Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani.

     

    Pentru a oferi publicului acest monosoi de Cabernet Sauvignon, vinificatorul apelează la tehnici ce implică pricepere și mare atenție. Strugurii sunt culeși manual din vița plantată în solul calcaros și argilos al Olteniei. Un procent de 90 % din vin este păstrat în cisterne de inox, iar restul de 10% este învechit în baricuri de lemn 6 luni, timp în care licoare dobândește acea complexitate aromatică specifică soiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu cu tonuri violet.

     

    MIROS: Avincis ne oferă un vin proaspăt cu arome de mure, coacăze negre și alte fructe roșii, care aduc prospețimea și parfumul natural din peisajul tihnit al Drăgășanilor.

     

    GUST: Pe papilele gustative, vinul aduce aroma fructelor de pădure, pure și intense, completate cu veselie de ciocolată, vanilie și piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care face deliciul publicului cu poftă de friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.9% D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.9%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii roz.

     

    MIROS: Miros de dulceață de căpșuni, zmeură și trandafiri.

     

    GUST: Persistă aromele dulci, completate de arome de migdale și dulceață de nuci verzi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cabernet Sauvignon vinificat în alb este excelent alături de somon la cuptor gătit cu plante aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întide pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%       

     

    VIN ROSE DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Cabernet Sauvignon. La umbră este un vin rose uşor, cu personalitate, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

     

     

    ASPECT: Rose intens, foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Un vin clasic, uşor cu parfum de fructe de pădure, inconfundabile pentru rose-ul din Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: La gust, vinul produs pe domeniul Halewood din Dealu Mare, este o interpretare prospătă cu arome intense de fructe roşii şi negre, urmate de note de vanilie, cicolată şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie că alegeţi să îl serviţi la prânz, sau seara, acest rose este potrivit alături de bucate la grătar (vită, porc sau pui), cu sau fără condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8% Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinul Cavalerului rose este unul dintre vinurile somptuoase, cu parfum de fructe exotice, citrice, pomelo, căpșuni și flori albe.

     

    GUST: Temperatura optimă aduce simțurilor o prospețime elegantă, răcoritoare, cu puțin acid. Post gustul este fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu arome selecte ce îl recomandă la gustările cu mezeluri crude, picante, salate (greceasca, Caesar), pizza sau macrou pe pat de legume la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 12.8% Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 12.8%
    -19%

    Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinul Cavalerului rose este unul dintre vinurile somptuoase, cu parfum de fructe exotice, citrice, pomelo, căpșuni și flori albe.

     

    GUST: Temperatura optimă aduce simțurilor o prospețime elegantă, răcoritoare, cu puțin acid. Post gustul este fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu arome selecte ce îl recomandă la gustările cu mezeluri crude, picante, salate (greceasca, Caesar), pizza sau macrou pe pat de legume la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 191,42 RON

    Special Price 155,54 RON

    (-35,88 RON)
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Sauvignon stăpânește simțurile cu arome clare de fructe negre de pădure

     

    GUST: Aroma fructată este însoțită de o notă vegetală, ce îi oferă astringența și eleganța tipică vinurilor din acest soi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură la grătar, bine făcută sau în sânge, gâscă, piept de rață, miel, paste cu sos și midii. O gustare frugală cu brânzeturi puternic aromate sau salate de legume, pune și mai mult în valoare aromele acestui vin baricat minim 6 luni.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14% Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAŞ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade.

     

    Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Roşu purpuriu intens, cu reflexii violet. 

     

    MIROS: Din strugurii culeşi în viile Banatului, cramele Recaş au făurit un monosoi de Cabernet Sauvignon, limpede, cu arome intense de fructe roşii, dominate de vişine şi coacăze, note vegetale şi o mineralitate inspirantă.

     

    GUST: Aromele fructate sunt egalate de o aciditate bună, corpolenţă echilibrată cu tanini proaspeţi. În final, revine aroma vegetală şi de cea de vişine cu note de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gustoase şi consistente din carne de vită - goulas, tochitură de porc  după reţeta moldovenească, ciulama de ciuperci, vânat, viţel şi raţă. La desert îl recomandăm alături de prduse de pasiserie şi prăjituri cu mure, coacăze, sau cremă de ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian de Cabernet Sauvignon aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens. 

     

    MIROS: Un Cabernet lăsat singur în sticlă este mereu hotărât, dar şi enigmatic. De aceeea îşi deschide aromele cu vigilenţa maturităţii şi lasă după câteva momente bune să îi fie admirate esenţele de coacăze negre şi prune.

     

    GUST: La corp este puternic, cu alcool bine integrat, fructe uscate, nuanţe de ciocolată neagră şi arome de pământ cu iarbă verde, trezită de bruma dimineţii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi roşu fermecător în compania unei unei fripturi din carne de porc, sau vită, gătită la cuptor, la grătar, sau la tigaie,  cu legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian rose aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de zmeură.

     

    MIROS: Crama Oprişor ne oferă un rose răcoritor, ca o dulceaşă rece din petale de trandafiri, căpşuni pârguite şi fragi-de-câmp, uşor dulci.

     

    GUST: La gust este proaspăt, elegant, pregătit pentru a tempera setea şi a oferi energie intr-o zi de vară toridă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviţi acest vin la un aperitiv cu tarte de icre, somon afumat şi feluri principale din carne de pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    În cazul vinurilor din gama Autograf, în Crama Gitana strugurii sunt macerați pe boștină și fermentați cu ajutorul drojdiei în cuve de lemn de stejar timp de 20 de zile. Profilul aromatic al acestui Cabernet Sauvignon este cizelat de o maturare controlată timp de 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, limpede.

     

    MIROS: Cabernet-ul anului 2016 este complex, de aceea degustare necesită mai multe încercări tihnite în care să se descifreze labirintul de arome. Totul începe cu aromele intense de mure, cacao și cafea, cu note de piper negru.

     

    GUST: Odată ajuns la nivelul gustativ vinul îți continuă detașat parada de arome de coacăze negre și roșii, taninuri puternice și astringență temperată, în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai îndrăzneț dintre soiurile roșii, Cabernet Sauvignon merită savurat la mesele cu carne afumată, carne la grătar, bucate bine condimentate, mancare cu ciuperși și legume prăjite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    57,74 RON
  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

     

    GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

     

    MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

     

    GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    32,73 RON
  • Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Un vin roşu cu adâncime suprinzătoare şi reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin de viţă nobilă, cu o paletă aromatică impresionantă. Primele arome ale buchetului său elegant sunt cele de fructe:  prune, tutun, fructe de pădure. Fructele sunt urmate de note vegetale din sparanghel, ghimbir şi măsline, cu note ceva mai serioase de condimente.

     

    GUST: La gust, vinul atrage inevitabil atenţia cu puterea taninilor şi a condimentelor. Post gustul este lung şi rămâne în sfera de influenţă a taninilor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon, din vie de aproximativ 60 ani, vinificat tradiţional, aduce modestie şi bun gust, de aceea este oricând recomandat la mesele cu  carne prăjită, supe dense și brânzeturi tari. Și pentru desert, este delicios alături de ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea ori lăsare vinului în sticlă, fără dop, pentru a se satura cu oxigen, timp de 45-60 de minute).

     

    66,00 RON
  • Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Strugurii pentru acest vin s-au cules între 10-15 septembrie, la o acumulare de zahăr de 220-230g/l. Fermentația mustului de Pinot Noir și Merlot s-a făcut în tancuri de inox, după o scurtă macerare de 3 ore.

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Note parfumate de căpșuni și zmeură, intens, luminos cu o efervescență delicată.

     

    GUST: Un vin versatil, cu arome de fructe roșii caramelizate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi în diverse asocieri culinare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 18 °C

     

  • Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14% Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ:   DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Casa Isărescu îşi cultivă strugurii pe pământ vechi. Unde se află acum podgoria Drăgăşanilor a fost în urmă cu mii de ani aşezare dacică (Rusidava) şi romană, unde localnicii au început să producă vin pentru prima oară.

     

    Apoi au venit domnitorii, banii olteniei şi boieri. Dintre boieri şi nobili, la începutul secolului XX, Brătianu şi Ştirbei, personalităţi pasionate de arta vinului, au oferit primele etichete cu renume în ţară, apoi au reconstruit podgoriile cu soiuri faimose ale Franţei şi au început să producă vinuri după modelul Bordeaux.

     

    Clima şi solul asemănătoare cu cele din ţara vinurilor, au favorizat soiurile străine, iar cele româneşti au prosperat. Soiurile aduse din Vest au fost cultivate de toţi producătorii. Printre aceştia, de mai bine de 10 ani se află şi Casa Isărescu, înfiinţată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

     

    Dintre cele mai bune vinuri produse de crama Isărescu vă oferim un Cabernet Sauvignon Reserva, din anul 2015, creat pentru cei care doresc un vin complex, învechit vas de stejar timp de 18 luni şi şefuit de timp, pentru a bucura cu buchetul şi aromele sale de mare clasă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis cu nuanţe cărămizii.

     

    MIROS: Un Cabernet cu un amestec unic de vanilie, stejar ars şi prune afumate.

     

    GUST: Gustul ridică spiritele şi oferă plăcerea unei licori cu meşteşug nobil. Dansează pe limbă aromele de fructe de pădure, coacăze negre şi ciocolată dulce-amăruie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Casa Isărescu ne aduce unul dintre acele vinuri nelipsite la ospăţul cu bucate consistente din vânat, carne roşie, ori brânzeturi maturate şi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14% Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul francez Cabernet Sauvignon, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Hyperion Cabernet Sauvignon este un vin sofisticat, clasic, mulțumită metodei de producție care îi permite să păstreze aromele frumoase de mure, prune uscate și vanilie, surprinse de note delicate de condimente și mentă.

     

    GUST: Cabernet-ul anului 2014 își păstrează profilul robust, oferit de aromele fructelor roșii. Un vin astringent și generos în tanini, care se mențin în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nelipsit la mesele cu preparate din carne de vită și vânat tradițional, alte preparate condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice, cu origini franceze.

     

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă