentucky. Este invechit multi ani in butoaie lucrate manual. Tranafirii rosii reprezinta semnul distinctiv cunoscut in toata lumea.
  78,65 RON
 • Bulleit - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 45% Bulleit - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 45%

  Bulleit - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 45%

  Bulleit este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de bourbon, produs în statul american Kentucky, de compania japoneză Kirin. Primul lot de whiskey Bulleit a fost produs de Augustus Bulleit în jurul anului 1830 și a continuat până în 1860.

   

  Urmașii lui Augustus au reluat producția de whisky în anii 1980. În anii 1990 noul whiskey Bulleit a devenit popular pe piețele din Europa și Australia. Din 2017 whiskey-ul este produs în Shelby, Kentucky, într-o distilerie nouă cu tehnologie de ultimă generație.

   

  Rețeta actuală este bazată pe un amestec de fermentare cu 68% porumb, 28% secară și 4% malț de orz cu volum de alcool de 45%.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Bogat și condimentat, cu note calde de scorțișoară, nucșoară, cuișoare, cremă de zahăr ars Demerara. Note de caise uscate, struguri și migdale oferă o impresie de maturare scurtă.

   

  GUST: Condimentele din secară trezesc brusc papilele. Profilul devine mai indulgent odată cu notele de fructe uscate și condimente dulci. Rămâne notele de stejar, mai amar, ars, dar destul de fructat pentru a lăsa o impresie bună.

   

  FINISH: Amestec echilibrat de condimente și secară caldă.

   

  138,65 RON
 • -14%

  Hogs - American Bourbon whiskey 3yo - 0,7L, Alc: 40%

  Hogs 3, este un bourbon învechit timp de trei ani în butoaie noi de stejar american carbonizate la interior. Tot eticheta ne informează că gustul deosebit se datorează și whiskey-ului de secară prezent în amestecul din sticlă.
  Culoarea este frumosă, puțin mai deschisă ca cea a unui bourbon cu mai mult renume.
  Aromele din pahar sunt domniate de vanilia preponderntă, dar și de un tăios parfum de alcool, deși ABV-ul acestui distilat este de doar 40% alcool. Gustul este puternic inițial, dar se calmează apoi pentru a decoperi arome de vanilie, scorțișoară, miere, stejar și mirodenii înțepătoare. Finișul este destul de lung și persistă pe papile pentru o bucată serioase de timp. Pentru un bourbon de buget, cu un preț foarte accesibil, Hogs 3 se dovedește a fi surpriză plăcută.

  NOTE DE DEGUSTARE:
  Culoare: auriu închis
  Parfum: vanilie, scorțișoară, stejar tânăr
  Gust: vanilie, scorțișoară, mirodenii înțepătoare, miere, stejar
  Coroplență: medie cu finiș lung, înțepător cu gust de vanilie.

  Preț normal: 57,60 RON

  Special Price 49,53 RON

  (-8,07 RON)
 • Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40% Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%
  -5%

  Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%

  La sfârșitul secolului al XVIII -lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, produce primul whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whisky în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasică a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoare lui Jim B. Beam, omul responsabil de reluare producției după perioada grea traversată de industria producătorilor de băuturi alcoolice.

   

  Kentucky Straight Bourbon Whiskey cu etichetă albă, este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și 4 ani de maturare în butoaie noi din stejar, arse la foc controlat.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Dulce, cu note gentile de vanilie, fân proaspăt cosit, un ton de porumb proaspăt și puțină dulceață din cereale crescute pe câmpiile din Kentucky.

   

  GUST: Corp consistent cu note de stejar afumat, vanilie și cremă de ou, o maia dulce, amestecată cu ceva condimente (piper negru).

   

  FINISH: Din nou stejar afumat. Acum mai intens, aproape de aroma lemnului ars, acoperit de ceva dulce, din cereale sau poate din zahăr ars.  

   

  Preț normal: 63,06 RON

  Special Price 59,90 RON

  (-3,16 RON)
 • Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L

  Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L

  Compania Maker’s Mark a început cu o familie din S.U.A. care a dorit în 1953 să producă un whisky propriu pe care să îl savureze mereu împreună cu cei dragi. Bill Samuels Senior a început să producă whisky pe baza unei reţete de familie, veche de 170 de ani.

   

  Bill a început să experimenteze cu diferite ingrediente şi procese pentru a obţine un whisky cu profil aromatic ce necesita un timp cât mai scurt de maturare. A înlocuit secara, folosită tradiţional pentru bourbon, cu grâul roşu de iarnă. Această schimbare a înlocuit taria din secară cu aroma dulce a grâului şi astfel a stabilit un etalon pentru toţi cei care i-au urmat şi au produs whisky în distileria din statul Kentucky.

   

  Pe parcursul anilor, urmaşii lui Bill au dus mai departe pasiunea pentru bourbon şi au contribuit la schimbarea şi evoluţia industriei americane de whisky. Au creat o imagine inconfundabilă pentru brand, au dezvoltat afacerea cu încă trei sortimente şi au printre primii care au invitat turisti în distilerie unde, îşi dezvăluie şi astăzi o parte importantă din meşteşug whisky-ului american.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Maker’s Mark aduce un parfum cu note superbe de miere condimentată, coji din fructe, arome de strugure Malvasia, alune de pădure şi fructe, cu puţin lemn rumenit.

   

  GUST: Bogat şi plin, cu note de secară şi mirodenii, malţ de orz, puţin ulei de nucă, cu unt şi vanilie.

   

  FINISH: Finalul este dulce, marcat de aroma de caramel şi condimente uscate din butoiul de stejar uscat.

   

  141,60 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă