Alte tari

Grilă Listă
Filtru
  • Opus One - Nappa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Nappa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Opus One - Nappa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE ROTHSCHILD & ROBERT MONDAVI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: NAPA VALLEY / S.U.A.
    SOIUL / SOIURILE: 86% CABERNET SAUVIGNON / 8% PETIT VERDOT / 4% MERLOT / 1% CABERNET FRANC / 1% MALBEC
    VOL. ALC.: 14.5%

    VIN ROSU SEC, imbatranit timp de 17 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc si lansat in piata in martie 2012. A primit 92 de puncte din partea Wine Spectator Magazine.
    In 1979, doi moguli din industria vinului, Baron Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul din 'artizanii' viticulturii din statul California), se asociaza si creaza impreuna un nou vin. In 1981 prima cutie din acest vin este vanduta cu 24.000 $, cel mai mare pret de vanzare pentru un vin Californian de pana atunci; numele si eticheta nu au fost gata decat in 1982 si primii ani de productie, 1979 si 1980 au fost scosi in piata abia in 1984.

    ASPECT: Stralucitor, de un rosu purpuriu profund cu nuante de grena.

    MIROS: Complex si invigorant de petale de trandafir, frunze de dafin, cedru, tutun, coacaze si cirese negre, cu arome delicate de martipan si lemn de santal.

    GUST: De o textura “carnoasa” si moale, tanini rotunzi, de mare corpolenta si cu o aciditate ridicata ce-i confera o senzatie de suculenta, placuta si catifelata. Gustul remanent perceput pe paletin, este lung si de o senzatie pregnanta de ciocolata neagra si cuisoare.

    ASOCIERE CULINARA: Cu carne de vita, vitel sau manzat (T-bone Steak, coaste, muschiulet, antricot sau vrabioara ), pregatita crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan si rosii uscate), gatita la cuptor cu cartofi si mirodenii, sau preparate din carne rosie macinata (burgeri “gourmet” serviti cu castraveti murati dulci, mustar Dijon, bacon prajit si blue cheese). Se asociaza la finele mesei cu fructe uscate, alune, branzeturi fine semitari afumate sau semimoi si moi, maturate sau cu mucegai nobil.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu peste 45 min. inainte de servire)

    3.683,53 RON
  • Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet a avut succes și este un produs care aduce faimă şi prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Parfum de pere caramelizate, păducel, miere, note de piersici, pâine prăjită şi cuişoare.

     

    GUST: Acest cupaj alb clasic al regiunii Bordeaux, are o abordare elegantă, un atac rafinat, cu note de condimente slabe, cum ar fi cuişoare şi cardamom, arome de mijloc bogate şi fine ce duc către arome finale de gemuri din fructe (prune galbene Mirabelle, piersici) şi note minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit în compania brânzeturilor maturate cu mucegai nobil (Roquefort, Bleu des Causses), foie gras și deserturi cu fructe (tarte, torturi, salate).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.

     

    Preț normal: 123,89 RON

    Special Price 105,31 RON

    (-18,58 RON)
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13% Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -33%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUDAEAN HILLS / ISRAEL

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domaine du Castel este brand-ul creat de Eli Ben Zaken. În 1988 Eli şi familia sa au plantat primele rânduri de viţă de vie, lucrate şi vinificate aproape de casă în butoaie din stejar aduse din Franţa. Primele 600 de sticle de vin au fost obţinute în 1995, iar după ce a primit recenzii bune din Londra, acesta şi-a extins plantaţia şi a construit o vinărie pe care a numit-o Castel, după fortăreaţa cruciaţilor, aflată în apropiere.

     

    Eli şi familia sa a continuat extinderea plantaţiei şi obţinerea celor mai bune vinuri din pământul Israelului. În prezent afacerea de familie se desfăşoară într-o nouă vinărie, iar culturile de viţă de vie se află la poalele Munţilor Iudeei, aproape de zona istorică a Ierusalimului şi celorlalte oraşe biblice.

     

    Terroir-ul din Dealurile (Munţii) Iudeei se află la altitudine de 800 de metri, aproape de Mediterană, climatul este cald, cu precipitaţii abundente şi ierni calde ce oferă condiţii propice pentru culturi sănătoase. Pe 40 de hectare sunt plantate soiurile franceze Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec şi Chardonnay, pentru  monosoiuri şi cupaje albe, roşii şi rose.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui cu reflexii aurii.

     

    MIROS: C’ Blanc du Castel este un vin cu buchet elegant,  bogat, îmbietor de fructe exotice răscoapte (ananas, mango, pere şi mere golden), completate de arome elegante de mineralitate şi drojdii fine.

     

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placută, onctuos si cremos, cu o caracteristică recurentă de fructe exotice răscoapte citrice şi alune prăjite. In final, vinul are o mineralitate discretă şi lemnozitate elegantă, oferită de maturarea timp de un an în butoaie din stejar după stilul Burgundia.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonany cu puternice influenţe franceze, excelent alături de preparate carne de pui la grătar, homar, fructe de mare şi chiar de curcan, salate antreu, uşoare, pe bază de verdeţuri şi legume. Recomandat şi alături de brânzeturi semitari şi tari, servite cu struguri albi şi nucă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 305,84 RON

    Special Price 203,89 RON

    (-101,95 RON)
  • Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5% Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%
    -33%

    Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2006

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACHAIA / GRECIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Antonopoulos este numele vinăriei infiinţate de Konstantinos Antonopoulos, în Grecia, în peninsula Peloponez, mai exact în regiunea muntoasă Achaia. Pasiunea lui Konstantinos pentru vinul grecesc şi extinderea culturilor pe parcursul anilor a transformat Achaia într-o zonă viticolă recunoscută la nivel naţional şi internaţional. 

     

    În 1994, domeniul a fost cumpărat de Yiannis şi Nikos Chalkias, care au construit o vinărie nouă în Vassilikos, Prefectura Achaia. Pe 350 de hectare (aflate în proprietatea privată dar şi în cooperativă), la altitudini de 150-900 de metri sunt plantate numeroase soiuri de struguri greceşti, cele mai multe albe (Rhoditis, Malagousia, Negru de Kalavryta, Agiorgitiko, Mantinia, Malagouzia).

     

    Pe pământul roditor al Greciei sunt cultivate şi varităţi de origine franceză, albe şi roşii (Sauvignon Blanc, Merlot şi Cabernet Sauvignon), excelente vinuri monosoi şi cupaj cu soiuri greceşti de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Seducator, de un rosu-rubiniu cu note de grena.

    MIROS: Placut şi intens, de lemnozitate suavă, bine integrată, susţinute de nuanţe de ceai negru şi fructe roşii şi negre.

     

    GUST: Pregnant de fructe roşii, cireşe şi vişine, cu o caracteristică delicată şi vegetală. Un vin de o corpolenţă medie, cu tanini moi, catifelat şi mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merlot-ul Antonopoulos este potrivit alături de carne grasă de pastramă de raţă / raţă la rotisor, cu carne roşie de porc, sau oaie pregătită în tocaniţe sau la cuptor. Merge foarte bine si lângă măruntaie, preparate la tigaie în ulei, unt şi ceapă calită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea cel puţin 30 minute).

     

    Preț normal: 85,68 RON

    Special Price 57,12 RON

    (-28,56 RON)
  • Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15% Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%
    -33%

    Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%

    PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
    SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
    VOL. ALC.: 15%

    VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.

    ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.

    MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.

    GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.

    ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)

    Preț normal: 221,29 RON

    Special Price 147,52 RON

    (-73,77 RON)
  • Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11% Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

    Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

    Mateus este un demisec spumant portughez creat în 1942. A început producţia la sfârşitul primului război mondial.Gustul său aparte, precum şi sticlele destul de speciale în care este îmbuteliat l-au transformat într-o băutură populară foarte repede. Apare menţionat în cântece, filme şi cărţi, iar atunci când Saddam Hussein a fost găsit de trupele americane în oraşul său natal Tikrit avea cu el şi o sticlă de Mateus roze, unul dintre vinurile sale preferate.
    Mateus Rosé este un vin uşor, proaspăt,vivace, uşor spumos. Calitatea sa, versatilitatea şi consistenţa fac din acest vin unul ideal pentru a marca momentele importante din viaţa unui om.
    Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele. Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă, şi are loc în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16º C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa stilului Mateus, culoarea şi prospeţimea.
    32,73 RON
  • Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -33%

    Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY


    Preț normal: 99,87 RON

    Special Price 66,58 RON

    (-33,29 RON)
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5% Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -33%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINE DU CASTEL
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: JUDEAN HILS / ISRAEL
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC (Khoser for Passover)

    ASPECT: Culoare galben pai cu accente auriu.

    MIROS: Imbietor de fructe exotice rascoapte (ananas, mango, pere si mere golden), completate de arome elegante de mineralitate si drojdii fine.

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos si cremos, cu o caracteristica de fructe exotice rascoapte, de o lemnozitate eleganta si o mineralitate discreta. Gustul final este persistent si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate / salate antreu, usoare pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, completate cu carne de pui la gratar, homar, fructe de mare si chiar de curcan. La finalul mesei, este excelent langa branzeturi semitari si tari, servite cu struguri albi si nuca.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare)

    Preț normal: 279,89 RON

    Special Price 186,59 RON

    (-93,30 RON)
  • Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5% Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -33%

    Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

    Preț normal: 99,87 RON

    Special Price 66,58 RON

    (-33,29 RON)
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 13% Domaine du Castel - C Blanc du Castel Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 13%
    -33%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINE DU CASTEL
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: JUDEAN HILS / ISRAEL
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC (Khoser for Passover)

    ASPECT: Culoare galben pai cu accente auriu.

    MIROS: Imbietor de fructe exotice rascoapte (ananas, mango, pere si mere golden), completate de arome elegante de mineralitate si drojdii fine.

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos si cremos, cu o caracteristica de fructe exotice rascoapte, de o lemnozitate eleganta si o mineralitate discreta. Gustul final este persistent si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate / salate antreu, usoare pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, completate cu carne de pui la gratar, homar, fructe de mare si chiar de curcan. La finalul mesei, este excelent langa branzeturi semitari si tari, servite cu struguri albi si nuca.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare)

    Preț normal: 627,39 RON

    Special Price 418,26 RON

    (-209,13 RON)
  • Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  MENDOZA  / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Achaval Ferre este un producător de vinuri din Argentina, regiunea Mendoza. Brand-ul a fost creat de oenologul argentinian Santiago Achával, în 1998. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse pe patru podgorii din regiunea Mendoza (Mirador, Bella Vista, Altamira şi Diamante).

     

    Producţia vinurilor în Mendoza este realizată din struguri cultivaţi în vii crescute bilogic, fără mari intervenţii din partea omului. Unele dintre cele mai pretenţioase culturi sunt cele vechi, chiar antice, cu performanţă scăzută, însă protejate ca adevărate monumente ale naturii. Viile bătrâne cât şi cele tinere sunt expuse excelent la lumina soarelui pe colinele aflate aproape de râurile Mendoza şi Tupungato, la 1000 de metri deasupra nivelului mării. Solul bogat cu compoziţie, ce diferă de la o podgorie la alta, asigură nutrienţi, apă şi multe alte elemente naturale, esenţiale pentru vinificarea strugurilor în licori soptuoase şi opulente caracteristice Lumii Noi.

     

    Încă de înfiinţarea cramei şi pivniţei, filosofia şi stilul de producţie a vinurilor Achaval Ferrer au fost puternic influenţate de oenologul italian Robert Cipresso. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse din vinificarea soiuri locale (Malbec) şi soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot), exclusiv în roşu, monosoi şi cupaj.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, deschis, fermecător şi limpede, cu un efect elegant de constrast cu eticheta albă a producătorului argentinian.

     

    MIROS: Din podgoria Pendriel din Mendoza, argentinienii au făurit timp de 9 luni în butoi din stejar un vin cu un buchet diferite de cele populare pe plaiurile noastre, fie ele şi din Europa de Vest. Mure, zmeură şi violete proaspete deschid pofta de aduce vinul mai aproape şi a gusta cu nesaţ.

     

    GUST: Fructele şi florile sunt încadrate cu răbdare de un fundal cu notă minerală. Apoi vinul reaminteşte de Lumea Veche prin tanin uşor onctuos, ca un ulei de măsline virgin, care aduce totul către un final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de Malbec este potrivit la mese cu carne de porc, vită, pui la grătar cu ierburi aromate, cârnaţi condimentaţi, piet de raţă, sau pizza cu multă brânză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16  - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de 2 până la 10 ani).

     

    99,96 RON
  • Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ de la tatăl său în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În 1962, George obșinut primii litri de vin de pe via plantată pe o mică suprafață de pământ, lucrată în mare parte doar de el. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    În anii 1970 George Fistonich și-a dezvoltat afacerea și a făcut primele angajări, apoi a lucrat timp de alți 40 de ani pentru a deține în prezent unul dintre brand-urile de top din Noua Zeelandă. Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoi și cupaj.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc este cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de fructe și vegetale, anume coacăze proaspete, lămâiță și asparagus.

     

    GUST: Aromele de citrice coapte, coacăze și fructul pasiunii, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos din Valea Wairau.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal, servit rece alături de aperitive, meniuri cu pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13% Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     


    REGIUNE / TARA: BORDEAUX / FRANŢA

     


    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     


    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor Chateau Mouton Rothschild, produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu numele de sub-brand Mouton Cadet. Dincolo de etichetă, vinul a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale companiei Baron Philippe de Rothschild.



    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, vibrant, luminos, cu tuse violacee.

     

    MIROS: Un miros bogat si complex de fructe coapte, rosii si negre, in special de cirese si foarte pregnant de mure negre, imbogatite cu arome delicate de condimente.

     

    GUST: De o mare intensitate, cu un buchet pe cat de proaspat pe atat de bogat, complex, savuros si expresiv, cu tanini fermi si de o eleganta onctuozitate, cu un potential bun de invechire la sticla.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Asociere clasica langa carnea de miel la cuptor, carnea de vita, mai ales antricot gatit dupa retetele traditionale din Bordeaux. De asemenea se potriveste elegant cu branzeturi moi sau semimoi (Camembert / Brie / Tome de Bordeaux / Tome des Recollets - Franta) si chiar cu desert din smochine proaspete asezonat cu o crema de nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20ºC (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,41 RON

    (-9,42 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018 Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
Grilă Listă